Karol.728282 0 Napisano 26 Grudnia 2020 (edytowane) Czy jezeli roslina miala 16h swiatla i 8 h ciemności to czy mogę zmienić na 24/0? Edytowane 26 Grudnia 2020 przez Karol.728282 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 26 Grudnia 2020 @Karol.728282 Dlaczego miała 16 h światła i 8 h ciemności? Przecież na wegu daje się 18 h światła i 6 h ciemni. Jak chcesz dać 24/0 to wnioskuje, że masz automat. Daj normalnie 18/6 albo 20/4 roślina też powinna mieć czas na odpoczynek. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Karol.728282 0 Napisano 26 Grudnia 2020 @Zielone krainy tak to automat i czy jak orzelaxze na 24 czy nic sie jej nie stanie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wiksa26 5 Napisano 26 Grudnia 2020 @Karol.728282 automat jest fotoobojetny i nic się nie stanie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 26 Grudnia 2020 @Karol.728282 Nic się nie stanie, ale to zbyteczne. Wystarczy 18/6 lub ewentualnie 20/4, ale oczywiście rób, jak chcesz. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Karol.728282 0 Napisano 26 Grudnia 2020 @Zielone krainy okej dzieki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 26 Grudnia 2020 @Zielone krainy temperaturka spadła 😉 szukamy ciepełka @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 26 Grudnia 2020 @zielonyjamajczyk Chyba lepiej, jakiś grzejnik odpalić niż naświetlać 24/0, ale jak kto woli, niektórzy preferują przy automatach ciągłe oświetlanie planta, a inni znowu są temu przeciwni. Ja bym szedł w standard czyli 18/6. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 26 Grudnia 2020 No ja pewnie zostanę na teraźniejszym przyzwyczajeniu. Początek 20/4 później 18/6 A przy problemie z temperaturą to jestem bardziej za matą grzewczą @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 26 Grudnia 2020 (edytowane) @zielonyjamajczyk Używałem mat grzewczych w hodowli zwierząt egzotycznych i moim zdaniem, jak chodzi o skuteczność w podnoszeniu temperatury to bardziej sprawdza się kabel grzewczy. Chyba, że masz na myśli inne maty od tych, jakie występują w terrarystyce. Edytowane 26 Grudnia 2020 przez Zielone krainy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 26 Grudnia 2020 @Zielone krainy hahaha może taki ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 26 Grudnia 2020 @zielonyjamajczyk Nie miałem do czynienia z takim sprzętem :D Używałem tylko takich mat i kabli, jak na zdjęciach poniżej. Do mocnych kabli grzewczych trzeba mieć termostat, bo nagrzewają się tak bardzo, że topią plastik, więc temperatura w boxie byłaby za wysoka, jakby nie było termostatu, jaki wyłączy kabel grzewczy w momencie, jak w boxie będzie odpowiednio wysoka temperatura, a potem znowu włączy kabel grzewczy, jak temperatura zacznie spadać poniżej ustawionej na termostacie wartości. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach