Skocz do zawartości
mirecki

Płukanie świeżych topów

Rekomendowane odpowiedzi

Jako kucharz obstawiam że okolo 10-15 minut w każdym wiadrze. Aby soda zareagowała z ziołem aby cytrusy podobnie. Soda zatrzymuje chlorofil w roślinach przy obróbce termicznej w tym przypadku chyba chodzi o to aby się połączyła z chlorofilem a w dalszych procesach jako łatwo rozpuszczalna w wodzie wydobyła chlorofil i zostawiła go w wodzie oczyszczając produkt. Ogólnie fajny proces uzasadniony chemicznie i biologicznie ale pierwszy raz widzę. W wodzie zostawilbym na dłużej. Piszę jako kucharz nie jako grower

Edytowane przez EneDue

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

@EneDue Jako kucharz z zamiłowania zgadzam się ale ja bym nie praktykował tego. Po co...

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...