ArturS70 13 Napisano 19 Listopada 2020 Witam serdecznie. Dziękuję za wcześniejsze porady. Panny rosną i mają bardzo dużo liści wiatrakowych. Mają również dużo nowych topów. (chyba dobrze napisałem). Jeśli nagiąłem roślinkę aby odkryć nowy top to liście wiatrakowe zasłaniają mi kolejne. Czy mogę je usunąć czy nie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 19 Listopada 2020 @ArturS70 jesli to nie jest konieczne to nie. Jeśli roślina jest duża i zdrowa to możesz. Tzn możesz i połowę wyciąć jak chcesz. Wszystko zależy od Ciebie i od stanu krzaka @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArturS70 13 Napisano 19 Listopada 2020 W załączniku przesyłam foto. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikosz 123 Napisano 19 Listopada 2020 @ArturS70 Pozbywając się wiatraków sprawiasz, że roślina ma mniej energii bo zmniejszasz jej tym zdolność do fotosyntezy. Jeśli jest możliwość to lepiej odgiąć liście by nie zasłaniały topów, jeśli się tak nie da to możesz je usunąć. Zrób w każdym razie tak żeby na topy padało światło. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 19 Listopada 2020 W dwóch krzakach po prawej ja bym uwaliła po 3 liscie ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 19 Listopada 2020 @Farmerka ja po 3.5 ? Czemu akurat 3? Tak żeby tylko łapki wsadzić? Ty lubisz molestować te rośliny ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArturS70 13 Napisano 19 Listopada 2020 A te plamy od czego są? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 19 Listopada 2020 @ArturS70 jakie plamy masz dobre krzaki jak na razie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 19 Listopada 2020 @ArturS70 Wyluzuj ? Bez spiny. Bo Twój stres przejdzie na rośliny przyjacielu ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 19 Listopada 2020 @Bimbrownik no tak żeby odsłonić odrosty. ? to sobie upatrzyłam trzy liscie co by mi przeszkadzały. Możliwe że mam z tym jakis problem? ale przy auto sie powstrzymuje i nie ruszam! Jedynie sezony tak cisne? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach