plant_4_U 44 Napisano 19 Kwietnia 2021 Panowie , zauwazylem ze wloski zaczely sie robic brazowe na jednej z roslin , wiem ze sie robia z czasem ale moze ktos sie wypowiedziec czy wszystko ok ? Bardziej prawa strona topa , @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plant_4_U 44 Napisano 19 Kwietnia 2021 Ktos cos ?? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 19 Kwietnia 2021 @plant_4_U Azot, jak pisałem na galerii. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plant_4_U 44 Napisano 19 Kwietnia 2021 @Zielone krainy mam bio grow bio bloom top max i pk13/14 Pk nie dawalem jesZcze zadnej , dzis 52 dzien , chyba 3 tyg flo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 19 Kwietnia 2021 @plant_4_U bio grow, ale skąd , jaki producent ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plant_4_U 44 Napisano 19 Kwietnia 2021 A no i to jest ta co miala brazowe wloski na szczycie @Zielone krainy bio bizz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 19 Kwietnia 2021 @plant_4_U Włoski brązowe nie mają żadnego znaczenia poza tym, że pokazują, że szybko się rozwija i pokazuje związku z tym braki. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plant_4_U 44 Napisano 19 Kwietnia 2021 Czyli nadszedl etap pompuj nawozy = puchna topy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dzielnicowy 158 Napisano 19 Kwietnia 2021 @plant_4_U może i nie pompuj za dużo ale możesz śmiało dać dawkę cała i obserwować na pewno brak pierwiastków jest problemem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 19 Kwietnia 2021 @plant_4_U Sprawdziłem dawkowania Biobizz. Daj jej z 2,5 ml na litr wody. Chodzi o produkt na grow. Oczywiście o ile ziemia jest dość sucha i może przyjąć wodę dla dobra rośliny. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plant_4_U 44 Napisano 19 Kwietnia 2021 Ok czyli dam top max 1ml/1l wody bio bloom 3ml/1l i ile tego pk 13/14 ?? No i co Zrobic z tym ph ziemi ... tu gdzie miesZkam testy ph to jest porazka. Jedyne co to te analogowe co mam 2 i kazdy polazuje inaczej , albo mam taki gdZie wsypujesz proszek z kapsulki i mieszasz z woda destylowana i szczypta ziemii, ale to tez takie wrozenie z fusow @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dzielnicowy 158 Napisano 19 Kwietnia 2021 @plant_4_U pk nie dawaj narazie,l @plant_4_U ja używam pasków i tak lecę od 10 lat 😄 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plant_4_U 44 Napisano 19 Kwietnia 2021 @Zielone krainy ziemia jest zmieszana prawie 50/50 keramzyt z kokosem i canna professional plus, ta obolala dostala dzisiaj ta felerna wode z top max i bio bloom to poczekac te 2-3 dni i wtedy zupe ? @Dzielnicowy nie ma w tym zacofanym kraju tego ...:( szukalem w kilku sklepach @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 19 Kwietnia 2021 @plant_4_U Ziomek ja w zupie się nie bawię. Jak masz hydro to pytaj Dominika, bo to inna uprawa, jaką kierują inne zasady niż w typowej ziemi. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plant_4_U 44 Napisano 19 Kwietnia 2021 @Zielone krainy Sory zle mnie zrozumiales, nazwalem zupa wode z odzywkami , moj blad @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 19 Kwietnia 2021 @plant_4_U Kokos jest jałowy , nie ma w sobie nawozów , jak zmieszałeś ziemie z kokosem to masz akcje, w jakiej wcześniej musisz lać nawozy, a ich lanie , jak w ziemi powinno być dostosowane do obrazu rośliny, w sensie liści i tego, co mówią. Twoja roślina woła o azot, to pierwiastek, jakiego jej brakuje. Wlej 2,5 ml na litr wody z dostosowanym ph do twojego podłoża, aby miało ph 6 . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plant_4_U 44 Napisano 19 Kwietnia 2021 @Zielone krainy Wszystko kumam tylko co z tym ph . Ziemia ma ph ponad 7 wiec jakie ph wody powinienem uzyskac przed podlaniem ? Mam sie skupic na ph wody czy ziemi ? Kazdej lalem do tej pory to samo , a jednak kazda z osobna potrzebuje innej attencji. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 19 Kwietnia 2021 @plant_4_U Zmień ph w ziemi, by wynosiło bliżej 6. W tym wypadku leje się wodę z niższym ph, by obniżyć ph w ziemi. Sam lałbym wodę z ph 5,7. To moim zdaniem bezpieczne ph wody w przypadku 7 ph ziemi. Potem dalej się monitoruje ph ziemi i obniża, lub podwyższa w zależności od tego, co mówi ziemia. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plant_4_U 44 Napisano 19 Kwietnia 2021 No i jeszcze jedno jak juz was tu mam 😄 czy co2 jest tak bardzo niezbedne ?? Widzieliscie jakas znaczaca roznice z i beZ? @Zielone krainy tak zrobie , szukam tylko teraz jakiegos testera bo tak to jak dziecko we mgle @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 19 Kwietnia 2021 Zmieszałeś ziemie z kokosem, tam proporcje nie muszą być do końca równe, jednym rośliną to, co mają w ziemi, jak chodzi o nawozy może wystarczać, bo np. mają więcej ziemi z nawozem, a innym nie musi, bo mają akuratnie więcej kokosu niż ziemi. Tam , gdzie widać braki trzeba lać nawóz we właściwych proporcjach. @plant_4_U Do 4 roślin Co2 nie ma sensu , jak dla mnie. Sam nie daje i idzie dobrze i wszystko kończy się pięknie. Im większy namiot czy szafka to może mieć to sens. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach