SuzukaAkathuki 3 Napisano 12 Stycznia 2021 siemka, będzie to mój pierwszy sezon outdoor, sporo czytałem na forach ale nadal nurtuje mnie jedno pytanie na które odpowiedzi nie mogłem znaleźć, jeżeli załóżmy roślinka będzie dzień po podlaniu i nagle zacznie mocno padać, jest ryzyko przelania? czy roślina sie napije a woda pójdzie w głąb ziemii? bede sadzil bez doniczek a do spota mam jakos 2km, z fartem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 12 Stycznia 2021 @SuzukaAkathuki zależy jakie będzie podłoże, jak w miarę suchy teren to wchłonie gleba i nic się nie będzie dziać, a jak podmokły to się może bagienko zrobić no i gnicie korzeni @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 12 Stycznia 2021 @SuzukaAkathuki jaką masz glebe na spocie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SuzukaAkathuki 3 Napisano 13 Stycznia 2021 @mirecki właściwie to taka nijaka, rosną na niej iglaki i jakieś dlugie suche brązowe trawy (póki co) myślałem nad kupnem 50l ziemi uniwersalnej i wykopaniu dołu na nią, co w takiej sytuacji? jest ryzyko zalania roślinki? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 13 Stycznia 2021 @SuzukaAkathuki jak sucho to nie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 19 Stycznia 2021 @SuzukaAkathuki keramzytu daj na dół, ziemię jak najbardziej możesz kupić bo jak iglaki to pewnie ma pH 3 może 4. Krzak by urósł ale miałby problemy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach