Kocyk 0 Napisano 9 Października 2020 Siemka jestem zielony w temacie ? I chciałem zapytać co i jak czego brakuje i co trzeba dokupić itp itd Po prostu jak najbardziej przygotować się pod uprawę Więc chce zakupić takiego boxa, co jeszcze musze dokupic do niego i czy będzie on dobry pod 9 roślinek https://allegro.pl/oferta/zestaw-growbox-80x80x180cm-lampa-led-lumatek-9497617147 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 9 Października 2020 @Kocyk będzie dobry, jakiś wiatrak mieszający do tego przy tym ledzie mógłby być wlot pasywny co sądzisz @doominik ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 9 Października 2020 @Szym Ja ma tylko pasywne i wystarcza. Średnica pasywnych powinna być większa niż wyciągu, żeby wentylator się za bardzo nie pocił. U mnie to jest po prostu kilka otworów z różnych stron boxa. @Kocyk Zestaw fajny, szczególnie led od lumateka-na 80/80 starcza tyle o ile, ale jak to nie jest uprawa komercyjna to spokojnie wystarczy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kocyk 0 Napisano 9 Października 2020 (edytowane) To moze np. mniej krzaków a większe doniczki? A jak z nawozami itd Chce spróbować wreszcie coś swojego :) Edytowane 9 Października 2020 przez Kocyk @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 9 Października 2020 32 minuty temu, Kocyk napisał: To moze np. mniej krzaków a większe doniczki? chyba że dłuższego wega dasz to tak 33 minuty temu, Kocyk napisał: A jak z nawozami itd nawozy są dobre tylko ten 1x Bioogród Miernik pH / urodzajności gleby kwasomierz jest zapewne lipny @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kocyk 0 Napisano 11 Października 2020 A wilgotność powietrza @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 11 Października 2020 @Kocyk co? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kocyk 0 Napisano 11 Października 2020 Co z wigotnoscia powietrze, potrzebuje coś czy jak to, bo z tego co oglądałem to na początku musi być dużo ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielonyjamajczyk 628 Napisano 11 Października 2020 Ja dołożyłem w piątek nawilżacz. W moim przypadku 70x80x160 250 w szmaty i pojemniki nie wystarczały. Teraz mam 70 % i mam spokój. Elegancko rozchodzi się na 4 sztuki. Mgiełka jak o poranku nad trawą. Tylko mieszający wyłączyłem bo wtedy 58 % miałem i temperatura rosła . @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach