onyx 881 Napisano 21 Lutego 2021 Witam, tak jak w temacie potrzebuje pomocy przy skompletowaniu sprzętu do growboxa o wymiarach 30x30x70. W planach mam tylko i wyłącznie jedną roślinkę, jestem totalnie zielony jeśli chodzi o składanie takich rzeczy, ale staram się dużo czytać gdyż podchodzę do tego poważnie. Konkretnie potrzebuje pomocy przy dobraniu wentylatora oraz filtra węglowego, jeśli chodzi o oświetlenie to już koledzy z chatu doradzili mi LED'y 35w z "ledam". Z resztą rzeczy takich jak nawilżacz wiatrak itd myślę, że sobie poradzę, za wszelką pomoc bardzo dziękuję 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Początkujący123 19 Napisano 21 Lutego 2021 @Krapa ja zakupiłem 2 wentylatory komputerowe 12v silentium sa bardzo ciche 8-9 db filtr możesz kupić najtańszy od od okapu i dać przed wentylator wszytko taśmą i gotowe, możesz też kupić jakieś w growshopie jeśli zależy Ci na pełnym profesjonalnym wyposażeniu tylko patrz na głośność pracy bo może być nieciekawie jeśli boxa będziesz miał w pokoju @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 21 Lutego 2021 (edytowane) @Początkujący123 Właśnie zależy mi na tym by wszystko do siebie pasowało tak jak mają boxy wbudowane dziury itd bo tak jak mówię, jestem lewy nawet w tak prostym majsterkowaniu i bałbym się, że coś może być nieszczelne Edytowane 21 Lutego 2021 przez Krapa @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 21 Lutego 2021 @Krapa Jaki masz budżet? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 21 Lutego 2021 (edytowane) @Zielone krainy chciałbym się ze wszystkim zmieścić w 500zl mówiąc tu o podstawowym sprzęcie czyli 200zl growbox ileś tam wentylator, filtr węglowy wiatrak itd. przede wszystkim tak że by wszystko działało tak jak powinno. Edytowane 21 Lutego 2021 przez Krapa @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 21 Lutego 2021 @Krapa Przeznaczasz 144 zł na panel od Ledam 35 W + 200 zł namiot to już 344 zł . Czyli na wentylator wyciągający i filtr węglowy masz 156 zł ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 21 Lutego 2021 @Zielone krainy jeżeli znasz się na tym i jesteś w stanie podrzucić mi co mam kupić że by było dobrze to pisz śmiało bo mogę poczekać jeszcze trochę i odłożyć więcej by zainteresować bo przecież nie opłaca się robić czegoś co zaraz się rozleci @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 21 Lutego 2021 @Krapa Filtr węglowy : https://www.top-growshop.pl/product-pol-2249-Filtr-CAN-LITE-Weglowy-Plastikowy-150-165m3-h-z-Kolnierzem.html?query_id=6 wentylator kanałowy: https://www.top-growshop.pl/product-pol-1342-Wentylator-Axial-Flo-100-Turbo.html?query_id=6 przewód wentylacyjny : https://www.top-growshop.pl/product-pol-326-Przewod-Wentylacyjny-Dospel-ALU-Miekki-100mm-1m.html?query_id=5 Koszt : 191 zł za całość. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 21 Lutego 2021 @Zielone krainy dziękuję Ci bardzo 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 21 Lutego 2021 @Krapa Nie ma sprawy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 21 Lutego 2021 @Zielone krainy jesteś w stanie mi jeszcze powiedz na jak dużą doniczkę mogę sobie pozwolić do 10l? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 21 Lutego 2021 @Krapa Możesz mieć problem z zapanowaniem nad wysokością rośliny, bo masz niskiego boxa (70 cm), a jesteś początkujący i nie wiadomo, jak sobie poradzisz z treningami i czy w przemyślany sposób nasiono wybierzesz. Ja na sezony dałem przy ostatniej uprawie doniczki 8 l i musiałem się z nimi sporo namęczyć, aby nie dotknęły mi paneli led, a wysokość mojego boxa to około 90 cm. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 22 Lutego 2021 @Zielone krainy rozumiem, czyli celować coś w granice 5-6l? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MGR Anubis 15 Napisano 22 Lutego 2021 @Krapa Powinna styknac dobry trening i panna bedzie elegancka jak w pc boxie mieszcza jakos kilku litrowe doniczki to w nieduzym namiocie da rade. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 22 Lutego 2021 @Krapa Do 8 l możesz dać, jak weźmiesz niską odmianę i zrobisz LST to powinieneś pomieścić planta w tym namiocie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 22 Lutego 2021 @Zielone krainy Znasz jakieś przykłady niskich odmian? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 22 Lutego 2021 @Krapa No jest sporo niskich odmian. Np. Speed Auto, 60 day Grapefruit Auto, Lemon skunk Auto i wiele innych. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HappyCow 44 Napisano 12 Marca 2021 Czy jesteś w stanie powiedzieć mi jak podłączyłeś tam wentylator oraz filtr? W środku czy na zewnątrz? I jaki masz box? Sam szukam boxa do 70 cm wysokości. Ale nie wiem jak wszystko spasować. Aż specjalnie konto założyłem, żeby zapytać o wszystkie szczegóły 🙂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 12 Marca 2021 @HappyCow jak bedziesz mial fitr i niski box mozesz zainstalować wszystko na zewnątrz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HappyCow 44 Napisano 12 Marca 2021 16 minut temu, Dobry_Człowiek! napisał: @HappyCow jak bedziesz mial fitr i niski box mozesz zainstalować wszystko na zewnątrz Baaaardzo dziękuje ci dobry człowieku za tą grafikę 🙂 teraz tylko wymyślić jak kupić rzeczy przez internet bez podawania danych. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach