glodek18 132 Napisano 15 Października 2020 Witam mam pytanko macie jakiś pomysł jak wysuszyć ziółko w boxie w którym nadal rośnie drugą roślinka ?Wiem że nie moze padać na suszony materiał światło.Ale nie mam gdzie suszyć myślałem też o zawieszeniu przed wylotem do boxa zawsze mniej zapachu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 15 Października 2020 @glodek18 chyba jeszcze nikt tak nie suszył, jak zabezpieczysz topy przed światłem? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
glodek18 132 Napisano 15 Października 2020 Właśnie pytam o to i nie mam pojęcia :).Myślałem żeby jakiś klosz zrobić od góry i oczywiście część światła i tak tam dotrze .Ale czy potrzebna jest całkowita ciemność ,czy wystarczy tylko odizolowanie od promieni lampy ??Pytam bo mój karzeł wkrótce do ścięcia a ma zapach przepiękny dla mnie i bardzo intensywny ale niekoniecznie dla wszystkich @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kondziu 32 Napisano 25 Października 2020 (edytowane) Wlasnie mam podobny dylemat, myslalem o zawieszeniu jakiegos kartonu nad lampa aby zrobic ciemnie a do tego jakis maly wiatraczek tam wsadzic. myslalem tez aby zawinac temat w gazete i tryzmac w boxie, w taki sposob susze sample. Edytowane 25 Października 2020 przez Kondziu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wesolybudda 60 Napisano 4 Grudnia 2020 Ja właśnie będę miał na pewno ten sam problem bo jedna malgosia pewnie dojrzeje szybciej i rozkminiam taki patent... Co gdyby zrobić karton który z jednej strony będzie miał dziurę na wlot z podpięta rura z pasywnego i z drugiej wylot tak żeby przepuszczał powietrze do boxa? Będzie zarówno ciemno jak i przewiewnie i bez wilgoci która jest w boxie bo powietrze będzie ciągnęło z zewnątrz? @Szym co sądzisz? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 4 Grudnia 2020 Ale po co tak kombinowac jak kon pod gore ? Wystarczy wziac odpowiedniej wielkosci zwykly karton, rozwiesic w srodku ladnie nasze ziolo i skierowac na nie jakis wiatrak mieszajacy.. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wesolybudda 60 Napisano 4 Grudnia 2020 @CheMsKuN ale to jest opcja suszenia w boxie Twoim zdaniem? Po to tyle zachodu ze w boxie jest filtr dzięki któremu nie będzie jebac w całej okolicy ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 4 Grudnia 2020 @wesolybudda Jest taka opcja czemu nie. Zabezpiecz zielsko przed docieraniem swiatla, np. lekko podziurawiona dla lepszej cyrkulacji powietrza papierowa torba. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wesolybudda 60 Napisano 5 Grudnia 2020 @CheMsKuN czy światło to jedyna rzecz na co trzeba uważać? a wilgoć która jest w boxie nie będzie przeszkadzać? Stąd moja kombinacja żeby tam dać powietrze które wpada przez pasywny. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach