doominik 933 Napisano 29 Października 2020 11 hours ago, Szym said: @doominik jaką masz wydajność wentyla? bo mi wyszło na taki growbox 960m3/h taki wentyl W dużym namiocie ten przelicznik sie juz nie sprawdza. Ja mam TD silent 150mm i on max daje 550m3 u mnie wystarcza w takim samym namiocie. Przez pierwsze tygodnie jest przykręcony. Pewnie za jakiś czas podmienię z go ja 200mm (taki mam w mniejszym namiocie) ze względu na to, że pracowałby ciszej. co do hałasu, to hak już zostało wyżej napisane, istotne da dobre przewody wentylacyjne, bo to z nich dobiega najwiecej hałasu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 29 Października 2020 Teraz, doominik napisał: W dużym namiocie ten przelicznik sie juz nie sprawdza. czego się nie sprawdza ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 29 Października 2020 1 hour ago, Szym said: czego się nie sprawdza ? Nie sprawdza się taki przelicznik. Moim zdaniem nie potrzeba jest prawie 1000m3/h. Moje krzaki sobie dobrze radzą z połową tego, a przy ponad 900W oświetlenia mam temperaturę tylko 3-4 stopnie wyższa niż na zawnętrznym namiotu 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MaciejLem 0 Napisano 29 Października 2020 @zielonyjamajczyk Jak wszystko wypali mam w planach właśnie zrobić fotorelacje :D Czyli przewód izolowany miękki sprawdzi się? I jaki naprawde pobór prądu będzie miała ta lampa?Rzeczywiście 300w jak pisze producent? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 29 Października 2020 (edytowane) Mam 3 metry na zbyciu :D. U mnie się sprawdził ? Edytowane 29 Października 2020 przez zielonyjamajczyk @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MaciejLem 0 Napisano 29 Października 2020 (edytowane) @zielonyjamajczyk dobrze,pomyśle więc chyba o fi200.Napiszcie mi proszę jak to jest z temperaturą,teraz obawiam się że będzie za niska..jeżeli w pokoju mam 20-22stopnie,to czy nie będzie za zimno?i czy nie będzie zbyt małej rożnicy w temp.pomiedzy nocą a dniem?skoro ledy nie wydają tyle ciepła Edytowane 29 Października 2020 przez MaciejLem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 29 Października 2020 @MaciejLem Pobór prądu będzie nieco wyższy niż podaje producent. Nie będzie za zimno. Zawsze możesz podnieść temperaturę w pokoju, odkręcić bardziej grzejnik. Wyjdzie korzystniej niż dogrzewać boksa falerką czy grzejnikiem olejowym. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MaciejLem 0 Napisano 30 Października 2020 A jak w końcu panowie z tą wentylacją?Będzie wystarczająca czy jednak dołożyć do 500,600m3? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 30 Października 2020 Niedawno czytałem, że najlepsze diody do upraw to są Samsung Quantum Board LM301B. Nie wiem czym się różnią producenci między sobą, że różnica cen jest tak duża ale czy jest sens przepłacać! Ja kupiłem drugiego Spidera i jest fajnie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 30 Października 2020 7 godzin temu, MaciejLem napisał: Będzie wystarczająca czy jednak dołożyć do 500,600m3? ja bym dołożył @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach