Jobanyy 0 Napisano 4 Września 2020 Siemano,moje dziewczyny mają nieco ponad miesiąc, byl topping i lst Ale nie sądzę aby to mogło tak bardzo wpłynąć na ich tempo wzrostu.. są ładne zielone i powoli zaczynają pachnieć Ale na bank coś robię nie tak,nie stosuje nawozów poza biohumusem forte co 2/3 podlewanie,nie przesuszam ich Ale też nie nadlewam, światło to 18/6 ok 6k lm są to automaty bodajże że strony seeds coś takiego .. jak sądzicie,czego im brakuje ? Co robię nie tak ? Ph wody 6.0 temperatura ok 24/5 *.. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 4 Września 2020 @Jobanyy po całości podlewaj doniczki, co to za wiadra?, 11l by starczyły doniczki, może lipne geny tych roślin @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jobanyy 0 Napisano 5 Września 2020 @Szym 15l..właśnie chyba po prostu mizerna strona z której to zamówiłem. Innego wytłumaczenia nie ma ;/ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 5 Września 2020 Dajcie spokój już z tymi genami. @Szym zioło już Ci chyba zaszkodziło widzę że co druga Twoja odpowiedź to geny ? @Jobanyy lejesz w jednym miejscu a nie po całości co powoduje że roślina słabiej się ukorzenia. Podlewaj żeby całą ziemia była mokra a nie tylko na środku. Sprawdź też wilgotność powietrza. Możliwe we mają za suche powietrze co też może spowolnić rośliny @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 5 Września 2020 @Jobanyy następnym razem syp ziemi trochę więcej, bo krzaki są w dołku, i wtedy przepływ powietrza wokół liści zawsze jest słabszy. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jobanyy 0 Napisano 5 Września 2020 Do@Seba691 bra,wezmę rady do serca.. A słuchajcie, mam taki elektroniczny miernik ph,czy osadzenie go do gleby daje miarodajne wyniki? Bo ph o dużo za duże,czy może to spowolnić rośliny na tyle? Zerknijcie foty.. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 5 Września 2020 kup sobie ph down. 6-7 to optymalne dla zioła @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 5 Września 2020 (edytowane) @Jobanyy ph musisz koniecznie zbić Edytowane 6 Września 2020 przez Gość Słownik @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 6 Września 2020 @Jobanyy A ten miernik ph nie jest przypadkiem do wody. Kalibrowales go ? Nie wierze ze nowa ziemia ma tak wysokie ph. Kup dobry miernik ph do ziemi (bedzie Ci i tak zawsze potrzebny) i zmierz jeszcze raz ph ziemi. Dziewczyny rozwijaja sie normalnie w normalnym tepie. Nie zapominaj ze zapodales im mega stresujacy trening. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 6 Września 2020 Skatowales automaty treningami a automaty słabo znoszą trening Daj im teraz żyć po swojemu i już ich nie katuj treningami 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 6 Września 2020 Jakie masz światło? I ten miernik jak tak wspominane bylo, do wody a nie do ziemi. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jobanyy 0 Napisano 7 Września 2020 @CheMsKuN dziewczyny odzyly, ostatnie dwa dni to przeszły same siebie, po prostu tak jak napisałeś chyba po prostu trening je zblokowal. A tego pod uwagę nie wziąłem.. miernik zamówiłem.. dziewczyny się rozwijają @Farmerka miernik do wody,dlatego spytałem czy daje miarodajne wyniki:) .. światło to białe ledy Philips 4x 1600lm. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 7 Września 2020 @Jobanyy Przy ledach lumeny nie odgrywaja zadnej roli, ludzie nauczcie sie tego wreszcie. Tam potrzebujesz jakies 80w swiatla, o barwie najlepiej 3500k, czyli NIE biale. Barwa swiatla np. 6400k (biala) jest dobra na faze wegetatywna. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
caryca 0 Napisano 7 Września 2020 @Jobanyy białe ledy to Twoje jedyne oświetlenie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jobanyy 0 Napisano 17 Września 2020 Tak,ledy to jedyne oświetlenie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach