dominikoo22 11 Napisano 7 Stycznia 2021 (edytowane) oświetlenie 2,500 lm x4 wentylator 5w ziemia uniwersalna co z nią może być nie tak ? Edytowane 7 Stycznia 2021 przez dominikoo22 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 7 Stycznia 2021 (edytowane) Sucho i brak azotu. Rozmiar w miarę ok, choć mogłaby być większa. Edytowane 7 Stycznia 2021 przez Zielone krainy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dominikoo22 11 Napisano 7 Stycznia 2021 (edytowane) @Zielone krainy czy taki panel LED by wystarczył do uprawy a najbardziej mi chodzi czy na kwitnieniu bo ziomek chce go zamówić Edytowane 7 Stycznia 2021 przez dominikoo22 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 7 Stycznia 2021 @dominikoo22 na 1 roślinę możliwe że starczy ale nie jest zbyt dobra ogólnie ta lampa. Co do Twojej rośliny jakie masz pH gleby? Wygląda na niedobór azotu tak jak pisał zielony. Teraz pytanie czy dajesz nawozy czy masz złe pH. Lej też wodę po całej doniczce bo ma sucho, a tak w ogóle to coś mała ta doniczka i ziemi też mogło by być więcej. Kiedy robisz trening? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dominikoo22 11 Napisano 7 Stycznia 2021 (edytowane) @Seba691 pH gleby 6,0,nawozów nie leje , jaka doniczka mała jak ma 10 l ziemi trening chodzi ci o lst ? W niedzielę będę robił Edytowane 7 Stycznia 2021 przez dominikoo22 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 7 Stycznia 2021 @dominikoo22 to wszystko jasne lej nawozy azotowe i będzie git. Jak jest 10l to ok bo jakąś małą się wydawała. Tak o lst mi chodziło na upartego mógłbyś już robić ale jak poczekasz tak jak piszesz to też będzie dobrze @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dominikoo22 11 Napisano 7 Stycznia 2021 @Seba691 a ziemia była wilgotna tylko z wierzchu podeschła @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dominikoo22 11 Napisano 8 Stycznia 2021 (edytowane) Mam nawóz biohumus forte do roślin zielonych ile takiego biohumusa dać żeby roślinki nie przepalić ? Edytowane 8 Stycznia 2021 przez dominikoo22 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 8 Stycznia 2021 @dominikoo22 daj ze 150ml na litre i obserwuj @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 8 Stycznia 2021 @dominikoo22 Ten panel z allegro, jaki pokazałeś to strata pieniędzy. Niech kumpel dołoży 14 zł i kupi mniejszy panel od Ledam za 144 zł, wyjdzie na tym nieporównywalnie lepiej. Biohumusem trudno jest zrobić krzywdę rośliną, ale jak masz biohumus mocno skoncentrowany to na start nie dawaj więcej niż dawkę 60-80 ml na litr, a jak to biohumus o niższym stężeniu to możesz dać 120 ml -150 ml , jak pisał @Szym . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dominikoo22 11 Napisano 8 Stycznia 2021 Dobrze zrobiłem lst ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
420Dominik420 297 Napisano 8 Stycznia 2021 @dominikoo22 git☘️🔥 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 8 Stycznia 2021 @dominikoo22 Wygląda, jak duch :D Wyjaśnij, po co boczne liście przytwierdzałeś do podłoża? Na start tylko główny szczyt się nagina. Jeden sznurek czy drut , jaki blokuje łodygę w okolicach podstawy i drugi, jaki nagina główny sczzyt w kierunku ziemi i tyle. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
glodek18 132 Napisano 8 Stycznia 2021 @Zielone krainy Ja też tak dopierdzielam łącznie z liśćmi i zdaje egzamin a ,że mam niskiego boxa to muszę czasem obniżać szczyty na maksa .W tej chwili np mam 5 cm od lampy ale co zrobię jak nie mam gdzie lampy podnieść .A robię to po to żeby te malutkie szczyty miały od początku sporo światła i nie szły bardzo w górę.Pewnie nie jest to książkowe LST ale zdaje egzamin w małych boksach @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dominikoo22 11 Napisano 8 Stycznia 2021 @Zielone krainy bo mi kolega tak doradził najwyraźniej nie zna się do końca bo na początku zrobiłem tak jak mówisz a stanie jej się coś jak tak zostawię @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 8 Stycznia 2021 @glodek18 Ziomek, ale w z tego, co mi wiadomo w LST nie chodzi o zatrzymanie liści, ale łodyg zakończonych szczytami, więc nie liście się "przytwierdza" do ziemi, ale łodygi i główną i te boczne, aby nie pięły się od razy do góry , ale by roślina się rozrastała na boki i by pojawiały się nowe jej rozgałęzienia, co jednocześnie oczywiście pomaga ograniczać wysokość rośliny. Co do reszty to rozumiem, że dla ciebie LST to próba dostosowania planta do wielkości boxa, jaki jest niski. Ja też byłem ograniczony wysokością, ale dałem radę sobie z tym poradzić za pomocą SCROGA. @dominikoo22 Moim zdaniem przytwierdzanie samych liści jest bezsensowne , bo nie one powodują, że roślina leci w górę, a nie rozrasta się na boki. W LST chodzi o nadanie kierunku łodygą , aby nie pięły się do góry, ale rozpościerały się na boki i by wychodziły z nich kolejne rozgałęzienia. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dominikoo22 11 Napisano 8 Stycznia 2021 @Zielone krainy @Zielone krainykrainy ale ja nie złapałem tylko samych liści tylko główny szczyt też jest złapany @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
glodek18 132 Napisano 8 Stycznia 2021 @Zielone krainy Dlatego napisałem że nie jest to książkowe LST, ale tak robię i przytwierdzam te kilka liści na początku żeby mi nie przysłaniały tych mniejszych szczytów po zgięciu .Po czasie jak podrosną łapie kolejne szczyty ,mi to pomaga .A co do scroga to myślę właśnie ale to jak posadzę sezonowke w miejsce dwóch automatów i postaram się zająć ta sama powierzchnię jedna roślina .Pozdro @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 8 Stycznia 2021 @glodek18 Ok to w pełni rozumiem, ja liści nie widziałem sensu, jakkolwiek wiązać, jak jakieś przeszkadzały , bo ograniczały dostęp światła do niższych partii rośliny to leciała kosa i tych liści nie było. Fajny pomysł , jak chodzi o próbę na twojej wysokości boxa zrobić SCROGA , byłoby ciekawa fotorelacja. @dominikoo22 Widzę, że nagiąłeś główny szczyt. Mi chodziło jedynie, że nie widzę, abyś złapał czymś łodygę u podstawy i nie widziałem sensu w łapaniu bocznych liści. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
medyczny_janusz_only_cbd 15 Napisano 11 Stycznia 2021 (edytowane) powiedzcie mi, czemu pierdolą takie głupoty???? przez nich człowiek się nabiera, HPS 1200W wystarcza na powierzchnię aż od 180x180cm do 240x240cm!! ten świat jest pojebany Edytowane 11 Stycznia 2021 przez medyczny_janusz_only_cbd @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach