420Dominik420 297 Napisano 23 Stycznia 2021 Siema planuje zacząć nowa uprawę Hps 150 w powierzchnia boxa 80x45 czy te rzeczy które zamówiłem będę git ? ziemia doniczka itd.? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 23 Stycznia 2021 @420Dominik420 Dlaczego ziemie Biobizz brałeś, jak wybrałeś nawozy od Plagron ? Nie lepiej było brać wszystko od tego samego producenta? Nie masz alga bloom z tego, co widzę, a do tego jeszcze jakiś calmag by się przydał. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
420Dominik420 297 Napisano 23 Stycznia 2021 @Zielone krainy a taki zestaw będzie git??? Teraz, 420Dominik420 napisał: @Zielone krainy a taki zestaw będzie git??? a boxik już mam zrobiony 80x45 na lst @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 23 Stycznia 2021 @420Dominik420 Ziemie bym zmienił z tego zestawu na takiej marki, jak zakupione przez ciebie nawozy i dokupiłbym alga bloom i calmag, a reszta jest moim zdaniem w porządku. Box spoko, ale jak chodzi o powierzchnie 0,36 m2 to ten twój HPS 150 W, to tak na styk bez żadnego zapasu mocy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
420Dominik420 297 Napisano 23 Stycznia 2021 @Zielone krainy ok dzięki wiesz jak może być z temperaturą w boxie bo chcą trzymać boxa na chacie i nie wiem jak będzie z temp? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 23 Stycznia 2021 (edytowane) Biobizz jest zła? Ja jadę na allmix od początku i całego wega praktycznie można było nie dawać nawozów Edytowane 23 Stycznia 2021 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nyilas 14 Napisano 23 Stycznia 2021 2 minutes ago, konopny_janusz said: Biobizz jest zła? Ja jadę na allmix od początku i całego wega praktycznie można było nie dawać nawozów Jest dobra ale skoro nawozy są plagrona, to ziemia też mogłaby być plagrona. Zrobiłem identycznie jak on zresztą XD 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 23 Stycznia 2021 (edytowane) @420Dominik420 Bez dobrej wentylacji będzie w boxie przy HPS 150 W gorąco, ale teraz, jak możesz obniżyć temperaturę w domu ( skręcając kaloryfery i wietrząc ) to tragedii nie będzie, ale latem to już będziesz miał bez dobrej wentylacji duży problem z temperaturą. @konopny_janusz NIe chodzi o to, że jest zła, a tak , jak napisał ci @Nyilas . Lepiej brać wszystko jednej firmy, jak chodzi o ziemie i nawozy, bo wtedy na pewno nie będzie między nimi żadnego zgrzytu, bo są dla siebie nawzajem podyktowane. Edytowane 23 Stycznia 2021 przez Zielone krainy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 23 Stycznia 2021 @Nyilas spoko, może biohumus kiedyś wymyśli też swoją ziemię 😁 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielony Uczeń 14 Napisano 23 Stycznia 2021 @420Dominik420 Można wiedzieć gdzie pestkę kupiłeś tego 60d/grapef? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
420Dominik420 297 Napisano 23 Stycznia 2021 @Zielony Uczeń tanie sianie @Zielone krainy wystarcza dwa wentylatory takie mniejsze 5w? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 23 Stycznia 2021 @420Dominik420 Nie, na taką powierzchnie i do tego z lampą HPS to nie ma racji bytu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hiro1801 15 Napisano 24 Stycznia 2021 @420Dominik420 Weź zmień tego HPS'a na panel led od Ledam, i nie będziesz mieć takiego problemu z temperaturą, i ewentualnym przypaleniem rośliny . 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piccolo 210 Napisano 24 Stycznia 2021 (edytowane) @420Dominik420 W przypadku hps żeby temperatura była okej, musisz mieć wyciąg który przerobi około 2/3 mocy lampy, czyli jak masz hps 150w, to wyciąg powien mieć minimum 100m3/h mocy. Edytowane 24 Stycznia 2021 przez Piccolo 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach