Ufozbir 0 Napisano 22 Czerwca 2020 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 22 Czerwca 2020 Przecież Ty tam światła nie masz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 22 Czerwca 2020 @Bimbrownik ale cud że jakieś topki się pojawiły @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 22 Czerwca 2020 @Tester noom, a przy odrobinie szczęścia to nawet na blanta tego będzie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 22 Czerwca 2020 @Bimbrownik na kilka blantów może będzie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fxxx1337 880 Napisano 22 Czerwca 2020 Wypadałoby trochę poczytać przed rozpoczęciem uprawy ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ufozbir 0 Napisano 22 Czerwca 2020 Dzięki za podpowiedzi to moje pierwsze planciki na wypróbowanie jedynie zamierzam dodać trochę ledow aktualnie tam mam 2 żarówki Led 1100lumena i jedna wyżej też Led 700 lumenów woatraczek jest jakiś tylko czy tak powinno to wyglądać? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 22 Czerwca 2020 Na jakiej to powierzchni masz?! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ufozbir 0 Napisano 22 Czerwca 2020 W sensie m2? Twierdząc że mam mało światła też się wydaje trochę dziwne ponieważ mam popalone liscie gdzie niegdzie to są automaty nie proszę tutaj o krytykę A pomoc jeśli dostrzegacie jakieś bledy jestem nowy w tej branży ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 22 Czerwca 2020 No to podstawowy błąd to brak światła. To że masz popalone liście i jeśli to faktycznie od żarówek to znaczy że mogą być za blisko tych żarówek bo to nie pali światło tylko temperatura. Jak już było pisane setki razy- ledow nie liczy się w lumenach. Jak chcesz ledy to szukaj paneli ze spektrum światła pod uprawę roślin. Druga sprawa to ściany. Gdyby były wyłożone mylarem lub chociaż na biały mat pomalowane to odbiły by część światła, a tak to się marnuje. Światło to nie tylko że masz jasno bo latarka też robi jasno. Ma być odpowiednie dla roślin. Koniec i kropka. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 22 Czerwca 2020 Tak o powierzchnię box-a chodzi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ufozbir 0 Napisano 22 Czerwca 2020 Cena za taki panel ile by wyniosła? I mylar dajmy na to że 1m2? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 22 Czerwca 2020 @Ufozbir masz 1m2 powierzchni? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ufozbir 0 Napisano 23 Czerwca 2020 @Tester można by tak powiedzieć może trochę więcej @Tester chciałbym się dowiedzieć jakie różne parametry przysługują do 1m2 powierzchni i koszty ogolne @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 23 Czerwca 2020 @Ufozbir światło to do oświetleniowca z Hollywood @CheMsKuN Ale folia to rety... Policz powierzchnie ścian i Ci wyjdzie. Jeśli podłogę też chcesz to też policz. Każdą powierzchnię a×b i dodaj do siebie wszystkie... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 23 Czerwca 2020 Hehe, no to geniusz 1m2 na taki żarówkę to świeci 24 na dobę jehe??????nie no jesteś pozytywnie zakręcony @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ufozbir 0 Napisano 23 Czerwca 2020 Zdecydowałem się zakupić trochę światelek dzięki za rady i komplementy@Obcyk19 ? Jeśli zakupie ledy 3x40w do tego to moze będzie lepiej jeszcze parę innych @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WielebnyMerry 382 Napisano 23 Czerwca 2020 @Ufozbir to ważne by się przy tym dobrze bawić a nie gburzyć @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ufozbir 0 Napisano 24 Czerwca 2020 Dzięki Panowie za pomoc zamykam konwersacje zwrócę się do państwa jak ogarnę sobie to wszystko ?? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach