Qwenix 8 Napisano 26 Lutego 2021 Cześć wszystkim mam pytanie do was hoduje 3 x gorilla glue auto na parapecie 2 rosną bardzo dobrze ale jedna z nich zaczeła się wyginać wiecie co z tym zrobić prosiłbym o jak najszybszą odpowiedz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lamasky 32 Napisano 26 Lutego 2021 wyciąga się, chyba z powodu słabego światła @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qwenix 8 Napisano 26 Lutego 2021 7 minutes ago, lamasky said: wyciąga się, chyba z powodu słabego światła wiem zrobiłem tak że poprostu zrobiłem podpórkę nie wiem tamte 2 jak narazie tego nie potrzebują @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piccolo 210 Napisano 26 Lutego 2021 @Qwenix nie wyrosną ci dobre kwiatki w lutym na parapecie sorry :/ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qwenix 8 Napisano 26 Lutego 2021 Just now, Piccolo said: @Qwenix nie wyrosną ci dobre kwiatki w lutym na parapecie sorry 😕 wiem o tym ale z 3 gramy maks moze 15 g będzie Just now, Piccolo said: @Qwenix nie wyrosną ci dobre kwiatki w lutym na parapecie sorry 😕 ale już umocowałem łodygę więc będzie dobrze @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piccolo 210 Napisano 26 Lutego 2021 @Qwenix to się okaże czy wgl będzie. Ile one godzin słońca mają na tym parapecie z 6? Nie masz jak zbić im jakiegoś Boksa z szafy,, w pary stowach się zamkniesz i normalna ilość możesz zebrać. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qwenix 8 Napisano 26 Lutego 2021 Just now, Piccolo said: @Qwenix to się okaże czy wgl będzie. Ile one godzin słońca mają na tym parapecie z 6? Nie masz jak zbić im jakiegoś Boksa z szafy,, w pary stowach się zamkniesz i normalna ilość możesz zebrać. z 8 godzin min maks z 12 h a jaki koszt by był tych wszystkich rzeczy do szafy 1 minute ago, Piccolo said: @Qwenix to się okaże czy wgl będzie. Ile one godzin słońca mają na tym parapecie z 6? Nie masz jak zbić im jakiegoś Boksa z szafy,, w pary stowach się zamkniesz i normalna ilość możesz zebrać. o powiedziałbyś mi co można zrobić do maks 100-200 zł jak na ten dzień @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piccolo 210 Napisano 26 Lutego 2021 @Qwenix musialbys trochę posiedzieć i poczytać jak zrobić growboxa. Znaleźć jakąś szafę na olx pewnie za darmo ludzie oddają, albo grosze, oblepić ja od środka kocem ratunkowym.. Kupić jakiś tani panel LED. Wiatraki z komputera i będzie działać. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qwenix 8 Napisano 26 Lutego 2021 Just now, Piccolo said: @Qwenix musialbys trochę posiedzieć i poczytać jak zrobić growboxa. Znaleźć jakąś szafę na olx pewnie za darmo ludzie oddają, albo grosze, oblepić ja od środka kocem ratunkowym.. Kupić jakiś tani panel LED. Wiatraki z komputera i będzie działać. a znasz jakies ledy tanie a i ile wat na 3 x auto gorilla glue 80 cm indoor @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piccolo 210 Napisano 26 Lutego 2021 Na trzy roślinki w takiej cenie nie znajdziesz panelu. Bo byś musiał mieć boxa 50x50 minimum. @Zielone krainy jak się nazywają te panele, te co już kiedyś dla kogoś pytałem. nie wiem nie mogę zapamietac🙄😁 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lamasky 32 Napisano 26 Lutego 2021 @Qwenix podpórka nic nie da skoro światła ma mało będziesz ją mógł tak podpierać do usranej śmierci a nic nie wskórasz, Osoby które tu doradzaja maja świetna wiedzę i z tego co czytam a i sam u siebie zaobserwowałem słabe światło równa się słaba roślina co sie przełozy na ilość i jakość plonu. Daj jej światła, jak to automaty to 20/4 13 minut temu, Piccolo napisał: Na trzy roślinki w takiej cenie nie znajdziesz panelu. Bo byś musiał mieć boxa 50x50 minimum. @Zielone krainy jak się nazywają te panele, te co już kiedyś dla kogoś pytałem. nie wiem nie mogę zapamietac🙄😁 https://ledam.pl/product/panel-cree-cxa2520-grow-led-60w może ten ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piccolo 210 Napisano 26 Lutego 2021 @lamasky chyba ten, jego na spokojnie do boxa 40x40 myślę , dwie rośliny wrzucasz pod nią i jest gitara. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 26 Lutego 2021 @Piccolo Nazwa to Ledam . @lamasky Dał link do wersji 60 W, ale jest też wersja 35 W i to ona jest dedykowana do boxów i namiotów o powierzchni nieprzekraczającej 0,16m2(40x40). https://ledam.pl/product/panel-cree-cxa2520-grow-led-35w @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qwenix 8 Napisano 27 Lutego 2021 18 hours ago, lamasky said: @Qwenix podpórka nic nie da skoro światła ma mało będziesz ją mógł tak podpierać do usranej śmierci a nic nie wskórasz, Osoby które tu doradzaja maja świetna wiedzę i z tego co czytam a i sam u siebie zaobserwowałem słabe światło równa się słaba roślina co sie przełozy na ilość i jakość plonu. Daj jej światła, jak to automaty to 20/4 https://ledam.pl/product/panel-cree-cxa2520-grow-led-60w może ten ? niestety nie dam rady mam mały dom więc ciężko będzie cokolwiek dać pewnie coś wyjdzie mam słońce od 7 do 18 więc raczej z pare parenaście z jednej będzie napewno a od czerwca dam na outdoor inne @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qwenix 8 Napisano 27 Lutego 2021 21 hours ago, Zielone krainy said: @Piccolo Nazwa to Ledam . @lamasky Dał link do wersji 60 W, ale jest też wersja 35 W i to ona jest dedykowana do boxów i namiotów o powierzchni nieprzekraczającej 0,16m2(40x40). https://ledam.pl/product/panel-cree-cxa2520-grow-led-35w a ona ma jakieś zawieszenie bo trudno będzie cokolwiek kleić w tej szafie potrzebuje najlepiej coś co mozna jakoś zrobić bez szkód w szafie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 27 Lutego 2021 (edytowane) @Qwenix ma dziury w radiatorze do zawieszenia pewnie, ale karabińczyki, haki, linki pewnie już trzeba we własnym zakresie załatwić Edytowane 27 Lutego 2021 przez konopny_janusz 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qwenix 8 Napisano 27 Lutego 2021 3 minutes ago, konopny_janusz said: @Qwenix ma dziury w radiatorze do zawieszenia pewnie, ale karabińczyki, haki, linki pewnie już trzeba we własnym zakresie załatwić mam wykałaczkę coś typu tego i przyklejone tasmą klęjąca delikatnie i trzyma się teraz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 27 Lutego 2021 @Qwenix nie polegałbym na taśmie klejacej, lepiej przykręcić @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 27 Lutego 2021 @Qwenix Przyklejanie to ryzyko, bo jak się odlepi to spadnie i połamie rośliny. Wszystkie panele Ledam mają otwory do zawieszenia. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qwenix 8 Napisano 27 Lutego 2021 4 minutes ago, Zielone krainy said: @Qwenix Przyklejanie to ryzyko, bo jak się odlepi to spadnie i połamie rośliny. Wszystkie panele Ledam mają otwory do zawieszenia. wiem ale ja to tak delikatnie to testowalem czy odkleje nic się nie stalo 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach