Neverever 0 Napisano 13 Sierpnia 2020 Cześć, co sądzicie o tej lampie ? https://allegro.pl/oferta/lampa-led-meissa-grow-do-roslin-468w-fullspectrum-7787348128?utm_medium=app_share&utm_source=facebook jak z jakoscia ledow ? Na jaka powierzchnie starczy ? Myslicie, ze dobry stosunek ceny do jakosci ? Moze ktos ma ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 13 Sierpnia 2020 Na jedną roślinę może się nada @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 13 Sierpnia 2020 @Neverever jak to na prawdę ma prawie 470W to coś na tym urośnie. Obawiał się jednak, że nie będzie lepsze od 450W hps można się skontaktować z producentem i zapytać o wartość PAR itd @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 13 Sierpnia 2020 Pobór mocy +-10% 108W @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Neverever 0 Napisano 13 Sierpnia 2020 4 minuty temu, Dobry_Człowiek! napisał: Pobór mocy +-10% 108W Nie znam sie za bardzo, mozesz rozwinac ? Moze inaczej, czy sa jakies sensowne LEDy na niecaly 1m2 do 650 zl ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 13 Sierpnia 2020 @doominik może Ledam dwa panele by przeszły ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Neverever 0 Napisano 14 Sierpnia 2020 Jak w porownaniu do tamtego wychodzi Mars Hydro LED TS600W ? Link ponizej: https://allegro.pl/oferta/mars-hydro-led-ts600w-zamiennik-hps-hid-150w-8760239175?utm_medium=app_share&utm_source=facebook @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 14 Sierpnia 2020 @Neverever to ja bym juz proponowal mars hydro. Chociaz sprawdzone... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 14 Sierpnia 2020 Również wybrał bym mars hydro, z tym że pamiętam że ktoś na forum pisał że akurat ten model się szybko psuje, o ile się nie mylę to @doominik @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Neverever 0 Napisano 14 Sierpnia 2020 Jak myslicie, lepiej led do tych 650 czy po prostu 2x hps 150W (cenowo nadal polowa ledow) i tyle w temacie ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 14 Sierpnia 2020 @Neverever HPSy sprawdzone oświetlenie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 14 Sierpnia 2020 @Neverever led zużyje mniej prądu ale na większą powierzchnie potrzebujesz lepszej lamy a takie są drogie, za to hpsy w tej cenie spokojnie zakupisz i światło będzie wystarczające ale więcej prądu będą jadły. Jak zamierzasz bawić się w farmera dłuższy czas to lepiej zainwestować więcej kasy i od razu kupić coś lepszego a po czasie na prądzie się zwróci. Jeśli to przygoda na parę razy tylko to nie ma sensu pakować kupę kasy w jakieś mega mocne ledy. Decyzja należy do Ciebie. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Neverever 0 Napisano 14 Sierpnia 2020 Raczej myslalem o hudzetowych ledach, ale w takim wypadku nie ma co porywac sie z motyka na slonce i hps bedzie lepszym wyjsciem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 14 Sierpnia 2020 @Szym nie miałem jeszcze kontaktu z tymi ledam, ale z opisu to słabo z ilością światła na niemal 1m2 @Neverever ja mam dwa takie ts600 w namiocie 120/80 i to ledwo ogarnia veg. jak chcesz mieć bardzo dobre światło w tej cenie i na niemal 1m2 to kup albo hps 450W, albo z doświadczenia polecam ci cmh 315W. Na pewno się to lepiej sprawdzi niż tanie ledy. dobre ledy na taką powierzchnie zaczynaja siebie Marsa tsw2000. @Seba691 tak ja pisałem oprych ts600. Mi padł jeden i na forum z uk tez kilka osób się skarżyło, a i większych modelach już takich narzekań nie słychać. ps. Ja będę miał ts600 (plus ten uszkodzony na części dorzucę) na wydanie w przyszłym tygodniu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Neverever 0 Napisano 19 Sierpnia 2020 @doominik na powierzchnie 0.5 m2 taki ts600 starczy ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 20 Sierpnia 2020 @Neverever tak na styk. Producent podaje 45cm/45cm. Ten najmniejszy spider zbiera lepsze recenzje @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach