Totoro 179 Napisano 23 Lipca 2020 Siema, Jest to moja pierwsza fotorelacja jak i pierwsza uprawa indoor (5/6 lat temu bawiłem się troche w outdoor) także nie krępujcie się jechać po mnie jak będę robił coś źle. Po lewej - Auto Amnesia Haze Po prawej - Auto AK47Sprzęt: Namiot - 90 x 50 x 160 Lampa - Hydro Mars TS600 LED Bagi - 20L Podstawki - miski xd Wiatrak mieszający - 6 inchSprzęt jeszcze nie załączony: Pompa wyciągająca: S&P TD-Silent 500/150 Filt: Rhino Pro CarbonPodłoże: Kokos - 80% Perlite - 20%Nawozy: Canna coco a+b Dolomit Warunki w boxie przy bagach: Temp: 27.5 C' Wilgotność: 75% Do wody, którą robiłem kokosa poszła z 1/4 dawki canny + do ziemi trochę mikroryzy i kupy nietoperza Nasionka poszły do ziemi w niedziele 19/07, AK wyszło chyba 20 albo 21. Amnesia jak widać na zdjęciu wyszła dopiero sama pestka z ziemi ? Światło od dziś będzie 20/4. Co myślicie jakieś sugestie, co z tą amnesia, to normalne ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 23 Lipca 2020 (edytowane) Ten panel będzie za mały na Twój box. ja mam 2 takie a box praktycznie taki sam bo 100x50. Ogólnie on ma pokrycie wg producenta na flo 45x45cm Wiec jest to i tak pewnie ciut zawyżone . jak pisze ja mam 2 takie ts600 a skręcam sobie jesCze jeden cob 100w na praktycznie taka sama powierzchnie ? koniecznie dokup coś na flo ! Wega może jakoś pociagniesz ale powodzenia ! Co do amnesii nie wiem- myśle ze jak za dzień dwa nie wyjdzie to spróbuj jej pomoc odrobinkę i tyla. Albo wyjdzie albo nie Edytowane 23 Lipca 2020 przez Gość @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Totoro 179 Napisano 23 Lipca 2020 31 minut temu, Rocky1988 napisał: Ten panel będzie za mały na Twój box. ja mam 2 takie a box praktycznie taki sam bo 100x50. Ogólnie on ma pokrycie wg producenta na flo 45x45cm Wiec jest to i tak pewnie ciut zawyżone . jak pisze ja mam 2 takie ts600 a skręcam sobie jesCze jeden cob 100w na praktycznie taka sama powierzchnie ? koniecznie dokup coś na flo ! Wega może jakoś pociagniesz ale powodzenia ! Co do amnesii nie wiem- myśle ze jak za dzień dwa nie wyjdzie to spróbuj jej pomoc odrobinkę i tyla. Albo wyjdzie albo nie 1. Co do lampy to masz racje jakoś przeczytałem opis jej pokrycia. Zakupie jeszcze jedną! 2. Jak jej można pomóc ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 23 Lipca 2020 @Totoro podlej żeby wilgotno miała 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 23 Lipca 2020 Ja bym na twoim miejsce kupił spider farma tez 100w. Cena podobna a jedni są za Marsem inni za spiderem bo różne diody maja. Skoro i tak musisz dokupić to spraw satysfakcję innym i w sposób najrzetelniejszych stwierdzimy które panele są lepsze ? sledzilbym Twoja relacje jak przedszkolak poczynania strażaka sama lub przygody Marshalla z psiego patrolu ? ps mam syna w przedszkolu ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Totoro 179 Napisano 23 Lipca 2020 (edytowane) @Rocky1988 Już po ptokach. Zamówiłem kolejnego Hydro Mars’-a. Tak czy siak mówisz o SF1000(?) to on kosztuje £113, a Mars £69 Edytowane 23 Lipca 2020 przez Totoro @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 23 Lipca 2020 No to jeden pies. Zadna roznica w cenie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 24 Lipca 2020 Ale bedzies pan zadowolony, dwie takie daja juz sobie swietnie rade ? umnie pieknie puchna @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Totoro 179 Napisano 25 Lipca 2020 Kolejny mars w drodze, będzie w poniedziałek. We czwartek wleci update bo mam wolne to ogarnę jakiś stelaż do lamp i wlecą foty bo AK się rozwija ale problem jest z Amnesia jak poniżej. Można jej jakoś pomóc czy czekać i obserwować? ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 25 Lipca 2020 Pryskaj wodą żeby skorupka zmiękła. Wsadziles pewnie za płytko i wychodząc z ziemi nie ściągnęła jej sama. Możesz też spróbować penseta delikatnie zdjąć skorupkę ale ja bym popryskal woda i poczekał do wieczora 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Totoro 179 Napisano 25 Lipca 2020 @EneDue Udało się ! Zrzuciła kapelusz. Dzięki za pomoc, kilka dni przerwy i wracam we czwartek z update @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 25 Lipca 2020 @Totoro no to gratulacje! Cieszę się @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farben2 47 Napisano 25 Lipca 2020 W takim podłożu zamontował bym systemy automatycznego kropeklowania,życie ułatwia biorąc pod uwagebto że musisz często podlewać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Totoro 179 Napisano 25 Lipca 2020 @Farben2 O czym dokładnie mówisz? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farben2 47 Napisano 26 Lipca 2020 12 godzin temu, Totoro napisał: @Farben2 O czym dokładnie mówisz? A nie sorry pojebało mi się z keramzytem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 26 Lipca 2020 19 godzin temu, Totoro napisał: Udało się ! Zrzuciła kapelusz. Dzięki za pomoc Radość i euforia jak po odebraniu porodu ;D 1 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Totoro 179 Napisano 30 Lipca 2020 (edytowane) Zanim zrobię pełny update: to na szybko pytanie. Co im się stało ? mala to amnesia, wieksza to AK Temp. 28,5*-30* Wilgotność 60-70% Edytowane 30 Lipca 2020 przez Totoro @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 30 Lipca 2020 @Totoro jeden to jakiś mutant może, nie przesuszyłeś podłoża? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Totoro 179 Napisano 30 Lipca 2020 @Tester ze amnesia mutant ? ? podlewam codziennie praktycznie po jakieś pół litra na donice. Wczoraj do 1.7l wody dałem 3ml A i 3ml B i obie podlałem po połowie na oko ale fakt podłoże im szybko wysycha. Dorzuciłem 2 lampę jak tam ktoś polecił wcześniej i trochę wzrosła temp w box @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 30 Lipca 2020 Poki są takie małe nie musisz świecić dwiema lampami. Dodaj te drugą jak podrosną @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach