Rezus 2 Napisano 28 Stycznia 2021 Witam, Zamówiłem TD Silent 350, Czy ktoś ma może sprawdzony regulator obrotów do niego? Przeszukałem forum i ostatnie wpisy są z przed kilku lat. Czy są na rynku regulatory które nie sprawiają problemów z tym wentylatorem - buczenie, spalenie, regulacja? Bardzo dziękuję, @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 28 Stycznia 2021 @Rezus taki zamówiłeś wentylator? https://archiwum.allegro.pl/oferta/wentylator-td-silent-350-125-regulator-reb-1n-i7452403513.html tam w linku jest też do niego regulator @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rezus 2 Napisano 28 Stycznia 2021 a jakiś tańszych zamienników nie ma? ten regulator kosztuje 200 zł 🙂 czy UNI 1 natynkowy również się sprawdzi? Gdzieś widziałem o nim post. Rozumiem że taki dogniazdkowy z pokretłem odpada? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rezus 2 Napisano 28 Stycznia 2021 Czy mógłbym prosić użytkownika takiego wentylatora + regulatora o opinię? - czekam na jakąś konkret info żeby zamówić regulator. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 28 Stycznia 2021 (edytowane) @Rezus ten gniazdkowy ponoć się nie sprawdza przy tym wentylatorze Edytowane 28 Stycznia 2021 przez Szym @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rezus 2 Napisano 28 Stycznia 2021 Tak też właśnie słyszałem. Dlatego chciałbym żeby ktoś konkretnie podał model jakiegoś co się sprawdza ale też nie kosztuje tyle co wentylator 😂 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 28 Stycznia 2021 @Rezus ten regulator UNI 1 jedna osoba stosowała tylko trzeba uważać aby zbyt nisko nie obniżyć obrotów bo coś się mogło by posypać, transformatorowy regulator można zastosować ponoć dobrze się spisuje ale to też kosztuje @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rezus 2 Napisano 28 Stycznia 2021 Sprawdziłem ten Uni 1 z znajomym elektrykiem, środek tam jest ten sam co w regulatorach do gniazdkowych (czyli to samo). Nie schodzi się ponizej 50% mocy, włącza się go przy pokrętle na 100% i dopiero wtedy schodzi się w dół. Bardzo często bucza na każdej mocy. No i się palą w pewnym momencie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rezus 2 Napisano 14 Lutego 2021 Witam, Przychodzę na pomoc wszystkim użytkownikom TD SILENTów. Działający regulator transformatorowy SIGMA 3A - https://allegrolokalnie.pl/oferta/transformatorowy-regulator-predkosci-rv-230v-3a-dre Działa na każdym z 5 biegów - u mnie bieg 1 - 110m3 /234/ bieg 5 - 330 m2. Wentylator na 1 działa tak że muszę sprawdzać czy faktycznie działa 😄 😄 😄 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 14 Lutego 2021 @Rezus ja mam podobne variac i vac1. Chodzi o to, żeby utrzymywał częstotliwość prądu zgodną z obrotami, czyli musi być oparty na transformatorze. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rezus 2 Napisano 14 Lutego 2021 @doominik dokładnie, te zwykłe tanie zmieniają tylko jakąś częstotliwość a nie napięcie prądu. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach