Dom 146 Napisano 28 Czerwca 2020 Box samorobny o wymiarach 120 x 120 x 175cm Lampa HPS 600W cooltube z żarówką dual spectrum + cyfrowy zasilacz z boosterem lumenów ( przez pierwsze 25 dni Vega miałem ustawione 400W zanim ogarnąłem problem z wysoką temperaturą ) Nasiona Anesia Seeds: - Chocolate Haze x 2 - Gelato Dream x 2 - Future #1 x 2 Oraz BCN Critical XXL x 3 Donice 9 x 18l Ziemia Biobizz Allmix Nawozy Biobizz: Bio-grow, bio-bloom i top-max Trening LST , topping , fimming, main-laining, defoliating Każdą roślinkę trenuje inaczej żeby przetestować różne metody treningowe. Jest to moja druga hodowla, wczesniej miałem 2 automaty i niestety hodowla okazała się totalną porażką ( Prawdopodobnie zadusiłem korzenie zbyt częstym i obfitym podlewaniem i nawożeniem ) Mam nadzieję ze tym razem nic nie spie*dole I doczekam sie obfitych plonów, zdjęcia od teraz będę wrzucał na bieżąco. Za 2 dni zamierzam zrobić raz jeszcze "defoliation" tych gęsto rosnących odmian , przełączyć na kwitnienie i zacząć nawożenie (do tej pory karmiłem je samą wodą) zacznę ostrożnie od 1/2 zalecanej dawki producenta 4 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 28 Czerwca 2020 @Dom perfekcja !!! 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 29 Czerwca 2020 @Dom powodzenia, bardzo ciekawy projekt, będę zaglądać @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dom 146 Napisano 29 Czerwca 2020 VEG DAY 39 CHOCOLATE HAZE - SECOND DEFOLIATION Zdjęcia przed i po 1 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dom 146 Napisano 30 Czerwca 2020 VEG DAY 40 - SECOND DEFOLIATION Ostatni dzień Vega , poszedł dziś konkretny fryzjer także roślinki są trochę gołe, od jutra przełączam na flo 12/12 , kolejne golenie za jakieś 3 tygodnie , jeśli wszystko pójdzie dobrze to do tego czasu powinny się zregenerować i solidnie urosnąć . 4 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dom 146 Napisano 1 Lipca 2020 2 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dom 146 Napisano 3 Lipca 2020 3 dzień flo 2 dni temu poszły pierwsze w zyciu nawozy Biobizz bio-grow , bio-bloom i top-max w stężeniu 0.5ml /1l łącznie po 2.5l na roślinę Do podlewania używam wody kranowej z dodatkiem bio-ph- o stężeniu 1,2-1,3ml / 5l co zwykle daje pH w granicach 6.2-6.5 pH reguluje oczywiście już po dodaniu nawozów, jednak nie zauważyłem żeby ww. Nawozy wpływały w jakimkolwiek stopniu na odczyn pH Jak na razie wszystko idzie dość gładko, rośliny wyglądają na zdrowe, nie wykazują żadnych niedoborów i nie sprawiają problemów, dobrze reagują na stres i szybko dochodzą do siebie. Temp w boxie za dnia 29-31°C W nocy 23-25 °C Wilgotność 35-50% 4 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dobry_Człowiek! 1,093 Napisano 3 Lipca 2020 @Dom Wydaje mi się ze za duza temperatura jak na flo. Z mojego doświadczenia wiem ze roślinki wolą niższe temperatury na flo w dzień w granicach 26stopni a w nocy 18 stopni. Ale to jest tylko moje zdanie. Pozdro @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 3 Lipca 2020 Przy podlewaniu wyciagasz je za każdym razem z boxa? Pokażesz więcej zdjęć rośliny na której robiłeś main-lining please @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dom 146 Napisano 3 Lipca 2020 @Dobry_Człowiek!Tez tak uważam, jednak o tej porze roku i przy takiej lampie, czego bym nie próbował nie potrafię już zjechać niżej, termostat ustawiony mam tuż nad szczytami, centralnie pod lampą i tam mierzy temperature także wierzę że poniżej tego poziomu jest parę stopni mniej że względu na cień + mam tam jeszcze ustawiony nawiew powietrza z zewnątrz boxa, skierowany centralnie na kwiaty 5 minutes ago, Farmerka said: Przy podlewaniu wyciagasz je za każdym razem z boxa? Pokażesz więcej zdjęć rośliny na której robiłeś main-lining please Tak , wyciągam i transportuje do łazienki po czym podlewam w wannie żeby nadmiar wody/nawozu mógł sobie spokojnie spłynąć, po czym odnoszę do boxa. Jest to trochę pracochłonne ale niestety nie zainwestowałem w podstawki ? Ten main-laining taki niedo*ebany zrobiłem bo zacząłem dość późno ( bodajże w 21 dniu vega dopiero ) i tylko na 1 roślinie , poszedłem też trochę na skróty żeby nie przedłużać vega , masz w tej chwili 8 głównych szczytów, ale zostawiłem też resztę 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 3 Lipca 2020 @Dom czyli jakbyś robił poprawnie, to zostawilbys tylko 8 szczytów a resztę wywalił? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dom 146 Napisano 3 Lipca 2020 (edytowane) 2 minutes ago, Farmerka said: @Dom czyli jakbyś robił poprawnie, to zostawilbys tylko 8 szczytów a resztę wywalił? Tak , chodzi o to żeby uzyskać coś takiego Edytowane 3 Lipca 2020 przez Dom 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Farmerka 231 Napisano 3 Lipca 2020 @Dom rozumiem, właśnie próbuje obserwować każdego kto ten trening robi bo sama chce spróbować następnym razem. Dzięki 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dom 146 Napisano 3 Lipca 2020 3 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dom 146 Napisano 4 Lipca 2020 Poznajcie mój nowy nabytek ? 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dom 146 Napisano 5 Lipca 2020 Pojawiły się pierwsze niepokojące symptomy, muszę to zdiagnozować i wyleczyć zanim się rozprzestrzeni Tak więc profilaktycznie podniosłem lampę o 10cm w górę na wysokość 40cm od szczytów pH zawsze reguluje przed podlaniem Wiatrak wciągający zimne powietrze z zewnątrz boxa też ustawiłem tak żeby nie wiał już centralnie na liście 2 dni temu poszły pierwsze nawozy w dawce 50% zalecanej dawki producenta Jakieś sugestie? Może ktoś rozpoznaje jakieś konkretne deficyty lub szkodniki? Dla mnie wygląda to trochę jak deficyt potasu i fosforu ale musiałbym się upewnić zanim zwiększę dawki nawozów @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 5 Lipca 2020 @Dom może być też wapń i magnez brak 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dom 146 Napisano 5 Lipca 2020 (edytowane) @Tester myślisz że spryskanie roślin wodą z solą espom mogło by pomóc ? Przynajmniej nie zaszkodzić ? Edytowane 5 Lipca 2020 przez Dom Dobra chuj z tą solą , zamówiłem calmag na jutro @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 5 Lipca 2020 @Dom nie wiem, bardziej dolomit bym zastosował @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dom 146 Napisano 7 Lipca 2020 Dzień 7 flo 1 tydzień kwitnienia dobiega końca, rośliny rozrastają się jak osiedlowe koksy po metanabolu, zaczęły się mocno wyciągać i zdążyły już zapełnić całą wolną przestrzeń w boxie Wczoraj poszła druga dawka nawozów o stężeniu : Bio-grow 1ml / 2l Bio-bloom 1ml / 2l Top-max 1ml / 2l Calmag 1ml / 2l Na dniach postaram się wrzucić jakieś zdjęcia pod lepszyn światłem . 2 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach