Buk 8 Napisano 15 Czerwca 2019 Ciasteczka z marihuaną Czasem warto dla urozmaicenia palenia zrobić sobie ciastka z marihuaną . Nie samym paleniem człowiek żyje, można spróbować swoich sił ze zrobieniem pysznych i kopiących ciasteczek konopnych. Ciasteczka idealnie nadają się do wspólnego imprezowania ze znajomymi. Możesz delektować się marihuaną całkiem inaczej niż zazwyczaj. Do upieczenia swoich ciasteczek z marihuaną potrzebujesz piekarnika oraz składników, możesz też wykorzystać masło konopne, jak zrobić masło konopne znajdziesz poniżej: Pamiętaj że podczas pieczenia nie należy przekraczać temperatury 150 stopni, bo możesz utracić cenne THC. Poddaj marihuanę procesowi dekarboksylacji: Przepis na ok. 15 ciasteczek z marihuaną Niezbędne składniki: - 2 g do 5 g marihuany - 1 jajko - 100 g masła - szklanka mąki - pół tabliczki czekolady (proponowana gorzka) - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1,5 łyżki wiórków kokosowych - pół szklanki cukru Instrukcja pieczenia ciasteczek z marihuaną - Cukier i masło wkładamy do jakiejś miski, i ucieramy aby uzyskać puszystą i gładką masę - Dodaj jajko, podczas ucierania - Przesiej mąkę do drugiej miski, i dodaj proszek do pieczenia - Połącz wszystko z maślaną masą, dodaj rozdrobnioną czekoladę, wiórki kokosowe i dobrze rozdrobnioną marihuanę - Wszystko dobrze wymieszaj - Na natłuszczoną blachę powykładaj ciasto - Następnie włóż do piekarnika na ok. 17-20 minut, uważaj aby nie przekroczyć 150 stopni temperatury - Po tym czasie wyciągasz ciasteczka, czekasz aż ostygną i możesz je konsumować Pamiętaj takie ciasteczka są w niektórych krajach nielegalne, i nie rób sobie żartów częstując kogoś ciastkami z marihuaną. Osoba spożywająca musi mieć świadomość że spożywa ciastka z zawartością THC. Nie polecamy po zjedzeniu ciasteczek siadać za kierownicą. Ciastka z marihuaną możesz przechowywać w pojemniku. Oczywiście przedstawiony przepis można modyfikować według własnego uznania, życzymy smacznego !!! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 19 Lipca 2019 trzeba wypróbować ten przepis @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sanczo 35 Napisano 19 Lipca 2019 ja robiłem swoje ciasteczka i wyszły bardzo dobre @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wiesiu 80 Napisano 19 Lipca 2019 ja też lubię robić różne wypieki i spróbuję ten przepis @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pudzian 4 Napisano 19 Lipca 2019 a można dodać jakieś dodatki np rodzynki ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kielnia 13 Napisano 19 Lipca 2019 @Pudzian można a czego nie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hurban 0 Napisano 14 Sierpnia 2019 Czy dodana marihuana musi byc po procesie dekarboksylacji? I czy jesli takową juz mam (nie mam jak zrobić masla konopnego) to moge zrobic z nia ciastka czy spowoduje to zbyt duze przegrzanie jej czy cos. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Golota 8 Napisano 14 Sierpnia 2019 (edytowane) @Hurban tak musi być po procesie dekarboksylacji, możesz z niej zrobić ciastka piecz do temperatury 110 stopni Edytowane 14 Sierpnia 2019 przez Golota @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czesiek 3 Napisano 28 Sierpnia 2019 zrobiłem swoje ciasteczka, tylko oblałem je jeszcze czekoladą, wyszły kozackie no i kąsają nieźle @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dracon 0 Napisano 14 Listopada 2019 Siemanko wszystkim jestem za granicą do miasta mam w chuj drogi skończyły się bletki nie ma z czego przyjarac, pytanko do was zamiast masla jako produkt w którym rozpuszcza się thc można zrobić cistkanp na bazie oleju roślinnego? Dodam odrazu że ciastka będę chciał zrobić z suszu a nie masła konopnego @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 14 Listopada 2019 @Dracon @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MB 0 Napisano 22 Listopada 2019 Czy do wypieku ciasteczek ma być masło konopne i jeszcze marihuana czy tylko samo zwykle masło i marihuana @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kibic 230 Napisano 22 Listopada 2019 @MB o ile się nie mylę to zwykłe masło wystarczy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szafonix 18 Napisano 22 Listopada 2019 A będzie wieksze pierdolnięcie jak sie jeszcze zgrindowany temat do tego da? (do ciasta samegow w sobie) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 22 Listopada 2019 @szafonix tak @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 23 Listopada 2019 W dniu 22/11/2019 o 15:27, szafonix napisał: A będzie wieksze pierdolnięcie jak sie jeszcze zgrindowany temat do tego da? (do ciasta samegow w sobie) Tylko nie przesadz z tematem, bo faza po przyjeciu zbyt duzej ilosci thc do przyjemnych nie nalezy 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szusale 0 Napisano 8 Grudnia 2019 Czyli najpierw mam zrobić dekarboksylacje czyli nagrzac temat w piekarniku sam a potem dopiero go dodac do ciasta? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szusale 0 Napisano 8 Grudnia 2019 A jakbym chciał dodać jeszcze olej konopny o wysokim stężeniu to musze coś szczególnego z nim zrobić czy poprostu wystarczy dodać do ciasta? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dekiel 5 Napisano 8 Grudnia 2019 @Szusale raczej nie musisz dekarboksylować, a olej konopny bez thc na co dodawać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MagicTree 32 Napisano 17 Stycznia 2020 (edytowane) Ciastka wleciały, do śniadania na dzień dobry..?? Z 1,5-1,8 porcji przepisu wyszły mi 72 ciastka, robione na maśle konopnym + dodane jakies 5g suszu po dekarboksylacji. ? Edytowane 17 Stycznia 2020 przez MagicTree 4 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach