piotet 5 Napisano 28 Marca 2021 czy jest w stanie ktoś mi powiedzieć co jej jest? ma tak od 3 dnia dziś jest 8 żółty kolor trochę się stabilizuje. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 28 Marca 2021 @piotet Co to za ziemia i jakie masz tam ph ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotet 5 Napisano 28 Marca 2021 @Zielone krainy substral z allegro, ph ziemi nie sprawdzałem samodzielnie, na opakowaniu jest to 6 -6,5, nie sprawdzałem ponieważ mocną prowizorkę robię. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 28 Marca 2021 @piotet wydaje mi sie ze tam za sucho ma. Przydalo by sprawdzać jakim ph podlewasz roślinę. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotet 5 Napisano 28 Marca 2021 @Dobry_Człowiek! podlewam deszczówką, czy mogę jej założyć worek, aby miała większą wilgotność powietrza? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 28 Marca 2021 @piotet Bez sprawdzenia ph trudno będzie zdiagnozować problem, bo możesz mieć po prostu złe ph, jakie blokuje roślinie wchłanianie substancji odżywczych z podłoża, dlatego stoi w miejscu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotet 5 Napisano 28 Marca 2021 @Zielone krainy druga ma tą samą ziemię, a wygląda o niebo lepiej, może jak na początku kranówą podlałem raz to się jakoś ph zmieniło i za niedługo się unormuje @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 28 Marca 2021 @piotet No jak nie jesteś w stanie monitorować ph ziemi to będziesz miał pod górkę, ale skoro lejesz teraz deszczówkę to może coś z tego będzie, bo ona powinna posiadać właściwe ph. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotet 5 Napisano 28 Marca 2021 @Zielone krainy poczekamy zobaczymy, dzięki za pomoc @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach