Maestro 2 Napisano 1 Sierpnia 2020 Witam wszystkich, Mam taki problem. Mam w boxie 8 dziewczyn, zakwitła połowa. Tzn białe włoski są na każdej, ale na 4 topki które się formują są takie marne i chude tak jak by chciały zakwitnąć ale nie mogły. Ucieszyłem się że ładnie wszystkie zakwitły na początku. A teraz się okazuje że coś jest nie tak. Nie rozumiem dlaczego tak jest bo one maja takie same warunki od samego początku więc powinny tak samo rosnąć a tak się nie dzieje. W pozostałych czterech widać że kształtuje się fajny bobek a w tamtych coś się próbuje robić ale widać ze coś jest nie tak. Poproszę o rade doświadczonego kolegi bo nie wiem o co chodzi a włożyłem już w to trochę serca, pieniędzy i już miałem parę wtop. Teraz chcę wszystkie błędy wykluczyć. Nie zrobiłem nic co mogło by im zaszkodzić. Ktoś coś podpowie? bo wątpię że to się samo zrobi...o co chodzi ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 1 Sierpnia 2020 @Maestro nie oznacza że 8 roślin tej samej odmiany będą tak samo kwitły 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dom 146 Napisano 1 Sierpnia 2020 Daj zdjęcia jakieś , może się to pytanie wydać oczywiste ale jesteś pewny że w boxie panuje całkowita ciemność gdy lampy są wyłączone ? Nie przedostaje się żadne światło ? Czasami podobno wystarczy nawet mała kontrolka od jakiegoś urządzenia żeby zaburzyć proces kwitnienia. @Tester dałem ci 500go lajka , teraz czekam na nagrodę ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maestro 2 Napisano 1 Sierpnia 2020 (edytowane) Potwierdziłeś moje obawy, bo zauważyłem ostatnio że jest możliwość zeby naprawde nie wielka ilość sie przedostała do środka. Ale to dosłownie mały promyczek który dochodzi z ciemnego pokoju. Ale to by wszystko wyjaśniało. Dziękuję bardzo :) Edytowane 1 Sierpnia 2020 przez Maestro 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
divagio 0 Napisano 22 Stycznia 2023 W dniu 01/08/2020 o 19:20, Maestro napisał: Potwierdziłeś moje obawy, bo zauważyłem ostatnio że jest możliwość zeby naprawde nie wielka ilość sie przedostała do środka. Ale to dosłownie mały promyczek który dochodzi z ciemnego pokoju. Ale to by wszystko wyjaśniało. Dziękuję bardzo 🙂 I co później jak zrobiłeś że miały przez 12 h ciemno to już normalnie dokwitly czy była padaka z tego? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach