Tester 1,408 Napisano 26 Lutego 2019 Wasze dyskusje, pytania i odpowiedzi o nawożeniu i podlewaniu na outdoorze @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Palacz 3 Napisano 7 Sierpnia 2019 Pk 13/14 od Canna nada się na kwitnienie ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 7 Sierpnia 2019 jak najbardziej to dobry producent i nawóz @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 21 Kwietnia 2020 Mam pytanko. Bo widzę wszędzie dyskusje o nawozie z banana lub pokrzywy. A co z innymi owocami/warzywami? Czy można na przykład zrobić nawóz ze zmielonych odpadów z warzyw owoców i skorupek z jajek? Pamiętam że tak robił mój świętej pamięci dziadek. Wrzucał warzywa owoce skorupki z jajek i pokrzywy, ugniatał wszystko i taką papkę wpieprzal do dziur na pomidory i papryki i ogórki. Ciekawi mnie czy zda się to na krzaki konopne. Z góry dzięki za odpowiedzi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 21 Kwietnia 2020 @EneDue zapewne można by było i by działało na krzaki konopne tylko trzeba by było wyczaić czego użyć @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 21 Kwietnia 2020 @Andi haha będę liczył kalorie i minerały jak dietetyk ? mam pare krzaków włóknistej posadzonych i chyba posłużą jako testowe.... Dobra jebać. Posłużą jako testowe i zdam tu relacje co jak działa. Nasion włóknistych mam od groma. Sąsiad ma kury na działce to postaram się guano ogarnąć i spróbuję i dam znać. Może nowy temat zrobię i będę relacjonował. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wentyl 218 Napisano 21 Kwietnia 2020 @EneDue dobry pomysł! Notuj i dawaj znaki, może być naprawdę fajna opcja dla kupnych nawozów @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 21 Kwietnia 2020 @Wentyl dzis wstawię psujące się warzywa i owoce do fermentacji do piwnicy i podjadę na działkę zapytać sąsiada o ptasie gówna, pokrzywy zawine z opustoszałej działki obok mojej skorupki od jajek będę miał po obiedzie. Muszę tylko zapytać @Tester gdzie stworzyć temat co by regulaminu nie naruszyć. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 21 Kwietnia 2020 @EneDue mi by się zapewne nie chciało robić, ale jak masz możliwość to można eksperymentować @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 21 Kwietnia 2020 @EneDue w nawozach organicznych https://marihuanaforum.pl/forum/69-nawozy-organiczne/ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 21 Kwietnia 2020 Jakiś czas temu czytałem że to zdaje egzamin. Na Veg używać kompostu/gnojówki z roślin zielonych, a na Flo z owoców. Ale to był tylko tekst więc taki eksperyment był by fajny @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Legalize@LLBanditos 73 Napisano 21 Kwietnia 2020 Na pewno mnie zaciekawi temat trzymam kciuki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
papagrower 14 Napisano 21 Kwietnia 2020 (edytowane) ktos moze powiedziec ile mililitrów nawozu daje sie do podlewania automatów , dawalem wedle producenta od 1ml wzrostowo stopniowo do 2ml do 3ml do 4ml i pozniej w dól 3ml 2ml 1ml i ostatni tydzien plukanie czyli sama woda beznawozu mialem popalone koncowki lisci od przenawozenie teraz daje 1ml do 2ml i zamierzam spadac na 1ml i ostatnie dwa tygodnie sama woda ale tez widze przebarwione koncowki lisci na fioletowe kropki , ktos moze napisac ile ml powinno sie dawac roslinka Edytowane 21 Kwietnia 2020 przez papagrower @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 21 Kwietnia 2020 @papagrower może ziemie miałeś bogatą w pierwiastki, najlepiej po liściach patrzeć jak są ciemne zielone to nie dawać nawozów jak bladsze to wtedy można dozować, albo zacząć od mniejszych dawek @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SicWolf 28 Napisano 29 Maja 2020 (edytowane) @EneDue jesli chodzi o nawóz z pokrzyw to zawiera w sobie dużo azotu i stosuje się go w pierwszej fazie wzrostu roślin, rok temu przy każdym podlewaniu papryki i pomidorów wlewałem 200 ml/5l wody i efekty naprawdę świetne, w większym stężeniu można go użyć jako oprysk na mszyce i podobno stosuje się go w uprawie ekologicznej warzyw ale sam nie stosowałem, skorupki po jajkach można wrzucać w dołki i również będą pozytywne efekty a o bananach słyszałem różne opinie, raz pozytywne raz, ze mogą wywoływać choroby także ja nie podejmowałem ryzyka ? Edytowane 29 Maja 2020 przez SicWolf @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nowak2702 2 Napisano 8 Lipca 2020 Co sądzicie o stosowaniu zwykłego wapna rolniczego zamiast dolomitu? Z tego co wiem dolomit produkowany jest na podstawie wapna, + inne dodatki. Porównując skład wapna-magnezowego i dolomitu zawartość wapna i magnezu jest bardzo zbliżona, a chyba są to najważniejsze składniki @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szym 866 Napisano 8 Lipca 2020 @nowak2702 wapna rolniczego nie stosowałem ale to to samo praktycznie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Karol 5 Napisano 16 Czerwca 2021 Narazie leje alga grow i pytanie na kwitnienie kupić tego alga blum ? I kiedy zacząć stosować @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielarka 271 Napisano 17 Czerwca 2021 4 godziny temu, Karol napisał: I kiedy zacząć stosować Jak dziewczyna pokaże, że jest głodna @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 8 Kwietnia Siema, mam pytanie chciałbym posadzić 10 automatow i nie wiem jakich nawozów użyć, mam pod ręką roczna kiszonkę z pokrzyw i wody w beczce oraz obornik, co do tego dorzucić ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach