Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 24 Marca 2021 Witam. Pojawił sie problem. Końcówki lisci zawijają sie do góry i tworzą jakby łódke. Na jednej roślince koncowki ktore sie zawijają powoli usychają... widac to podczas dnia i nocy... Lampa lumatek attis 200 używana powierzchnia w boxe 75x60. Lapma ustwiona na 100% 30-35cm od szczytów. Podlewane od jakiegos czasu cala dawką canna flores i canna boost pH 6.2-6.3 na zmiene z samą wodą. Temperatura w dzień 26 stopni wilgotność około 50-60% w nocy 16-18 stopni, wilgotność w okolicach 70% @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 24 Marca 2021 @Dobry_Człowiek! nie za blisko lampa?, dobry obieg powietrza masz? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 24 Marca 2021 @Szym wentylacja dziala perfect. Jeden mieszak oscylayjny chodzi także z tym wydaje mi sie ze jest wszystko ok. Co do lampy to niewiem czy nie za nisko. Patrząc na inne fotorelacje praktycznie każdy ma na takiej wysokości jak ja. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 24 Marca 2021 ty masz dobrą lampę i możesz ją dać wyżej 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 24 Marca 2021 @Dobry_Człowiek! jak im wyżej, tym bardziej zawinięte, to może być za blisko światła. Nie przejmuj się tym zbytnie, ona sama się tak broni 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 24 Marca 2021 29 minut temu, doominik napisał: jak im wyżej, tym bardziej zawinięte jak im wyżej czy niżej ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 24 Marca 2021 @Szym w sensie im wyżej na krzaku @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 24 Marca 2021 @doominik @Szym dam dzisiaj trochę wyzej i będę obserowal. Zauważyłem tez że roslina która jest nablizej lampy jakos wolniej sie rozwija. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach