Edi800 29 Napisano 8 Listopada 2020 Hej, obecnie choduje w donicach z tworzywa ale pod następne grow mam już materiałowe. Pytanie jak sobie radzić z lst przy tego typu doniczkach. W plastiku robię dziurę i sznurek i po kłopocie. Nie mam pojęcia co zrobić przy materiałowych, jak zamocować rośliny ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 8 Listopada 2020 (edytowane) Możesz zmienić technikę treningu na Scrog ? Niektórzy robią na długich wykałaczkach, albo zszywaczem łapali do doniczki sznurki. Jest sporo metod też wydajnych. Masz nową lekcję ? LST: Edytowane 8 Listopada 2020 przez zielonyjamajczyk @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edi800 29 Napisano 9 Listopada 2020 Ogólnie to od początku scrog mi wpadł w oko. Siatkę mam więc chyba jutro się pobawie w montaż. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 9 Listopada 2020 @Edi800 No masz możliwości. Powodzenia @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 9 Listopada 2020 @Edi800 w tekstylnych też możesz robić dziurki i normalnie wiązać krzaki, tylko musisz być ostrożny podczas podnoszenia doniczek, bo możesz to wszystko naciągnąć i połamać jakieś gałązki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edi800 29 Napisano 9 Listopada 2020 (edytowane) @doominik no właśnie obawiam się o brak sztywności i że uszkodze rośliny któregoś razu. Chyba pójdę w kierunku scroga tylko myślę jak zamontować siatkę bo nie mam grow boxa z pionowymi rurkami od ścianek tylko jest to szafa wnękowa z drzwiami przesuwnymi więc nie chcę wiercić w ściankach bo mnie kobieta z chaty wyrzuci. Ale coś się wymyśli ? Edytowane 9 Listopada 2020 przez Edi800 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 9 Listopada 2020 @Edi800 wez uchwyty 3m, takie wieszaki jak do ręczników w łazience , albo gumowe przyssawki i problem z głowy ? pierwszy lepszy sklep z gospodarstwem domowym 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 9 Listopada 2020 @Edi800 zobacz sobie taki pomysł ebay @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edi800 29 Napisano 9 Listopada 2020 Dzięki, ciekawe rozwiązanie ? chyba na szybko ogarnę z pomysł jamajczyka A na następne grow chyba zamówię to z ebaya. Btw pytanie o tekstylne doniczki - one są jednorazowe czy można np przeprać z drobnoustrojów i użyć kolejny raz ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 9 Listopada 2020 @Edi800 Jak masz ochotę, to możesz je uprać. Mój lokalny grow shop ma nawet takie, które podobno specjalnie są mocniejsze, żeby wytrzymywały kilka cykli. Mi się nigdy nie chce z tym bawić i przy cenie 2GBP/szt to po prostu kupuje hurtem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach