mirecki 755 Napisano 8 Września 2020 Pierwszy raz coś takiego widzę i nie słyszałem o tym. Macie jakieś opinie na ten temat? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 8 Września 2020 @mirecki a co to ma na celu? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 8 Września 2020 @Szym masz na obrazku xD @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 8 Września 2020 Orientuje się ktoś jak to robić? Czy tylko zanurzyć z jednego wiadra do drugiego czy np potrzymać jakiś czas topy w każdym z wiader @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 8 Września 2020 @mirecki zanurz na kilka sekund, to takie chyba płukanie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 8 Września 2020 @Szym tzn ja tylko pytam, szukam opini. Na razie sezony dopiero zaczynają coś robić w kierunku plonów ale jeszcze trochę wody w rzece musi upłynąć nim będą zbiory. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 8 Września 2020 (edytowane) Jako kucharz obstawiam że okolo 10-15 minut w każdym wiadrze. Aby soda zareagowała z ziołem aby cytrusy podobnie. Soda zatrzymuje chlorofil w roślinach przy obróbce termicznej w tym przypadku chyba chodzi o to aby się połączyła z chlorofilem a w dalszych procesach jako łatwo rozpuszczalna w wodzie wydobyła chlorofil i zostawiła go w wodzie oczyszczając produkt. Ogólnie fajny proces uzasadniony chemicznie i biologicznie ale pierwszy raz widzę. W wodzie zostawilbym na dłużej. Piszę jako kucharz nie jako grower Edytowane 8 Września 2020 przez EneDue 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Laboratory_ 1 Napisano 25 Czerwca 2021 Czy ktos to testowal ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lemon Gelato 176 Napisano 2 Stycznia 2022 @EneDue Jako kucharz z zamiłowania zgadzam się ale ja bym nie praktykował tego. Po co... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Udyr 2,139 Napisano 2 Stycznia 2022 Dla outdoorowców dobra opcja. Robactwa można się pozbyć, a i pleśń zabija wg opisu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 2 Stycznia 2022 @mirecki u mnie w rejonie tej maczanki w huj lata, niewazne jak palenie wygląda każde pachnie tak samo perfumem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach