ArturS70 13 Napisano 27 Listopada 2020 Witam ponownie. Czy rozsypując keramzyt w doniczkach zmniejszszy to parowanie wody podczas podlewania a tym samym wilgotność w boxie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 27 Listopada 2020 @ArturS70 Zatrzymasz wodę w doniczkach, więc automatycznie wilgotność trochę się zmniejszy. Przechodzisz już na flo ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 27 Listopada 2020 @ArturS70 zmniejszy to wyparowywanie wody z ziemi, ale czy zatrzyma wilgotnosc? Wątpię. Kup sobie takie woreczki wiszace do szafy co zbieraja wilgoc. Warte polecenia. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
13crew 29 Napisano 27 Listopada 2020 Też JESTM ciekawy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArturS70 13 Napisano 27 Listopada 2020 @zielonyjamajczyk nie, jeszcze nie, chcę przetestować już teraz zmniejszenie wilgotności. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 27 Listopada 2020 Trochę zmniejszy. Tak do 3-5 %. Testowałem. U mnie najlepiej sprawdza się regulacja temperatury i powietrza w pomieszczeniu gdzie jest boks. A później zwiększam moc wyciągu i z główki. Zawsze po podlaniu wilgotność zwiększa się w boksie, więc woda od razu wchodzi w odparowywanie , gdy zmniejszamy jej możliwość szybkiego ujścia z powierzchni podlanej, robi to wolniej. Wilgotność nie podniesie się tak szybko, tylko stopniowo się uwolni w powietrze. Czyli nie będzie takiego skoku. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArturS70 13 Napisano 27 Listopada 2020 Też właśnie o tym myślałem. Zwiększyć moc. Mam box 80 100x80x180. Moc obecnego wiatraka to 15W,105m2/h,2300min1 Jaki proponujesz? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 27 Listopada 2020 @ArturS70 Czym tam świecisz ? No słabiutki masz... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArturS70 13 Napisano 27 Listopada 2020 Mam taką lampę. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 27 Listopada 2020 O moja lampka ? Idealnie, więc w zależności jaki masz budżet. Ja jednak tutaj trochę przyoszczędziłem : mam extractora tt 125 smart dual 220-280 a do tego filtr 240/360 primy. Nie jest może z tych najbardziej cichych ale u mnie bardzo dobrze sobie radzi. I na flo bardzo ładnie zbiłem wilotność. Ale jakbym teraz miał kupić to : TD-250/100 SILENT bądź TD-350/125 SILENT ? ale to ze względu na hałas. U mnie grow jest blisko spania, więc trochę szum mnie czasem denerwuje. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArturS70 13 Napisano 27 Listopada 2020 No, te to są już kozaki. U mnie box stoi w pomieszczeniu gospodarczym, nikomu nie przeszkadza, reguluję temp. Dziękuję za podpowiedzi. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 27 Listopada 2020 @ArturS70 E to spoko ! To możesz śmiało ten tańszy. U mnie lata. Dałem mu nawet regulator obrotów to zawsze można się dodatkowo pobawić, ale nie za dużo skręcać bo buczy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArturS70 13 Napisano 27 Listopada 2020 Tak to wygląda teraz. Były włożone do boxu 18 października. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cieniu 173 Napisano 27 Listopada 2020 @ArturS70 dobrze wyglada! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach