Gość Zielone krainy Napisano 4 Stycznia 2021 @420Dominik420 Planowo za 15 dni, chyba że coś pokrzyżuje mi plany. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
420Dominik420 297 Napisano 6 Stycznia 2021 @Zielone krainywiesz może czy przyczyną tego że powolnie idzie jej kwietnienie jest to że świecie jej 24 jest to automat 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 6 Stycznia 2021 (edytowane) @420Dominik420 Głównie przyczyną jest to, że masz za słabe oświetlenie, jak na kwitnienie. Na wega miałeś dość, ale na kwitnieniu roślinie mocno wzrasta zapotrzebowanie, jak i na światło, tak i na wodę i nawozy, więc to , co wystarczało na wegu przestaje roślinie wystarczać na kwitnieniu i stąd problemy, jak nie daje się jej tego więcej, czyli tyle ile na dany czas potrzebuje. Co do naświetlania to lepszym pomysłem jest dać trochę odpoczynku roślinie, więc ja bym dawał 20/24, jak chodzi o automat, ale to nie 24/24 powoduje, że plant ci wolno kwitnie. Edytowane 6 Stycznia 2021 przez Zielone krainy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
420Dominik420 297 Napisano 6 Stycznia 2021 @Zielone krainy @Zielone krainya jakbym przełączył cykl na18/6 lub 12/12 to zaczęła by szybciej kwitnąć? @Zielone krainy tak wygląda to dzisaj... @Zielone krainymyślę nad zmianą cyklu na 16/8 ale nie wiem czy nie odbije się to na plonach czy trzymać już do końca te 24 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 6 Stycznia 2021 @420Dominik420 Ne, bo jej problem nie zależy od tego, jak długo ją naświetlasz, a od tego, że twojemu oświetleniu brakuje mocy i przez to roślina jest za słabo naświetlona. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
420Dominik420 297 Napisano 7 Stycznia 2021 @Zielone krainykrainykrainykkrainykrainykrain opłaca się czy wogole coś to da że zmienię na tą lampe i czy ta lampa się wogole nadaje? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 7 Stycznia 2021 (edytowane) @420Dominik420 Nie ładuj pieniędzy w gówno, bo to , co z tego uzyskasz jako efekt to brzydki smród, czyli strata kasy. Kupuj z głową i idź w sprawdzone rozwiązania, a jak dolegają ci małe środki finansowe to inwestuj w małe, aczkolwiek skuteczne rozwiązania na małe powierzchnie, czyli dołóż lekko hajsu do panelu ledam. Edytowane 7 Stycznia 2021 przez Zielone krainy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
420Dominik420 297 Napisano 7 Stycznia 2021 @Zielone krainypodasz linka 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 7 Stycznia 2021 @420Dominik420 Jasne, masz tutaj : https://ledam.pl/ Wybierz taki, jaki odpowiada twojej powierzchni, na jakiej masz zamiar uprawiać. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 7 Stycznia 2021 @420Dominik420 coś jest nie tak. Właśnie patrzyłem na zdjęcia z 3 ostatnich stron. Tylko mi się wydaje że z każdym nowym zdjęciem jest coraz więcej białych kruszynek na liściach? Spójrz dobrze przez Lupe co to jest bo może masz szkodniki. Chyba że coś Ci się sypie na tego krzaka. Obstawiałem przędziorki jakieś parę zdjęć wstecz ale nie mogę się pajeczynek dopatrzeć więc chyba coś innego. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
medyczny_janusz_only_cbd 15 Napisano 7 Stycznia 2021 9 godzin temu, 420Dominik420 napisał: @Zielone krainykrainykrainykkrainykrainykrain opłaca się czy wogole coś to da że zmienię na tą lampe i czy ta lampa się wogole nadaje? mam podobne gówno tylko trochę mniej diod i w czarnej obudowie, nie kupuj tego, ja wydałem 170 zł, jak skończę pierwszą swoją uprawę wyrzuce to w pizdu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
420Dominik420 297 Napisano 7 Stycznia 2021 @Seba691 nieeeeeeee ja robiłem dziury na górze boxa żeby móc żarówki włożyć i to się sypało z góry bo to jest box z płyt OSB @medyczny_janusz_only_cbd czemu? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
medyczny_janusz_only_cbd 15 Napisano 7 Stycznia 2021 @420Dominik420 przez pierwsze dwa dni na wegetatywnym właczyłem go myslalem ze wystarczy, ale roslinki zaczely sie wyciagac i musiałem 3 żarówki dołożyć @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
420Dominik420 297 Napisano 7 Stycznia 2021 @medyczny_janusz_only_cbd a ile Wat i ile diod @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
medyczny_janusz_only_cbd 15 Napisano 7 Stycznia 2021 (edytowane) @420Dominik420 pisało że niby 1000W, a to coś nie ma nawet 20W podejrzewam żeby to faktycznie miało 1000W musiałoby pobierać 4.34 Ampera po podłączeniu pod miernik do gniazdka pobiera około 14 mili amperów czyli około 0,014 Ampera 🙂 Edytowane 7 Stycznia 2021 przez medyczny_janusz_only_cbd 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
420Dominik420 297 Napisano 9 Stycznia 2021 @medyczny_janusz_only_cbd @medyczny_janusz_only_cbd@Zielone krainynada się na kwitnienie? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
medyczny_janusz_only_cbd 15 Napisano 9 Stycznia 2021 (edytowane) @420Dominik420 ja tam się chuja znam, nigdy tego nie używałem, nawet nie mam 1 udanej uprawy, niech inni się wypowiedzą U mnie na kwitnienie jest biobizz bio-bloom, bałem się kupować w groshopach, ale jakoś się przełamałem Edytowane 9 Stycznia 2021 przez medyczny_janusz_only_cbd @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
420Dominik420 297 Napisano 9 Stycznia 2021 @medyczny_janusz_only_cbd ok 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 9 Stycznia 2021 @420Dominik420 Na upartego, ale ma bardzo dużo azotu, na kwitnieniu powinien dominować fosfor i potas, a nie azot, bo dojdzie do przenawożenia, a azot do tego hamuje kwitnienie, jak jest w nadmiarze. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
420Dominik420 297 Napisano 9 Stycznia 2021 ok na dniach kupię planton k to może ruszy z tym kwitnieniem 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach