ArteK 439 Napisano 9 Lutego 2022 @konopny_janusz ja czysciłem wapka zawsze do góry kopytami, i bardziej z tego względu żeby właśnie ten izopropyl nigdzie się nie zabłąkał bo wdychanie rozgrzanych oparów napewno nie wyjdzie nikomu na zdrowie plus 4-5 sesji przepału na pusto dla pewności @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 9 Lutego 2022 @konopny_janusz Dobrze, że działa, 1000 zł w plecy to nic dobrego :D @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 9 Lutego 2022 (edytowane) @Zielone krainy @ArteK następnym razem będę tą część (komora grzewcza) czyścił na sucho. Bez alkoholu bo strasznie czułe to jest. Ten syf na dnie już się nie doczyści. Musiałby to dopiero rozkręcać chyba co się wiąże z utratą gwarancji chociaż chyba rok już minął a nawet nie mam paragonu bo wywaliłem 😄 @Zielone krainy jak rok jeszcze podziała to będę i tak zadowolony. Najwyżej kupi się nowy Edytowane 9 Lutego 2022 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 9 Lutego 2022 @konopny_janusz a to w tym modelu nie możesz wyjąć sitka? Fakt mi komora też się zajechała mimo częstego czyszczenia, @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 9 Lutego 2022 (edytowane) @ArteK właśnie tego sitka nie da się wyjmować. To jest minus.. Ubolewam nad tym bo tam też przechodzi powietrze podczas zaciągania. Logiczne chyba że jeśli tam jest zapchane to z automatu mniej pary leci i większy opór Mogę jedynie wyjąć sitko z komory chłodzącej parę któremu właśnie zrobiłem kąpiel w alkoholu izopropylowym na 10 minut później do zimnej wody na 5 minut, wysuszyć i można zakładać Edytowane 9 Lutego 2022 przez konopny_janusz 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 9 Lutego 2022 @konopny_janusz to fakt jak za taką cenę jest to duży minus, w starty 3.0 jest możliwość czyszczenia samej(wyjęcie sitka) komory ale jajowaty krztałt utrudnia czyszczenie i w dwóch miejscach właśnie nie ma jak wyczyścić i się zajechało 😕 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 9 Lutego 2022 @konopny_janusz Ja to czyszczę alkoholem, ale delikatnie, nie leje go tam , namaczam delikatnie pędzelek albo patyczek do uszu i tylko przecieram. Co do tego sitka, to da się je wymienić, ja je notorycznie wyciągam, wystarczy mocniej je popchnąć. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 9 Lutego 2022 (edytowane) @Zielone krainy ja gazikiem czyściłem nic tam nie lałem a i tak coś mu nie spasowało. Może jak dociskałem gazik do ścianek komory coś skapnęło. Jak wymieniasz sitko komory grzewczej? Nie da się 😄 Bez rozkręcania. Chodzi mi o To sitko że zdjęcia poniżej A nie to od komory chłodzącej to fakt też je wyciągam popycha się ostrzejszą końcówką tej dołączonej łopatki Edytowane 9 Lutego 2022 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 9 Lutego 2022 @konopny_janusz Gazik ziomku, jak go nie odsączyłeś dobrze, ale czyściłeś takim, z jakiego alko kapało to nie dziwne, że ci taka ilość zalała waporyzator. Na przyszłość rób to patyczkiem do uszu, końcówka patyczka nie wypije tyle alko, by się z niej lało. Ja myślałem, że mówisz o sitku z ostatniego zdjęcia. Jak chodzi o to sitko w komorze grzewczej to pewnie też je się wyciąga, ale ja go jeszcze nie wyciągałem. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 9 Lutego 2022 (edytowane) Jakbym wsypał tam taki temat gdzie są praktycznie same trichomy oderwane od kwiata to mogłoby zapchać @Zielone krainy nie wyciągniesz tego sitka bez rozkręcania i utraty tym samym gwarancji, czytałem o tym Edytowane 9 Lutego 2022 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 9 Lutego 2022 @konopny_janusz Ok tego nie wiedziałem, owszem lekko lipa, jak trzeba cały waporyzator rozkręcać. W sumie ja za chwilę będę miał po gwarancji, ale i tak niezbyt to przemyśleli. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 9 Lutego 2022 (edytowane) @Zielone krainy no też mnie to zdziwiło. Ziomek na jakimś forum rozkręcił tego crafty i wyciągnął tą komorę grzewczą ale wygląda to dość ryzykownie. Dwa kable z tego wystają trzeba je później z powrotem podpiąć. Uzbroje się w patyczki do uszu następnym razem Edytowane 9 Lutego 2022 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 9 Lutego 2022 (edytowane) @konopny_janusz Do zrobienia, ale owszem niepotrzebne ryzyko, mogli to inaczej zrobić, tak by dało się podważyć i z lekkim oporem wyjąć, jak korek z butelki po winie. Edytowane 9 Lutego 2022 przez Zielone krainy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 9 Lutego 2022 (edytowane) @Zielone krainy trzeba mieć jeszcze klucze typu torx żeby go rozkręcić. Kurde całe szczęście że działa mi wapek bo lipa by była. Czytałem że jak jest uszkodzony to mruga się dioda na czerwono i pomarańczowo na przemian Edytowane 9 Lutego 2022 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 9 Lutego 2022 @konopny_janusz Mam odpowiednie końcówki, bo kupiłem je kiedyś w biedronce ze śrubokrętem, więc to nie problem, ale bez konieczności bym waporyzatora nie rozkręcał. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 9 Lutego 2022 (edytowane) @Zielone krainy no też nie będę rozkręcał bez potrzeby. Przepaliłem go na pusto, zaraz wrzucam temat 😄 22h już w sumie wyjarane na tym wapku Edytowane 9 Lutego 2022 przez konopny_janusz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 9 Lutego 2022 @konopny_janusz Też idę coś do waporyzatora nabić, najwyższa pora. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konopny_janusz 1,008 Napisano 9 Lutego 2022 (edytowane) @Zielone krainy żeby się lepiej jarało to może fotke planta zapodam Kurde temat jest o klonowaniu 😄 Edytowane 9 Lutego 2022 przez konopny_janusz 1 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ArteK 439 Napisano 9 Lutego 2022 @konopny_janusz ale fota jak najbardziej w temacie 😉 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zielone krainy Napisano 9 Lutego 2022 @konopny_janusz Ja się w klonowanie nie bawię, owszem ma ono sens, ale jak na moje potrzeby to szkoda mi na to czasu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach