mirecki 755 Napisano 11 Października 2020 Witajcie. Testował ktoś z Was ten panel? https://ledam.pl/product/panel-cree-cxa2520-grow-led-60w Box 50x60x130(lub 150 nie pamiętam dokładnie). Ewentualnie polecicie coś fajnego? Mars hydro ts 600 i spider farms przegladniete. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 11 Października 2020 @mirecki na forum ktoś uprawia pod panelami ledam, dużo osób je kupiło, dobry panel pisze że na powierzchnie 55x55 ale twoja podobna więc by pasił @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 11 Października 2020 @Szym To to wiem że by pasował ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 5 Listopada 2020 @mirecki Biery ten panel na diodach COB, sam juz od lat uprawiam pod podobnymi panelami i bardzo je sobie chwale. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 5 Listopada 2020 @mirecki Ja na nim obecnie uprawiam, jak na razie idzie dobrze , ale moja powierzchnia to 63 x 42 i blisko metr w górę. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 9 Listopada 2020 @Zielone krainy a jak z temperaturą w boxie? Bo będę uprawiał w pomieszczeniu z niską temperaturą, co prawda box ocieplony jest ale jestem ciekaw czy będę miał te 22-25 stopni gdzie w pomieszczeniu będzie 6-7 stopni @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 9 Listopada 2020 @mirecki W pokoju mam temperaturę 24,5 stopni C, a w boxie mam 26 stopni C, więc panel podnosi w moim boxie temperaturę tylko o 1,5 stopnia C w stosunku do temperatury, jaka panuje w pokoju. Dlatego jak masz w pomieszczeniu 6-7 stopni to nie wypali, jak nie będziesz miał dodatkowego ogrzewania. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 9 Listopada 2020 @Zielone krainy czyli na dzień dobry muszę kupić sobie grzejniczek, dzięki za info, niemniej jednak box ocieplony styropianem "10" więc może być u mnie różnica @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 9 Listopada 2020 @mirecki U ciebie większa różnica niż u mnie będzie na pewno, bo twój box jest ocieplany, ale do tych przynajmniej 20 stopni od 6-7 ci ten panel nie dogrzeje, więc grzejnik w twoim przypadku to konieczność, albo przynajmniej jakiś mocny kabel grzewczy terrorystyczny. Np. coś w tym stylu: https://allegro.pl/oferta/kabel-przewod-grzewczy-grzejny-terra-zoo-120w-7-5m-7119407769 Do tego przydałby ci się jeszcze termostat, wystarczy taki najtańszy https://allegro.pl/oferta/rt-2-termoregulator-termostat-terrarium-gw-24m-7971975074 . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 10 Listopada 2020 @Zielone krainy miałem taki kabel, co prawda chyba 25w lub 40 i nic to nie dało. Myślałem o takim grzejniczku w kształcie rurki, taki zielony. Niektórzy mają i sobie chwalą @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 10 Listopada 2020 @mirecki nie jest tak, że panel podniesie o 1 czy 2st. Zielonemu podniósł o 2st czyli w zasadzie nagrzał do 26. Jeśli będzie ocieplenie to będzie dobrze @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 10 Listopada 2020 @mirecki 25 W to słaby nie miał szans ogrzać boxa w temperaturze z 7 stopni, na jakoś w pobliżu 20 stopni C, ja pokazałem ci kabel 120 W taki miałby już znacznie większą szanse, ale jak znajdujesz lepszy sposób na ogrzanie to pewnie działaj i życzę powodzenia, na pewno nie wystarczy sam panel, bo on podniesie temperaturę tylko minimalnie. @Bimbrownik No nie wiem, nawet jak będzie ocieplony to on go będzie otwierał, a wtedy będzie nagły stadek temperatury w środku , a konopie nie lubią nagłych wahań temperatury. Powiedzmy, że w boxie osiągnie te 20 stopni, a po otworzeniu boxa roślina dostanie chłodem w okolicach 6 stopni C , raczej szczęśliwa nie będzie :D @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 10 Listopada 2020 @Zielone krainy faktycznie masz rację z tym otwieraniem. Ja miałem raczej na myśli, że panel nie podniesie temperatury o 1 czy 2 st tylko np nagrzeje namiot do tych 26 ale jak będzie miał go w chłodni to poczekalbym do wiosny. Tak sobie myślę, że "ukrywanie" namiotu po szopach ale oklejając go styropianami i innym czymś nie budzi większych podejrzeń niż uprawa w pokoju. Widziałem taką szafkę ok 60x60x90 z pełnym sprzętem. W życiu nie pomyślał bym, że tam coś rośnie. Tyle że 700€ w growshopie ale naprawdę na wypasie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 10 Listopada 2020 @Bimbrownik @Zielone krainy pomieszczenie w którym stoi box jest małe i w trakcie otwierania dojrzewam farelką lub butla z gazem Ale grzejniczek jakiś ogarnąć muszę bo cykl świetlny robi swoje. Mam ogólnie hpsa więc spoko trzyma temperaturę ale cykl 24/0 (przy auto) to troszkę średnio się kalkuluje @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 10 Listopada 2020 @mirecki próbuj, nikt nie będzie wiedział lepiej niż Ty sam. Pomocy w uprawie udzielimy ale o warunki musisz zadbać sam @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 10 Listopada 2020 @Bimbrownik mam już jednego indoora za sobą w zimowych warunkach i sobie poradziłem. Mam pomysły ale czasami jest tak że ktoś podsunie ciekawy patent lub sposób który można wykorzystać ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 10 Listopada 2020 @mirecki Powodzenia, oby coś z tego było, przed otwarciem boxa dogrzej pomieszczenie, by chłód nie uderzył w rośliny, bo to będzie dla nich szokiem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 11 Listopada 2020 @mirecki jak w zimowych warunkach ogarnełeś temperature? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 11 Listopada 2020 @Szym hps robil swoje + dogrzanie styropianem i miałem różnie z temperaturą ale przeważnie 26-28 stopni miałem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Początkujący123 19 Napisano 6 Stycznia 2021 W dniu 05/11/2020 o 16:01, Zielone krainy napisał: @mirecki Ja na nim obecnie uprawiam, jak na razie idzie dobrze , ale moja powierzchnia to 63 x 42 i blisko metr w górę. Wow serio 60W i na taką uprawę Ci stracza? Jakie zazwyczaj masz z tego plony? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach