krzychuNBW 47 Napisano 10 Października 2020 (edytowane) U mnie spokojnie jak na wojnie ? 4 tydzień od pestek, nawozy od Plagrona tak samo jak podłoże Growmix. LST poszło wiadomo. Foto będę wrzucał sukcesywnie co tydzień ?? 2 uprawa mam nadzieję że coś z tego będzie ?? Edytowane 10 Października 2020 przez krzychuNBW @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 10 Października 2020 @krzychuNBW niech tyją @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzychuNBW 47 Napisano 10 Października 2020 @Szym no raczej, ciekawe jakiego kopa będą miały te blueberry ?? aż nie mogę się doczekać. I ciekawi mnie czy to odmiana Haze, Kush czy Skunk nigdzie nie mogę znaleźć info o tym cholera ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzychuNBW 47 Napisano 17 Października 2020 No dobra aktualizacja ? Minął 5 tydzień od ziarna ? tak o to się prezentują na dzień dzisiejszy, jednym słowem chyba za dobre warunki mają ze aż taki busz jest heh ? w zasadzie zero problemów póki co , oby tak dalej . No i jeszcze one picture 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 17 Października 2020 Pięknie ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzychuNBW 47 Napisano 17 Października 2020 @zielonyjamajczyk No dzięki ? ale znowu zauważyłem jeden mankament jak przy poprzednim rzucie, znowu jedna dojrzewa szybciej a druga wolniej ehhh chyba już tak ma być ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 17 Października 2020 @krzychuNBW chyba tak. Zobaczę jak na moich automatach będzie. Ale jeszcze za małe. Chyba zadowolony z Marsa ? Też mam. Jakie temperatury utrzymywałes i wilgotności ? Z fartem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzychuNBW 47 Napisano 17 Października 2020 @zielonyjamajczyk No zadowolony póki co, na prawdę za ta cenę chyba lepszego panelu nie idzie narazie dostać ( brałem przez official site ) spisuje się świetnie , temperatury to różnie , wcześniej miałem auto Mazury od (duch Passion )w lato to ciężko było ustabilizować ale tak w te upały to max 30 , a z reguły nie przekraczało 27 stopni , teraz mam optymalnie 23 -25 , w nocy spada gdzieś do 18-20 w zależności , wilgotność wiadomo wyższa przy wczesnym kiełkowaniu i Wege wspomagana nawilżaczem powietrza koło 65-75 % potem odstawiam na bok i oscyluje około 45-60 po podlaniu . Z fartem pozdrawiam ! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 17 Października 2020 Git. No ja kupiłem tego ts1000 po krótkiej złej przygodzie z hps i balastem. Lekko większy boks. No to temperatura mniej więcej jak u mnie. Wilgotność z deka większą mam, pod lampą 70, nad lampa 85. Ile na wegu dawałeś odstępu lampy od szczytu ? 20 cm ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzychuNBW 47 Napisano 17 Października 2020 @zielonyjamajczyk to trochę masz za duża wilgotność, twoim bym już zafundował coś w okolicach 60 % i stopniowal niżej , zainwestowałeś w wyciąg i filtr węglowy ? To podstawa . Na wegu dawałem koło 40 cm , czym starsza tym mniejszy dystans od lampy ( led ) . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 17 Października 2020 Wyciąg i filtr jest ? od początku. No co do wilgotności to jednak szafa a nie namiot. Trochę inaczej ta hodowla wygląda. Widzę już między innymi opisami jak to się różni. Zobaczymy później. Bo na razie Bardzo dobrze przyjęły LST , i nic nie zmieniam , tylko inaczej będę podlewal. No zobaczymy . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzychuNBW 47 Napisano 17 Października 2020 @zielonyjamajczyk będzie dobrze tylko obserwuj raz dziennie starczy ? , podlewaj nie częściej jak co 2-3 dni , a najlepiej wyrób sobie nawyk od mokrego do suchego tzn podłej doniczkę i sprawdź ja jak ciężka , potem jak będzie trzeba dodać wody i będzie lekka będziesz już wiedział ? jedna z lepszych metod . A LST to najlepsze co może być robione z umiarem i wyczuciem ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 17 Października 2020 @krzychuNBW ;) dokładnie , LST - naczytałem się o tym. Warto było. Zaopatrzyłem się w co trzeba i poszedłem w krzaki, jak dzik w żołędzie. Teraz będę poprawiał z czasem i naginał. Czas pokaże. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzychuNBW 47 Napisano 17 Października 2020 @zielonyjamajczyk Będę śledził jak tam sobie radzisz , jestem ciekaw aż jak tobie to wyjdzie ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 17 Października 2020 @krzychuNBW dzięki, przydadzą się rady. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jamajczyk13 106 Napisano 18 Października 2020 Blueberry... Jak wyjdzie to będzie słodko i owocowo ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 18 Października 2020 @krzychuNBW protip: jeśli chcesz, żeby wybarwily się na fioletowo, to obniż na noc temperaturę ładnie idą panny @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzychuNBW 47 Napisano 18 Października 2020 @Groovebusters dzięki za info, wiem że tak można tylko u mnie teraz już zimno na zewnątrz także grzejniki są uruchamiane na noc, może być ciężko z tak drastycznym spadkiem dla nich, no ale jeszcze zobaczymy ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Totoro 179 Napisano 20 Października 2020 @Groovebusters I mnie spadała temp do jakichś 18 stopni i wszystkie końcówki szczytów, nie ważne czy długi szczyt czy krótki ale każda końcówka zrobiła się fioletowa. A wszystko co poniżej zielone. Lol @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 20 Października 2020 Piękna ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach