WielebnyMerry 382 Napisano 17 Lutego 2021 Azotu mało @Tester Ma rację, na ten wiek śmiało dawką zalecana. Co ile czasu ja podlewasz, bo liście oklapnięte? Te 2 najmniejsze to auto? Ile one mają i @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Charyx 36 Napisano 17 Lutego 2021 dostaja biobizz bio grow co podlanie ostatnio wczoraj zdjecia robione tuz po podlaniu. Ph 7.2 liscie zolte jeszcze z poprzednich brakow nowe nie zolknieja tylko stare zostaly zolte bo jeszcze nie cialem dolow @WielebnyMerry dostaja dawke zalecana przez producenta, wszystkie to automaty @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 17 Lutego 2021 @Charyx odżywki daje sie co drugie podlanie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Charyx 36 Napisano 17 Lutego 2021 @Dobry_Człowiek! Producent zaleca co każde podlanie więc skoro mam lecieć według zaleceń czy połowę dawki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 17 Lutego 2021 (edytowane) @Charyx to co podają producenci czasami jest dalekie od realu. Ja mam dobra ziemie canny producent tej samej firmy zaleca podawanie odżywek tej samej firmy praktycznie od tygodnia życia rośliny. A ja przez ponad miesiąc nie mam żadnych niedoborów. Gdybym sie stosowal do zaleceń producenta niewiem co by z tego wyszło. To co pisze producent to tylko wskazówka co do ilości. Ja Ci proponuję podlewanie raz sama woda, następne podlewanie woda z odżywkami ale zawsze zaczynając od połowy dawki i odżywki dawać jak tylko są niedobory. A no i ph 7.2 to za wysokie. Najlepiej żeby nie przekraczało 6.5 Edytowane 17 Lutego 2021 przez Dobry_Człowiek! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Totoro 179 Napisano 17 Lutego 2021 @Dobry_Człowiek! dobrze mówisz. Tylko z tego co widziałem tu na forum to przy odzywkach biobizz i ziemi biobizz przy pH powyżej 7 się go nie obniża i leje jak jest. Resztę zrobi ziemia w połączeniu z odzywkami @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 17 Lutego 2021 @Totoro jakoś ciężko mi w to uwierzyć patrząc na jego zdjęcia, na moje oko ma za wysokie ph. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Charyx 36 Napisano 17 Lutego 2021 @Dobry_Człowiek! z tymi niedoborami ja bym sie nie rozpedzal mialem problem z ta odmiana juz wczesniej liscie zolkna u niej z automatu. czy niedobor podczas poprzednich pomidorkow liscie byly zolte od floweringu a i tak dala obficie @Dobry_Człowiek! tak za wyskokie ph tylko w trzech roslinach mimo ze wszystkie podlewane tym samym taka sama ziemia itd ale powiem szczerze ze odkad scialem topa do dzis pamietam haj, jest kozak lemon ak z fast buds. BTW Fast Buds only automaty jakby ktos pytal czy to sezon czy auto @Dobry_Człowiek! zaczalem od polowy dawki biohumusem pol tygodnia pozniej wjechal biobizz liscie wygladaja smukle koncowki nie popalone chyba im odpowiada nawet co podlanie. bede obserwowal wtedy dostosuje bo tak rady pisane kazdy jest w stanie dawac ale trzeba to weryfikowac ze stanem faktycznym @Dobry_Człowiek! caly czas sprawdzam co napiszecie piszac " czy cos bedzie z tego" ph dobre podlewanie dobre wilgotnosc dobra ilosc nawozow wedlug wskazan producenta. co do ph nadal bede utrzymywal jak mierze chinskim elektrycznym + plynem helliga to jak inaczej mierzyc zeby bylo dobrze @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Charyx 36 Napisano 17 Lutego 2021 no i od 4 dni maja 15-9 swiatla troszke sie wyciagna, spoko jest ze lemon ak dopiero zaczynac wchodzic w faze kwitnienia to one przerosna tego six shootera bo on juz przeksztalca liscie na topy Just now, Charyx said: no i od 4 dni maja 15-9 swiatla troszke sie wyciagna, spoko jest ze lemon ak dopiero zaczynac wchodzic w faze kwitnienia to one przerosna tego six shootera bo on juz przeksztalca liscie na topy w sensie szypulki zeby ktos zaraz nie napisal ze jak ma duze wiatraki to beda duze topy. Chociaz w tym ostatnim zdaniu jest duzo prawdy A tak zdjecia bez lamp bez flashy z aparatu odpoczywaja od swiatelka @Charyx druga roslina z tych najmniejszych bedzie teraz przesadzana z 3l do 11l donicy plus lst dlatego czekam zeby podeschla troche z ziemia itd a tak po odpoczynku 😄 @Charyx bedzie cos z tego? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Charyx 36 Napisano 17 Lutego 2021 dobrze to wszystko idzie? cenie krytyke @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 17 Lutego 2021 @Charyx liście jak by żółkną, pisałeś że dajesz azot? więc może ph złe blokuje wchłanianie, bo tak się wydaje jak by im brakowało azotu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Charyx 36 Napisano 17 Lutego 2021 one dostaly dwie polowy dawki biohumusa i poltora biobizz potrzebuja czasu. Dluzsza noc dla nich tez dobrze zrobi odrosty znajda swoje miejsca zeby dobrze kwitnac @Szym wiec powinienem dokupic lepszej jakosci phmetr ? wiem ze trzeba je konserwowac zeby dobry pomiar dawaly @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 18 Lutego 2021 8 godzin temu, Charyx napisał: wiec powinienem dokupic lepszej jakosci phmetr ? no mógłby się przydać, nie jest konieczny ale mógłby ułatwiać robotę 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 18 Lutego 2021 @Charyx@Szym ja jestem prawie pewny za wysokiego Ph. To jest moje zdanie a co zrobisz to już zalezy od ciebie. Ja bym poczekał na lekką susze i podlał porządnie z poprawnym ph nie przekraczajacym 6.5 a nawet w twoim przypadku dał bym 6.0. To jest moje zdanie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Charyx 36 Napisano 19 Lutego 2021 @Dobry_Człowiek! pH nie znizalem, 3 dni od podania biobizz pełnej dawki, Dwie najmniejsze oczywiście jeszcze nic nie dostają ale po przesadzeniu jedna podleje 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Charyx 36 Napisano 19 Lutego 2021 @Charyx pytanie takie jeszcze mam, czy zmieniać już nawóz temu six shooterowi na biobizz bio bloom? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 19 Lutego 2021 @Charyx chwile można wodą samą popodlewać 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Charyx 36 Napisano 19 Lutego 2021 @Dobry_Człowiek! z tego co się orientuje pH 6 stosuje się przy hydroponice, przy uprawie glebowej optymalne pH jest 6,8 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 19 Lutego 2021 @Charyx jak masz za wysokie ph ziemi to wtedy lejesz wode z niższym ph po to żeby obniżyć w ziemi. A ph 6.8 jest za duże. Pierwszy raz coś takiego słyszę. Niewiem skąd to wziąłeś ale napewno nie z tego forum. Optymalne jest 6.3 a najwyższe do 6.5 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Charyx 36 Napisano 19 Lutego 2021 @Dobry_Człowiek! rozumiem byc moze masz racje i ja jakies brednie wyczytalem, nie chce sie klucic, nie w tym rzecz. chce pomidorki doprowadzic do konca @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach