Daw91 23 Napisano 20 Lipca 2020 Potrzebuje porady ,na kazdej roslinie mam takich pare lisci ktorych koncowki sie skrecaja do dolu, mysle ze to od wysokiej tempretatury 30+ mieszkam w USA ,teraz prosze o rade jak obnizyc temp. W foliaku outdoor @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 20 Lipca 2020 @Daw91 masz tam przewiew? nie jest źle 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daw91 23 Napisano 21 Lipca 2020 Mam jedno glowne wejscie I 6 takich malychh okienek 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daw91 23 Napisano 21 Lipca 2020 No I jak tester myslisz ? Spoko jest? bo jak mam na dworze 30 stopni to w foli duzo wiecej Musze thermometer kupic @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 21 Lipca 2020 @Daw91 nie jest źle zobaczymy kiedy będzie się zbierać na kwitnienie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Amnumnate 13 Napisano 21 Lipca 2020 @Daw91 Zamykasz na noc okienka? Jeśli tak to może zostawiaj otwarte. Ja u siebie rano i wieczoram zraszam wodą wszystkie rośliny. Ostatnio dodatkowo spryskałem całą folię od wewnątrz wieczorem. Nie mam takich upałów jak Ty więc tylko gdybam. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daw91 23 Napisano 21 Lipca 2020 caly czas mam otwarte bo jakbym mial ,zamkniete to padlyby ziomus@Amnumnate @Tester mysle ,ze niedlugo powinny zaczac kwitnac mam 7 roslinek w 3 robilem lst ,w dwoch FIM robilem po 5 razy w 1topping 4x I jedna bez treningu najmldosza 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czarnyhh 2 Napisano 22 Lipca 2020 Dobrze zauważyłem, że mocno ci się roślinki w stronę słońca wyciągaja ? Jeżeli tak to myślisz, że to kwestia foliaka czy było często pochmurnie? Pozatym wyglądają zdrowo, ładny kolorek. Będę sledził temat. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daw91 23 Napisano 22 Lipca 2020 @Czarnyhh no mysle ze to foliak +odzywki na porost z foxfarm,roslina ma duzo dojscia do swiatla ,walczylem ostatnio z muszkami kupilem 1500 biedronek +natria suicidal soap I zeobili robote No I treningi oczywiscie jedna 2metrowa jest 5x po fimie I juz nie robie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daw91 23 Napisano 24 Lipca 2020 Ok potrzebuje pomoc, teraz temperatura poszla ,mam 50 C stopni w foli jak obnizyc bo mi to Posada wszystko @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 24 Lipca 2020 @Daw91 klimy nie wstawisz więc jedynie pootwierać otwory wszystkie albo jakieś dodatkowo zrobić 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daw91 23 Napisano 24 Lipca 2020 Serio to myslalem zeby wstawic jakis wiatrak ,narazie pootwieralem ,tak to wyglada @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SicWolf 28 Napisano 24 Lipca 2020 (edytowane) @Daw91 możesz z samego rana podlać rośliny, powinno pomóc w obniżeniu temperatury choć na kilka godzin. Trochę lipa, ze masz tylko jedno wejście bo nie ma tego przewiewu ale patrząc na ostatnie zdjęcie to myśle, ze już nic lepszego nie da się zrobić, będzie dobrze ? Edytowane 24 Lipca 2020 przez SicWolf 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
glodek18 132 Napisano 24 Lipca 2020 Zazdroszczę tego foliaka pozdrawiam 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daw91 23 Napisano 24 Lipca 2020 (edytowane) Na nastepny rok 2x wiekszy bede mial foliak dzieki I pozdro glodek Edytowane 24 Lipca 2020 przez Daw91 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czarnyhh 2 Napisano 24 Lipca 2020 4 hours ago, Daw91 said: Ok potrzebuje pomoc, teraz temperatura poszla ,mam 50 C stopni w foli jak obnizyc bo mi to Posada wszystko A jakie przy tym temperatury były na dworze? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daw91 23 Napisano 25 Lipca 2020 Takie 30 -32 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czarnyhh 2 Napisano 26 Lipca 2020 (edytowane) No to rzeczywiście mocno jeżeli w środku masz o 60%~ większą temperature ... przypomniał mi się odcinek przez świat na fazie z Iranu gdzie pokazywał jak na dachach budynków mieli porobione takie pół-otwarte kopuły skierowane w jakąś konkretną stronę (coś związanego z przepływem wiatru albo z ciśnieniem) i to bardzo ładnie wentylowało podobno. Widzialem książkę "aerodynamika wentylacji", może to by jakiś pomysł nasunęło haha. @edit No i jak tam się mają roślinki, u ciebie też takię gorące dni ostatnio były? i btw. na wypadek gdybyś nie wiedział jak mierzysz temperature w srodku to musisz robic to w miejscu w ktore slonce nie pada bezposrednio żeby mierzyć temperature powietrza a nie promienia słonecznego. I tak wogóle to ile tych krzaków i jakie odmiany masz?Insert other media Edytowane 26 Lipca 2020 przez Czarnyhh @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daw91 23 Napisano 27 Lipca 2020 Teraz widze ze jest git jak podnioslem folie dolem ,mam 4x green ninja I reszta zapomnialem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GreenKush 28 Napisano 27 Lipca 2020 Możesz jeszcze zwiększyć wilgoć w foliaku też powinno korzystnie wpłynąć. Jakieś duże naczynie bądź zraszaj/podlewaj co wieczór. 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach