ArteK 439 Napisano 10 Lutego 2022 (edytowane) @onyx Mordeczko żeby zwiększyć Rh w całym boxie i żeby krzoki podbiły trochę % to jedyne sensowne rozwiązanie namoczyć ręcznik i położyć go na dnie boxa, taki zabieg musi być często monitorowany najlepiej kilkoma miernikami w kilku punktach przy krzokach, musisz też często zaglądać żeby nie wywaliło powyżej 68 co uważam za max WAŻNE! ręcznik najpierw musisz przepłukać żeby płyn do płukania wypłukać bo temat chwyci zapach, niestety teraz trzeba ekstremalnych środków żebyś nie stracił tematu, łodyga strzela czy gnie się? Edytowane 10 Lutego 2022 przez ArteK @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 10 Lutego 2022 @ArteK gnie się a topy suche na wiór miałem za mocny mieszający i 24°C 38% wilgotności @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 10 Lutego 2022 @onyx to takie sensowne wyjście to co napisałem, bo ciąć teraz same topy i porozkładać na "siatce" do suszenie wydaje mi się kiepskim rozwiązaniem, ktoś napisze że hardocorwa metoda ale w takim przypadku jedyna sensowna, kilka dni latania ale temat do uratowania💪 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 10 Lutego 2022 @ArteK póki co wsadziłem skórki z kilku pomarańczy i zobaczymy jak podbije to wilgotność a jutro spróbuję z twoją sugestią @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 10 Lutego 2022 @onyx nie wiem jakie masz wymiary boxa i jaki went więc "ręcznik" musisz dostosować do kubatury boxa, skórki się sprawdzą ale w ilości hurtowej @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach