wavingwhale 0 Napisano 1 Lipca 2020 (edytowane) Cześć, W boxsie mam dwie roślinki. Są to automaty, krzyżówka Critical mass i Speed devil. Naświetlane są od początku po 18h mocą około 3000lm. Rośliny rosną od mniej więcej 10 tygodni, po około 5 zaczęły pojawiać się preflowery teraz wyglądają tak jak na fotkach. Mają sporo trichomów z czego powiedziałbym że około 10-20% jest już "bursztynowych" Roślinki są jednak dosyć małe bo obie mają około 20 cm wysokości a same topy są bardzo niewielkie. Zastanawiam się czy są już dojrzały(albo są BARDZO blisko) i są gotowe do zebrania plonów a ich rozmiary wynikają z tego że po drodze coś zrobiłem źle czy jak w tytule panikuje i mam im dać jeszcze trochę czasu. Dajcie proszę znać co o tym myślicie, albo wrzućcie link do jakiegoś wątku, który mi tą sytuację wyjaśni. Pozdro dla wszystkich! Edytowane 1 Lipca 2020 przez wavingwhale @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 1 Lipca 2020 @wavingwhale zdjęcia dodaj normalnie na forum 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 2 Lipca 2020 Po pierwsze, to doniczki oklej czymś, korzenie nie lubią światła. Gratulacje ładnego Karla i podlewaj czystą wodą bo coś zczernialy. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wavingwhale 0 Napisano 2 Lipca 2020 55 minut temu, WielebnyMerry napisał: Po pierwsze, to doniczki oklej czymś, korzenie nie lubią światła. Gratulacje ładnego Karla i podlewaj czystą wodą bo coś zczernialy. Dzięki za wskazówki ? Czyli rozumiem że to już końcówka, czyli pierwsza opcja z mojego posta ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 2 Lipca 2020 Myślę że doniczki za małe i za mało światła. Ile te kubki mają pojemności? Wyglądają na 500 ml @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 2 Lipca 2020 @wavingwhale Zjebales chyba wszystko co mozna bylo zjebac. Tydzien czasu i scinaj to cos. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 2 Lipca 2020 zawsze to zapalisz swojaka, następny grow będzie lepszy 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wavingwhale 0 Napisano 2 Lipca 2020 32 minuty temu, EneDue napisał: Myślę że doniczki za małe i za mało światła. Ile te kubki mają pojemności? Wyglądają na 500 ml Takie właśnie są, rozumiem że przy następnych próbach zaopatrzyć się w takie o większej pojemności? I tu dodatkowe pytanie, czy mogą być niższe A szersze ? Trochę pudło mi ogranicza wysokość. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 2 Lipca 2020 (edytowane) @wavingwhale ten pojemnik nie jest wysoki co masz to rób naginanie krzaka i się zmieści Edytowane 2 Lipca 2020 przez Szym 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 2 Lipca 2020 To ten eksperyment już ruszył co byl proponowany przez chyba @CheMsKuN? ?? Że jak największy plon w pojemniku po jogurcie. ? @wavingwhale z ciekawosci pytam, jesteś zadowolony z tej rośliny? ?? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 2 Lipca 2020 @wavingwhale Na automata donica 6-8L. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 2 Lipca 2020 @Farmerka to jaaaaa @CheMsKuN się nie podjął wyzwania bo jest bardziej leniwy niż ja ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SicWolf 28 Napisano 2 Lipca 2020 (edytowane) @Farmerka ja mam w donicy 1.3l ale korzenie ją przerosły i wbiły się w glebę ogrodową wiec chyba się nie liczy ale gdzieś na innym forum widziałem „puszkina” automat uprawiany w puszce od piwa, jeśli mnie pamięć nie myli to 30g suchego zgarnął Edytowane 2 Lipca 2020 przez SicWolf @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 2 Lipca 2020 Idzie skosic duzo wiecej z puszki od piwa, ale to jest cos dla ludzi z duza iloscia wolnego czasu. Takiego planta podlewasz kilka razy dziennie itd. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 2 Lipca 2020 @Bimbrownik A to ty, sorry, mylicie mi się, trochę jak bliźniacy ? @SicWolf widziałam ostatnio na fb zdjecie gdzie mieli w puszce jakiejś i dużego auto w niej. Wiem, że można. Nie wiem na ile to prawdziwe ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach