Totoro 179 Napisano 30 Lipca 2020 (edytowane) UPDATE: Jak widać na fotkach wyżej coś się zjebało.. ? Auto AK47 ma 9 dni, Auto Amniesia ma 6 dni, W poniedziałek do box'a wleciał kolejny hydro mars TS-600. Dziś zakupiłem stojący wiatrak żeby lepiej mieszał powietrze wewnątrz bo lampy trochę mocno grzeją, które obecnie są na wysokości 60-70 cm. Wczoraj jak wspomniałem wleciała dawka po 3ml A i B na 1,7 litra wody. Ogólnie to boje się je przelać i nie jestem pewny ile wody powinny dostawać i co ile ? Mam wrażenie że dosyć szybko mi ten kokos wysycha. W momencie gdy pisze ten post mija około 25h od podlania roślinek i wilgotność spadła z około 80% na 59%. Lampy są ustawione 20/4. Podczas tych 4h temp wynosi około 21*, wilgotność 76%. @Rocky1988 Kurde mówiłeś że teraz jakoś pociągną na jednej ? a ja nie chce jakoś tylko żeby dobrze ciągnęły. Poczekam do 23:30 jak timer wyłączy lampy, wyjmę je i zostawię jedną. Na jakiej wysokości polecacie żeby mi doświetliło obie panny? Edytowane 30 Lipca 2020 przez Totoro @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Totoro 179 Napisano 1 Sierpnia 2020 Dziewczyny wyglądają obecnie jak na fotkach. AK - 11 dzień Amnesia - 8 dzień Warunki w box: Tem. 27* Wiglotność 83% Wydaje mi się ze amnesia padnie, co myślicie? Podsypac im obu kokosa, tylko pod ak czy narazie nie podsypywac ich ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 1 Sierpnia 2020 20 minut temu, Totoro napisał: Wydaje mi się ze amnesia padnie, co myślicie? Podsypac im obu kokosa, tylko pod ak czy narazie nie podsypywac ich ? zobaczymy co z amnesią, jak chcesz to podsyp @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Totoro 179 Napisano 20 Sierpnia 2020 Witam wszystkich, wlatuje z update.Obecnie w box jest AK, które ma 29 dni, od 12 dni jest prowadzone LST. Moim zdaniem wszystko wygląda dobrze poza tym ze dałem za mało kokosa na początku i jest trochę nisko osadzona no ale to błąd pierwszej uprawy.Amnesia.. poszła do kosza. Stwierdziłem ze szkoda mi na nią czasu i miejsca, gdybym miał większy box to bym zostawił ale w tym przypadku no albo coś rośnie albo nie rośnie. Miałem łącznie 3 nasionka Auto Amnesia Haze od holenderski skun no i NIE POLECAM. Z pierwszego nasionka sami widzieliście co wyszło, kolejne dwa nawet nie pękły.. brak słówUdałem się więc na strone dutch passion i zakupiłem Auto Glueberry OG. Przyszły 3 pestki + jedna gratis Auto Banana Blaze. Od razu jedna pestka Glueberry poszła do wody, pękła, do kokosa i niespodzianka. BLIŹNIACZKI ! Dwie roślinki z jednej pestki. Co o tym myślicie ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 20 Sierpnia 2020 @Totoro bylo kilka przypadków z bliźniakami, zazwyczaj jedna padala ale ostatnio na forum jedna osoba miała tak samo i o ile dobrze pamiętam dalo się uratowac. Zapomnialam kto to był ? ide poszukać @Paul ty miałeś dwie rosliny z jednego. Żyją? ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Totoro 179 Napisano 27 Sierpnia 2020 Siemanko Warunki w box: Temp: 25*c Wilg. 75% AK dzień 36 chyba powoli zbiera się za kwitnięcie (?) trochę późno czy mi się wydaje? OG dzień 17, Jak narazie trzymam obie panny. Moim zdaniem idą równo i warto im dać szanse. (dni liczę od samego wyjścia z ziemi) Panny regularnie co 2/3 dni dostają Canna A i B. Jakoś raz w tygodniu sypie mała łyżeczkę dolomitu pod łodygę. Przyszedł mi filterek z czerwonej lini: Rhino Pro Filters 4". Czasem przy otwarciu jest lekki zapaszek, więc z racji kilku dni wolnych postanowiłem sobie już wszystko przygotować i po prostu odpalę jak będzie taka potrzeba. Co myślicie ? 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 27 Sierpnia 2020 57 minut temu, Totoro napisał: AK dzień 36 chyba powoli zbiera się za kwitnięcie (?) trochę późno czy mi się wydaje? normalnie bydle ten filtr, kot by się zmieścił @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Totoro 179 Napisano 27 Sierpnia 2020 @Szym najmniejszy jaki był, a i tak ze sporym zapasem. Znajomy ma namiot chyba 1,5 x 1,5 albo 2 x 2 i ma filtr jak 100 litrowy bojler w moim starym domu ?? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 28 Sierpnia 2020 O, kotek, moja siostra kupila takiego samego niedawno ? birmański? A co z tymi bliźniakami co ci wyrosly? To te mniejsze? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Totoro 179 Napisano 28 Sierpnia 2020 @Farmerka gratuluje zakupi dla siostry ?a ten to jest Ragdoll. tak te małe to są bliźniaczki. Auto Glueberry O.G dzień 17 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 28 Sierpnia 2020 @Totoro A to ona ma birmana, niby podobne, ale pewnie inne ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Totoro 179 Napisano 4 Września 2020 OG-25 dzień, od 2 dni jedna z nich ma LST ponieważ ma szczyt xd , druga natomiast go nie ma. Podrosła do pewnego momentu i zaczęła się rozgałęziać. Nadal trzymam obie zobaczymy co będzie.Do namiotu już wleciał filtr ale wentylator nie jest jeszcze włączony ponieważ nic nie czuć, a warunki w box są (TEMP: 25, WILG: 80%)ok wiec szkoda prądu.Mam 2 mars'y ale jednego pożyczyłem znajomemu żeby jego panny lepiej doszły bo zaraz ma ścinkę i OG doświetlam jakąś chińska ledową zarówkąJakieś sugestie? Ktokolwiek, cokolwiek bo straszna cisza z waszej strony @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Totoro 179 Napisano 17 Września 2020 (edytowane) Witam, Pierwsze trzy zdjęcia: AK- dzień 57, Wszystko chyba się poprawnie rozwija, drugi tydzień dostaje boost. Liście się poprawiły dzięki pomocy kolegów z innego forum. 1ml/1l wody calmag agent od canna i liście jak z książki wzorowe, Ostatnie dwa zdjęcia(źle światło ustawiłem i liście wyglądają na przejaśnione): OG- dzień 38. Tutaj jak widać została tylko jedna roślinka. Drugą postanowiłem usunąć bo w ogóle nie szła w górę. Raz ze był problem robić LST większej i poza tym zasłaniała tą mniejszą, więc nie było sensu jej trzymać, Edytowane 17 Września 2020 przez Totoro @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 17 Września 2020 @Totoro 2 godziny temu, Totoro napisał: 1ml/1l wody calmag agent od canna ile wlałeś pod krzaka ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Totoro 179 Napisano 17 Września 2020 @Szym normalnie wlewam 5ml do banki 5l z woda i podlewam. Cały czas. Jak wypada dzień podlania z supłami to dodaje a,b i boost. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 17 Września 2020 @Totoro ale pod krzaka za jednym razem ile wlewasz? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Totoro 179 Napisano 17 Września 2020 @Szym pod dużego 1-1.5l, a pod małego coś koło 0,5l @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 17 Września 2020 @Totoro calmag jeszcze zapodaj jak będziesz podlewał 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Totoro 179 Napisano 18 Września 2020 @Szym przecież dostają cały czas xD paliłeś ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 18 Września 2020 @Totoro myślałem że raz tylko dostały @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach