doominik 933 Napisano 18 Czerwca 2020 @Peka89 system wilma znalazłem na ebay i jest to jedna z najtańszych opcji i do tego dostępna w wielu konfiguracjach. Większość wiedzy na temat nawozów mam z forum UK420 i sporo mi podpowiedział gość z lokalnego grow shopu. Potem to już nauka na błędach (za pierwszym razem spaliłem polowe krzaków przez marne mierniki pH i EC). Na YouTube jest niby masa kanałów i filmów, ale przeważnie poruszają tematy bardzo pobieżnie i może na start znajdziesz jakieś info ale reszty niestety trzeba nauczyć się samemu. jak będziesz miał konkretne pytania to pisz śmiało 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 18 Czerwca 2020 @doominik 38 minut temu, doominik napisał: sporo mi podpowiedział gość z lokalnego grow shopu co tam mówił ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 18 Czerwca 2020 1 hour ago, Tester said: @doominik co tam mówił ? Podpowiedział mi sporo o nawozach i jak i kiedy je mieszać ze sobą, o wentylacji, bo większość filmików growerów jest z USA i oni przeważnie muszą podnosić wilgotność, a w UK trzeba walczyć, żeby ją utrzymać poniżej 60%, o wodzie RO, o różnych dripperach itd. Bardzo pomocny gość i do tego nie chciał mi wciskać wszystkiego na siłę. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 18 Czerwca 2020 @doominik mysle nad zakupem czegos takiego. Ale nie wiem czy ryzykowac przy boxie o wysokosci 120 cm. Mysle nad tym juz dlugo, to musi byc mega wygoda zagladac do box raz na tydzien ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 19 Czerwca 2020 18 hours ago, CheMsKuN said: @doominik mysle nad zakupem czegos takiego. Ale nie wiem czy ryzykowac przy boxie o wysokosci 120 cm. Mysle nad tym juz dlugo, to musi byc mega wygoda zagladac do box raz na tydzien ? Moja wilma ma 26cm wysokości, więc w takim boxie to już spory ubytek. Z tym zaglądaniem raz w tygodniu to tylko jak masz nawozy advance i jak roślinki są małe. U mnie jak już dobrze kwitną to 90l wody nie wystarczy na tydzień, ale na te 5 dni spokojnie. Możesz jeszcze dać krzaki w kokos i zrobić system drain to waste i wtedy stoją na tej samej wysokości, co normalnie, a podlewa się samo. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach