Tester 1,407 Napisano 14 Maja 2020 @JSoN niech się ogarną najpierw @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JSoN 22 Napisano 15 Maja 2020 Dzisiaj podobna sytuacja + na jednej roślinie wyskoczyły dziwne przebarwienia @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 16 Maja 2020 @JSoN lejesz im wody? bo gleba wygląda na suchą @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr.Squn 61 Napisano 16 Maja 2020 Wody wody!! Liście aż padnięte. I broń boże żadnych nawozow teraz. Dostały strasznie po dupie,ale idzie to wyciągnąć, no o ile żeś nie walnął jakiegoś truciciela. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JSoN 22 Napisano 16 Maja 2020 Właśnie w tym sek że ziemia jest bardzo wilgotna pod spodem. Podlewanie ostatnio sama woda pH 6,5/ 7 i te czarne liście u jednej rośliny która była najmniejsza I dzisiaj chciałem je przesadzić do docelowych 11 l tylko nie wiem czy allmix ich nie popali @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 16 Maja 2020 @JSoN po tych zdjęciach ziemia wydaje się sucha @JSoN nie popali @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 16 Maja 2020 Sucha na bank. Też mam doniczki z tego gówna i lekko wody wleje i są całe mokre. Doniczki z papieru, widać by było gdyby miały mokro @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JSoN 22 Napisano 16 Maja 2020 Wsadzam palec na 2/3 cm stąd wiem że mają wilgotno właśnie je przesadzam więc mam nadzieję że im się polepszy @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 16 Maja 2020 I podlej je porządnie tak żeby na parę dni miały @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JSoN 22 Napisano 16 Maja 2020 Wczoraj były podlewane do momentu aż wyleci od spodu dzisiaj wszystkie przesadziłem starsze do 11 l młodsze do 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JSoN 22 Napisano 18 Maja 2020 Po przesadzeniu dziewczynom zrobiło się dużo lepiej. Jest możliwość zmiany tytułu fotorelki? (Critical nie wyszedł) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 18 Maja 2020 @JSoN jest ale niech zostanie jak jest, i tak jak ktoś chce to doczyta że nie wyszedł to podlewaj żeby znowu nie oklapły @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JSoN 22 Napisano 22 Maja 2020 (edytowane) UP Dzisiaj wypada dzień 29 dla special queen I purple Queen I 19 dla Nothern light I fat banana W środę zrobiłem i lst na starszych roslinkach. Patrząc na jednego s.q to chyba się zablokował od dłuższego czasu stoi w miejscu ale nie wadzi mi narazie I czy te liście w 4 zdjęciu (p.q) to brak Mn? Dzisiaj jak patrzyłem wyskoczyły również na nowych liściach wieczorkiem dodam zdjecia. Martwię się również o wilgotność później aktualnie mam 60% bez nawilzacza na flo będzie ciężko utrzymać topy aby nie spleśniały. Kiedyś na forum czytałem że te rury izolowane podniosły komuś wilgotność sam jakoś w to nie wierząc ale faktycznie coś w tym jest. Edytowane 22 Maja 2020 przez JSoN @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 22 Maja 2020 @JSoN to chyba przez to przesuszenie, ale dalej je chyba suszysz bo ziemia tak jakaś sucha? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JSoN 22 Napisano 22 Maja 2020 @Tester tak przed lst nie podlewalem następnego dnia dostały 1,2 l na lebka. I te czarne liście są tylko na p.q. Aktualnie śpią o 21 się będą przebudzac to wstawię fotki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JSoN 22 Napisano 22 Maja 2020 (edytowane) I tu ta roślina i jest problemem wyskakuje komunikat że nie moge wysłać więcej zdjęć bo przekroczono ich wagę Edytowane 22 Maja 2020 przez JSoN @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 22 Maja 2020 @JSoN ale te nowe liście zdrowo wyglądają ? 1 godzinę temu, JSoN napisał: wyskakuje komunikat że nie moge wysłać więcej zdjęć bo przekroczono ich wagę 14MB jest na zdjęcia na ten moment @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 22 Maja 2020 14Mb ale możesz dodać zdjęcia wejść na główna stronę znowu w swój temat i ponownie ładujesz zdjęcia wtedy połączy wszystkie zdjęcia w jeden temat @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JSoN 22 Napisano 23 Maja 2020 (edytowane) @Tester na jednym z liści kawałek i przechodzi na stare. Głodna jest? Narazie poczekam poprawie lst i przesadze 2 wariatki do docelowych Edytowane 23 Maja 2020 przez JSoN @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,407 Napisano 23 Maja 2020 @JSoN te nowe liście mają dobry kolor, ziemie masz firmową, lej czystą wodę, skatowałeś je wcześniej przesuszeniem @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach