Nyltiacxnij 26 Napisano 21 Maja 2021 (edytowane) @Dzielnicowy @Dobry_Człowiek! No cóż sie przekonam sam, najwyzej wrzuce do wody jak mowilem i zrobie WC. Pojawia się wiecej bursztynu ktorego nie chce, ide zaraz do sklepu po jakies klamerki i wieszaki i moze jakiś tani nawilzacz. Ale bym musiał stestowac ile podskoczy wilgotnosc jak lampy wyłacze, najwyzej jak dzisiaj zetne i rano zobacze ile jest % i sie przejde kupie byle zeby na troche podszkoczyło. Dzieki za rady wieczorkiem pewnie wstawie fotki co i jak. Jest 75/76 dzien i wygląda to tak: I roślinka pozdro Edytowane 21 Maja 2021 przez Nyltiacxnij 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nyltiacxnij 26 Napisano 21 Maja 2021 (edytowane) No to ja już po zabawie. Niepodobał mi się zapach, jakby obornik na polu z zielskiem. Nie wszytskie tak jebały, niektore cytrusowo, ziemiscie a no niektore jak gówno XD Nie wiedziałem w sumie jak mam i co robić więc zacząłem od bocznych gałęzi i szedłem do srodka, nie wiedziałem ktore zostawiać topy na łodydze wiec połowe małych zostawiłem a połowe przyciąłem przy koncu. Nie wiem czy rozdzielać je jeszcze czy moga sobie tak zbite leżeć. najwyżej jutro poprawię nic sie nie powinno stać. Tak samo nie wiedziałem czy przycinac liscie czy nie wiec przyciałem do połowy XD Mozecie sami ocenic czy jest git czy poprawic jutro, tak samo ocenic czy dobrze wiszą. Ucinałem tak ze do momentu az na lisciach nie bylo widocznego "szronu" no ale liscie podobno chujowe wiec rano je wyjebie od podstaw. Ale tak to wsyztsko co sie dalo ucinałem. Czasami dopiero potem to ucinaja ale nie wiem jaka jest roznica z tego powodu zrobiłem to do polowy. To teraz waga. Nie wiem na ile jest pomocna bo jest mokre, sporo badyli no ale bez lisci. Dla ciekawostki zwazylem tak o Te małe pypcie nie wieszam bo nie mam jak zaczepić a sznurka zapomniałem kupic ;/ Liście i małe pypcie wrzuciłem do wody odrazu. Zobacze i porownam smak czy opłaca potem misie z reszta robić to samo czy nie zauwaze roznicy wtedy przerobie na jakies potrawy. No i po 1 krzaczku :) Pozdro i dzieki za jakieś sugestie bo wiem ze idealnie nie jest więc chciałbym poprawic. Pozdro. Edytowane 21 Maja 2021 przez Nyltiacxnij 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dzielnicowy 158 Napisano 22 Maja 2021 Może być tak ale zwiększ wilgotność przy 34 wyschną za szybko na wiór @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nyltiacxnij 26 Napisano 22 Maja 2021 @Dzielnicowy Narazie czekam do rana zeby zobaczyc czy skoczy przez pare godzin jak lampy nie ma. Dawała 20/4 wiec zawsze jak zagladałem to było około 35/40 moze teraz po paru godzinach bedzie wieksza tak 50, no jak nie to powiesze namoczone gąbki i na spodzie szafki reczniki z wodą. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dzielnicowy 158 Napisano 22 Maja 2021 @Nyltiacxnij Ładnie to wyszło czekam na wynik suchego brother 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Git 509 Napisano 22 Maja 2021 @Nyltiacxnij jak suszysz to stopniowo jak dasz rade staraj sie zmniejszac wilgotnosc. Zacznij od 60, potem 50, 40. Zeby za szybko nie wyschly. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nyltiacxnij 26 Napisano 22 Maja 2021 Jest temperatura 22 stopnie wiec chyba jest git, gdzies czytałem ze najlepsza 18, moze przełącze wentylator na wieksze obroty. Wilgotnosc podskoczyła do 48 bez ledów więc tez idzie w dobra strone. Wywiesiłem szmatke i dwie gabki mozepodskoczy na moment na moment. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 22 Maja 2021 @Nyltiacxnij ja mialem podczas suszenia temperature miedzy 18 a 20 i wilgotność miedzy 50 a 55%. Zajęło to 8 dni i jest bardzo dobrze. Poczekaj az lodygi zaczną strzelać a nie sie wyginac. Nie przeraź się zbyt suchymi topami po wysuszeniu. Curring wszystko zrobi. Rozprowadzi wilgotność po wszystkich topach i sie topy utwardzą. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nyltiacxnij 26 Napisano 27 Maja 2021 (edytowane) Witam Niestey nie będe miał dostepu do topków od jutra do niedzieli. Łodygi są w wiekszości elastyczne, wydają dzwiek bo w srodku juz puste i tylko pojedyncze cieniutkie pekają ale to nie to jeszcze. Czy teraz waszym zdaniem lepiej zostawic do niedzieli w szafie z wilgotnością 55% i 22 stopnie czy już przycinac liscie cukrowe i wkładac do słoika ale wtedy z kolei nie wywietrze ich najwyzej moge dac Bovedy zeby pochłoneły wilgotnosc. Jesli je zostawie do niedzieli to nie wyschna zabradzo/ nie wywietrze w słoki do niedzieli to z boveda bedzie git ? A tak ogolnie to troche zawiedzony jestem, słabo pachnie, i słabo działa. Mam nadzieje, że za te 2 tygodnie w słoiku bedzie lepiej ale teraz spaliłem lolka to spoko fajnie 30minut, strasznie duzy pakus - no molgbym zjesc wszystko z lodówki a na koniec rozluxnienie wszytskiego i albo zapalic dalej albo wypic kawe bo nie lubie takiego uczucia. Chyba jednak przyspiesze nastepny grow i 07.06 posadze jakieś mocniejsze odmiany , powoli bede sobie to rozplanowywac i odrazy pytanko nastepne Czy można dac nawilżacz w wyzszych czesciach boxa i dać mieszajacy zeby dmuchał na dół czy musi byc stac na ziemi i mieszak ma dmuchac do góry jak widze u wszystkich ? Czy lepiej dac wysoką doniczke czy szeroką ? Z wysoką a wąską i takim samym litrażem bym zmieścił na podłodze boxa nawilzacz a z szerokimi a niskimi juz nie bardzo a chciałbym tam zmiescic 4 krzaczki - chciałem brac ram 5L Myslałem tez o lampie dodatkowej, dokupic drugiego marsa/ panel ledam/ czy zarowki po obu stronach i na srodku moj mars - tak zeby pokryło mi calego boxa na szerokosc Dodam ze w dotyku topki są suche jak siano Edytowane 27 Maja 2021 przez Nyltiacxnij @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jaras565 9 Napisano 27 Maja 2021 (edytowane) Osobiście wolałbym zostawić je na wieszaku do niedzieli niż zapakować w słoik świeżo po suszeniu na 2-3 dni. Jak przeschną nawet to nic wielkiego się nie wydarzy, zaś jak zamkniesz może się pojawić pleśń, a z tego już nie ma ratunku. Czekam na wyniki Edytowane 27 Maja 2021 przez Jaras565 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SmerfetkaCannaGram 10 Napisano 28 Maja 2021 (edytowane) @Nyltiacxnij obstawiam 70g Edytowane 28 Maja 2021 przez SmerfetkaCannaGram @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nyltiacxnij 26 Napisano 28 Maja 2021 @Jaras565 @SmerfetkaCannaGram dobra zostawie wiszące, jak bedzie 50g bede zadowolony bo to 1 raz i tak. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nyltiacxnij 26 Napisano 31 Maja 2021 (edytowane) Witam, niestety nie dałem rady w niedziele nic zrobić i dopiero przed chwilą skonczyłem. Wyszło 10g trymu i małych pypci, własciwego tematu 75g z groszami wiec jestem baaaardzo zadowolony + spaliłem juz pare czysciochów i te ktore kręciłem z z zioła z piątku już działało jak nalezyz mielismy z kumplem dobrego tripa. Teraz wrzuciłem do szafki jeszcze te 40g co wrzuciłem do wody bo tez dopiero teraz miałem czas a tydzień w wodzie mijał akurat jak mnie nie bylo więc posiedziały dłużej. Nie wiem ile z tego wyjdzie ale juz nie bede wazyc bo wystarczy to cudo co juz mam :) Dzieki za wszystkie rady bez was bym tego nie miał :D zdjęcia wagi moge zrobic jutrojak ktos chetny bo dzisiaj juz włozyłem do słoika nie chciało mi sie znowu wyjmowac. Pozdro i widzimy sie za moment ;) Edit: Skreciłem sobie czyściocha to już przy okazji zwazyłem, na zdrowie ! @Tester można chyba do zakończonych Edytowane 31 Maja 2021 przez Nyltiacxnij 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aron 125 Napisano 31 Maja 2021 Widzę, że zaczęliśmy grow mniej więcej w tym samym czasie (ja 15 marca). A u mnie to potrwa jeszcze do końca czerwca, albo nawet połowy lipca xD @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nyltiacxnij 26 Napisano 31 Maja 2021 @Aron No jakbym sie słuchał do konca doswiadzconych to pewnie jeszcze 2/3 tygodnie by puchły, chciałem po prostu samo mleko to sciałem jak bylo mleko. (Ja 7 marca do ziemi włozyłem juz kiełka) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielarka 271 Napisano 31 Maja 2021 @Nyltiacxnij gratulacje, ładne topki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach