Seba 250 Posted January 9 Siemaneczko, dodaje kolejny przepis na fajne kruche maślane ciasteczka z masła konopnego. Składniki: *masło konopne 200g *mąka 350g *2 jajka *2 łyżeczki proszku do pieczenia *2 duże szczypty soli *150g cukru *150g posiekanej drobno czekolady najlepiej deserowej albo goszkiej *2 garstki posiekanych migdałów. Przygotowanie: Masło, mąkę, jajka, cukier, sól i proszek do pieczenia wsypujemy do miski i wyrabiamy ciasto po wyrobieniu dodajemy migdały i czekoladę i dokładnie mieszamy. Robimy kulki wielkość zależy od was, następnie rozkładamy na papier do mieczenia i zgniatamy formując ciastka ok 7-8 mm grubości. Pieczemy 15 minut w 200° w piekarniku (góra dół) Smacznego 3 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Cieniu 156 Posted January 9 @Seba691 następnym razem byczku, sprobuj zamiast proszku do pieczenia dodać jedna łyżeczkę sody gaszonej sokiem z cytryny. beda smakować lepiej i zdrowsze beda:) Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
zielonyjamajczyk 611 Posted January 10 @Seba kolego, powiedz mi jak Cię po tym trzyma ? Ile bezpiecznie można zjeść na popołudnie? 🙂 dzieki za przepis Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Seba 250 Posted January 10 @zielonyjamajczyk mega mocne wyszły te ciastka. Wieczorem zjadłem jedno to po godzinie weszło całkiem mocno. O dziwo trzymało też bardzo długo. Weszło po godzinie następne 4h było fajnie potem poszedłem spać, ale usnąć nie mogłem i jeszcze ze 2h czułem że jadłem. Po jakiś 6-7h od zjedzenia wysuszyło mi usta jak chomika na patelni. Właśnie wstałem i nie mogę oczy szeroko otworzyć. Jak lubię jeść thc tak następnym razem zjem pół a nie całe. 1 Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
zielonyjamajczyk 611 Posted January 10 @Seba porównując z jaraniem, to działanie sporo dłuższe 🙂 ja wczoraj niestety przesadziłem. Z drugiej rośliny podebralem z słoika towar. Tej co purpurowa była. Wypaliłem około 4-5 splifow w półtorej godziny. W każdym tak 40 % zielonej w stosunku do tytoniu. kurwa jak mnie odcięło. Godzinę zawieszony gapiłem się w podłogę 😉 spoko Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites
Seba 250 Posted January 10 @zielonyjamajczyk mi też zawsze mało, ostatnio bez tytoniu krecilem, ale teraz chce przerwę zrobić. Mention Quote Share this post Link to post Share on other sites