SuzukaAkathuki 0 Posted January 12 siemka, będzie to mój pierwszy sezon outdoor, sporo czytałem na forach ale nadal nurtuje mnie jedno pytanie na które odpowiedzi nie mogłem znaleźć, jeżeli załóżmy roślinka będzie dzień po podlaniu i nagle zacznie mocno padać, jest ryzyko przelania? czy roślina sie napije a woda pójdzie w głąb ziemii? bede sadzil bez doniczek a do spota mam jakos 2km, z fartem Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Tester 588 Posted January 12 @SuzukaAkathuki zależy jakie będzie podłoże, jak w miarę suchy teren to wchłonie gleba i nic się nie będzie dziać, a jak podmokły to się może bagienko zrobić no i gnicie korzeni Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
mirecki 123 Posted January 12 @SuzukaAkathuki jaką masz glebe na spocie? Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
SuzukaAkathuki 0 Posted January 13 @mirecki właściwie to taka nijaka, rosną na niej iglaki i jakieś dlugie suche brązowe trawy (póki co) myślałem nad kupnem 50l ziemi uniwersalnej i wykopaniu dołu na nią, co w takiej sytuacji? jest ryzyko zalania roślinki? Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Szym 351 Posted January 13 @SuzukaAkathuki jak sucho to nie Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
mirecki 123 Posted Tuesday at 08:29 PM @SuzukaAkathuki keramzytu daj na dół, ziemię jak najbardziej możesz kupić bo jak iglaki to pewnie ma pH 3 może 4. Krzak by urósł ale miałby problemy Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites