Tester 1,408 Napisano 14 Stycznia 2019 (edytowane) Tutaj możesz zadawać pytania o różne rodzaje oświetlenia HPS, CFL, LED Edytowane 20 Stycznia 2019 przez Tester @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 29 Czerwca 2019 Czy HPS 150 Wat nada się na dwie roślinki ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Golota 8 Napisano 29 Czerwca 2019 tak na dwie roślinki będzie w sam raz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 29 Czerwca 2019 ja miałem trzy pod 150w i były bardzo ładne efekty @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mjrTOMMY 8 Napisano 1 Października 2020 ola! po smutnej, ale pouczającej porażce z hermami mam takie pytanko. zakładam nowy project w niewielkim boxie i z klonami od kumpla, który jest tak odklejony, że nie pamięta odmiany, ale napewno ok i na pewno pełnosezonówka. więc moje pytanko : czy małego (już ukorzenionego) klona mogę świecić 24 na dobę, czy zdrowiej by było jakieś 18? na prądzie mi nie zależy, tylko na roślinkach. a może 20 światła na 4 ciemności? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 2 Października 2020 @mjrTOMMY dał bym 20/4 w naturze też mają ciemnie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Smerfetka 0 Napisano 2 Października 2020 Witam serdecznie, nie mogę znaleźć nigdzie odpowiedzi na moje pytanie, a mianowicie o absolutne podstawy przy oświetleniu LED na co powinnam zwrocić uwagę, jakie parametry są najodpowiedniejsze przykładowo dla 1 roślinki na m2? Jakie LED'y są najodpowiedniejsze? Czym różnią się od siebie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 2 Października 2020 @Smerfetka 7 godzin temu, Smerfetka napisał: Czym różnią się od siebie? zastosowanymi diodami, na jaką powierzchnie ten led 1m2? @CheMsKuN zna się na ledach, jaki polecasz ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 2 Października 2020 Nie chce mi sie pisac na temat ledow bo to temat rzeka (zbakalem sie indyjka i nic mi sie nie chce). Na youtube jest duzo filmow o ledach zrozumialych dla laika. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DarkExpress 1 Napisano 2 Października 2020 Tak jak kolega wyżej napisał jest tego masa od ledow gorszych od hps po ledy które biją na głowę inne oświetlenie. Kwestia ile kto ma hajsu. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzymonSz 20 Napisano 8 Listopada 2020 Witam wszystkich pytanko brzmi jezeli przy hps 150 w mam temperaturę 29 stopni to jak zastosuje cool tube to o ile mi obniży tak orientacyjnie temperaturę? Pozdro @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 8 Listopada 2020 @SzymonSz kilka stopni myślę ale dokładnie to nie wiem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzymonSz 20 Napisano 8 Listopada 2020 Ale zawsze to tak nie będzie smażyć bezpośrednio na roślinę @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 8 Listopada 2020 @SzymonSz led Ci na pewno nie usmaży. Z hps różnie bywa. Krótkie moje doświadczenie ale zdecydowanie wolę LED od HPS Ale przy HPS też pięknie rosną. Teraz całą wentylację co robiłem pod hps po zmianie na LED chodzi na 50 % i na dodatek nie wysusza tak powietrza. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzymonSz 20 Napisano 8 Listopada 2020 @zielonyjamajczyk @zielonyjamajczyk no tak ale już zainwestowałem w tą 150w hps to już muszę na razie używać jakoś dlatego będę się ratował tą cool tube @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 8 Listopada 2020 @SzymonSz pewnie. Teraz też zrozumiałem jak wcześniej podpowiadano mi, że na małą powierzchnię najlepiej LEDa kupić. Odkujesz się i sobie wymienisz jak będziesz chciał , a na tym poznasz dobrze co i jak. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SzymonSz 20 Napisano 8 Listopada 2020 Dokładnie tak się zrobi chyba że się sprawdzi tą cool tuba to już tak zostanie pozdro 600 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kiler90 12 Napisano 2 Grudnia 2020 Cześć wszystkim mam pytania, czy lampa Greenception GC4 LED będzie dawała radę ? Box 80x80180. Strasznie słaby z matmy ale z tego co liczyłem to lumenów będzie miała na styk bo ma jego 120W przekłada się na 250W Lampy sodowej to tak na styk chyba ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 2 Grudnia 2020 @Kiler90 według producenta jest on na 80x80 co sądzisz o tym panelu @CheMsKuN @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kiler90 12 Napisano 2 Grudnia 2020 @Szym To znaczy ze jak kupie taki co ma 100x100 to siano w błoto ? Ma się to jakoś do ilości roślin w boxie ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach