Tester 1,407 Napisano 14 Stycznia 2019 (edytowane) Nie wiesz jakiej płci masz roślinki? w tym temacie dowiesz się wszystkiego Kilka fotek dwóch płci, aby wam było łatwiej rozpoznać czy macie męską czy żeńską. Oczywiście: Male = Męska, Female = Żeńska Edytowane 28 Stycznia 2019 przez Tester @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 29 Czerwca 2019 moja roślinka pokazała białe włoski czyli oznacza to że jest to żeńska i będą kwiatostany do palenia ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fan BMW 11 Napisano 29 Czerwca 2019 @Szym prawdopodobnie tak, bez fotki ciężko stwierdzić, ale skoro mówisz że włoski się pojawiły to raczej masz żeńską @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boy 0 Napisano 23 Grudnia 2021 Ej pomógł by mi ktoś określić płeć bo nie jestem pewien czy to męska czy nie Mogę zrobić inne zdjecie jak by była potrzeba @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 23 Grudnia 2021 (edytowane) Do kosza plant Edytowane 23 Grudnia 2021 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boy 0 Napisano 23 Grudnia 2021 Czyli męska? Szkoda @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 640 Napisano 23 Grudnia 2021 @Boy no niestety. Ziarno pewnie było w paczcze z ziołem... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 23 Grudnia 2021 @konopny_janusz a jak taki hujek se rośnie to z tych pestek co da, nie wyjdzie zadna żeńska? Bedą regural? Czy tez same chopki wyjdą, czy cebula huj siata i do hasioka? @Lasir Ja raz w topku mialem pestke jakis osiedlak haze, i wyszedł taki mini krzoczek, po buszku tak fajnie całe napięcie schodziło. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boy 0 Napisano 23 Grudnia 2021 A Jesli mam nasionko z jarania haha To jest możliwość ze bedzie żeńska i będzie git??? @Lasir dostałem pare pestek tego ale no @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 23 Grudnia 2021 (edytowane) @ArteK to wtedy chyba loteria. Musiałbyś feminizowac nasionko był na to sposób opisany na tym forum już nie pamiętam gdzie chyba robi się oprysk srebrem koloidalnym cokolwiek to znaczy Edytowane 23 Grudnia 2021 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 640 Napisano 23 Grudnia 2021 @ArteK Nic niesamowitego, tak to działa wydaje mi się :) z męskiej może wyjść samica.myślę że, szanse są 50 na 50. @Boy jest możliwość... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boy 0 Napisano 23 Grudnia 2021 No bo z tego co wiem z pestki nie feminizowanej jest 50 na 50 % ze bedzie męska Lub żeńska Coś takiego @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 640 Napisano 23 Grudnia 2021 Mówimy oczywiście o momencie po zapyleniu...Szansa na płeć jest taka sama jak na geny.Pół na pół (w grubym uproszczeniu). Męska roślina produkuje pyłek, nie nasiona :) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 23 Grudnia 2021 (edytowane) 48 minut temu, konopny_janusz napisał: @ArteK to wtedy chyba loteria. Musiałbyś feminizowac nasionko był na to sposób opisany na tym forum już nie pamiętam gdzie chyba robi się oprysk srebrem koloidalnym cokolwiek to znaczy Łe. Zostane przy swojim Jedna paka wyszla. Wiec 3 zostają... Edytowane 23 Grudnia 2021 przez ArteK @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 23 Grudnia 2021 @Boy lepiej już wydać dwie dyszki na pewne nasiono że będzie kobieta niż tracić czas nasiona z jarania które było hermom @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 640 Napisano 23 Grudnia 2021 3 minuty temu, onyx napisał: @Boy lepiej już wydać dwie dyszki na pewne nasiono że będzie kobieta niż tracić czas nasiona z jarania które było hermom To był samiec.Nie herma. ;) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
onyx 881 Napisano 23 Grudnia 2021 @Lasir jeżeli dostał palenie w którym było nasiono to herma była @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lasir 640 Napisano 23 Grudnia 2021 @onyx aha w ten sposób :) no to masz rację. Mogła też być zapyloną samicą ale raczej mało prawdopodobne. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 23 Grudnia 2021 @Lasir @onyx Właśnie prawdopodobne, ziomki, miałem jedną hermę, jaka zapyliła mi inne normalne rośliny, co skutkowało pestkami w topach innych roślin, więc jak jest pestka w paleniu, to nie koniecznie herma, ale mogą być to równie dobrze zapylone samice. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Boy 0 Napisano 23 Grudnia 2021 Znaczy ja miałem dwa krzaki i na dwóch miałem to samo @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach