Zielony Uczeń 14 Napisano 20 Stycznia 2021 Witam, dzisiaj dzionek 3, raczej zdjęcia będę dawał trochę rzadziej co 2-3 dni, dzisiaj taka fotka zrobiona na szybko, roślinka dalej poszła w górę i listki się bardziej rozrosły, miło tak obserwowac jak z dnia na dzień jest większa, mam nadzieję że nie przerosnie boxa, lst pewnie po okolo 2tyg zrobię. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hiro1801 15 Napisano 20 Stycznia 2021 @Zielony Uczeń Pamiętam jeszcze, jak nie dawno moja taka była haha, oj bo obserwacja to jest coś pięknego, oby rosła zdrowa 😁. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielony Uczeń 14 Napisano 22 Stycznia 2021 Siemka, dzisiaj dzionek 5 i niestety też fotka na szybko zrobiona, nie wiem czy dobrze, lekko podparłem roślinkę kartonem bo jakoś dziwnie się ugięła na bok. I mam pytanko, na kwitnienie będę potrzebował coś oprócz plargrona terra bloom? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piccolo 210 Napisano 22 Stycznia 2021 @Zielony Uczeń @Zielony Uczeń ten karton ja bym wyjął i dał jej rosnąć tak jak jej najlepiej. Co do nawozu myślę, że w późniejszej fazie dokup pk13/14 jakieś ,bo ten nawóz co masz na npk 2-2-4. Więc w późniejszej fazie na pewno przyda się więcej p i k. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielony Uczeń 14 Napisano 22 Stycznia 2021 @Piccolo Dobra, karton wyciągnąłem, no wlasnie tak slyszalem ze pk13/14 jest dobre, szkoda ze wczesniej nie wiedzialem o tym, trzeba będzie za kolejna przesyłkę bulić 😁, ale chyba warto @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piccolo 210 Napisano 22 Stycznia 2021 @Zielony Uczeń do używanie pk ci zostało trochę czasu jeszcze, więc tym bym się narazie nie martwił. Skupilbym się na tym co cię niedługo czeka czyli jak dobrze zrobić lst @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielony Uczeń 14 Napisano 22 Stycznia 2021 @Piccolo No właśnie to mnie trochę martwi bo drutów nie mam, coś pewnie ogarnę, ale samo to że trzeba zrobić to zarazem dobrze i ostrożnie żeby się potem gałązki nie podniosły. Póki co 5 dzień więc myślę że gdzieś tak za tydzień może mniej będę musiał zaczynać LST @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 22 Stycznia 2021 @Zielony Uczeń nie trzeba mieć drutów, kablem też się da @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielony Uczeń 14 Napisano 22 Stycznia 2021 @konopny_janusz Możesz to jakoś zobrazować żebym sobie obczaił jak to jest wykonane? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielony Uczeń 14 Napisano 23 Stycznia 2021 Dzień 6 roślinka rośnie w oczach, martwi mnie jedna rzecz, dzisiaj jak do niej zajrzałem to prawie leżała na boku, nie wiem czy liście są za ciężkie dla takiej łodygi cieniutkiej ale lekko podsypalem ziemią i stoi w miarę równo, teraz pytanie czy ja coś robie źle że ona ma tak cieniutka lodygę czy to raczej geny lub inne sprawy. Poniżej podsyłam 2 zdjątka 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 23 Stycznia 2021 @Zielony Uczeń powinna się wzmocnić łodyga i powinno być dobrze @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielony Uczeń 14 Napisano 23 Stycznia 2021 @Szym Może to być od tego że dałem zbyt płytko pestkę na początku? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piccolo 210 Napisano 23 Stycznia 2021 @Zielony Uczeń watpie, raczej geny. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hiro1801 15 Napisano 24 Stycznia 2021 @Zielony Uczeń Moja też wyglądała z początku mizernie co do łodygi, i lekko opadała, teraz jest gruba . Planujesz lst, więc tyczkami podpierać nie będziesz musiał 😁. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielony Uczeń 14 Napisano 25 Stycznia 2021 Witam, 8 dzień kolejna fotka, i kolejne pytanie, czy opłaca przełączać się po 2 tygodniach z 18/6 które teraz mam na 12/12? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 25 Stycznia 2021 a co to za odmiana? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piccolo 210 Napisano 25 Stycznia 2021 Czemu chcesz przełączać ? Przecież to jest automat tak ? Światło 18/6 na cały cykl rośliny nic tu nie zmieniaj, no chyba, że to jest sezon ale to tak czy tak jesCze nie pora. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 25 Stycznia 2021 zostaw 18/6 cały okres @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielony Uczeń 14 Napisano 25 Stycznia 2021 @fxxx1337 Jack Herer Auto @Piccolo Tak automat, 12/12 byloby dla mnie wygodniejsze po prostu a widzialem ze ludzie robią po 12h automaty, przypominam ze to moj 1 grow, wiec dlatego pytam @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hiro1801 15 Napisano 25 Stycznia 2021 @Zielony Uczeń Cóż, ogólnie co do automatów to nie ma reguły zmiany czasu naświetlania, gdyż same kwitną kiedy chcą, ale i tak najbardziej polecany czas naświetlania to 18/6 A NAJLEPIEJ 20/4 . Ja osobiście przy moim panelu naświetlam 24/0 xD . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach