Tester 1,408 Napisano 20 Stycznia 2019 Szybka instrukcja jak powstaje susz marihuany Najpierw trzeba wykiełkować nasiona, np. umieszczając je pomiędzy chusteczki higieniczne, waciki kosmetyczne itp. oczywiście zapewniając im odpowiednią wilgotność aby puściły białe kiełki Następnie nasiona wsadzamy do podłoża, np. gleby, na ok 1 cm oraz kontrolujemy wilgotność podłoża, nie przesuszamy i nie przelewamy, roślinka po czasie zacznie wychodzić na powierzchnię Oczywiście doświetlamy ją odpowiednią lampą w trybie WEG czyli w fazie wegetatywnej najczęściej jest to 18/6 h, czyli lampa włączona przez 18 h na dobę i 6 h ciemni. Roślina z czasem będzie rosła coraz większa I większa... Osiągnęliśmy już zadowalającą nas wielkość rośliny Wtedy przechodzimy na fazę FLO czyli flowering (kwitnienie), ustawiamy najczęściej oświetlenie 12/12h czyli 12h światła i 12h ciemni, po kilku dniach zauważymy efekty w postaci pojawiających się włosków, (oczywiście jeśli posiadamy żeńską płeć roślinki), z czasem będzie ich coraz więcej. Odmiany automatyczne mogą być cały czas oświetlane przez 18/6h a one i tak zakwitną po ok. miesiącu bez względu na długość oświetlania. Dochodzimy do końca kwitnienia Ścinamy kwiatostany najczęściej jak będą miały w większości bursztynowe trichomy i suszymy Na koniec podziwiamy nasze ziółko 6 4 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Muraszcz 12 Napisano 13 Sierpnia 2019 fajnie pokazane streszczenie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
prezeso95 1 Napisano 29 Listopada 2019 Zacny poradnik @Tester 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jandwatrzy 6 Napisano 29 Stycznia 2020 Takiej lektury w pigułce szukałem. Dzięki! 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aron 125 Napisano 29 Października 2020 Ej ludziki. Moje nasiona przelezaly pare miesiecy. Aczkolwiek wszystkie w ciemni. Pare miesiecy jak byly upaly i pare w lodowce. Jedno bardzo wolno kielkuje (juz 3 dzien). Kielek ma z 5 mm. Druga wykielkowala, ale nie wyszla. Zamknac temat i kupic nowe? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 29 Października 2020 @Aron ta co wykiełkowała i nie wychodzi to chyba już nie wyjdzie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aron 125 Napisano 29 Października 2020 @Tester Ziarno wsadzilem w nd albo w pon. I do tej pory nic. Przy poprzednim grow wyszly na 3 dzien. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 29 Października 2020 Mi jedna 4 dni się bujała, a teraz jedna z wyższych. Automat royal ak @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aron 125 Napisano 29 Października 2020 A co to za czarny czubek na końcu kiełka? @Szym @Tester @zielonyjamajczyk @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 29 Października 2020 Czyżby zgniła ? ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aron 125 Napisano 29 Października 2020 Nie wiem ? Pierwszy raz takie coś widzę. Chyba nici z grow. A już się szykowałem na dobrą zabawę w razie ponownego pier***nego lock downu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 29 Października 2020 @Aron Mnie już też ta cała sytuacja wkurwia niemiłosiernie. Dobrze że 4 panny siedzą spokojnie w boxie. Przed świętami żniwa i pierdole ,biorę urlop ? Dawaj automaciki jakieś i jedziesz. Ja royale AK teraz mam i qurna bezproblemowe ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 29 Października 2020 @Aron poczekaj to ta otoczka nasionka chyba jest 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grennleaf 0 Napisano 19 Grudnia 2021 Siema , w jakich ilość podlewać jak już po zakiełkowaniu wsadze od razu do dużej doniczki i co ile podlewać w fazie WEG ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 19 Grudnia 2021 @Grennleaf zalezy jaką masz donice, 50-200ml lejesz po obwodzie donicy nie pod krzak. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grennleaf 0 Napisano 19 Grudnia 2021 Godzinę temu, ArteK napisał: @Grennleaf zalezy jaką masz donice, 50-200ml lejesz po obwodzie donicy nie pod krzak. Jeszcze nie mam donicy , narazie zbieram informacje , 7l będzie ok ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 19 Grudnia 2021 @Grennleaf automat ? Czy fotoperoid? Jesli automat dajesz do docelowej donicy np 11L Jesli fotoperoid moze być 7 L Bo i tak bedzie trzeba przesadzić do docelowej no 15-20L. Konopie nie lubią zbyt duzej ilosci wody. Jak wsadzisz pestke do ziemi wez podlej 100ml wody około, wez doniczke w ręce i staraj sie zapamiętać jej wage po podlaniu, za jakieś 3 dni weź znow donice w ręce wyczujesz ze jest lżejsza. To tylko tak ogolnikowo bo nie znam twojoch warunków. Lepiej troche przesuszyć niż przelać. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ŁukaszB_NMS 2 Napisano 19 Marca 2022 zapytam jak juz urosnie roslinka do kilku cm powiedzmy i góra bedzie ciezsza czy mozna czyms to jakos zabezpieczyc przed ewentualnym złamaniem mlodziutkiej lodyzki?? czy nie rosnie jak chce?? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 19 Marca 2022 @ŁukaszB_NMS zabezpieczyć zawsze można ale po co, jak będą dobre warunki to nic się nie powinno złamać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Szwagrom Napisano 30 Czerwca 2022 Świetny poradnik. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach