Zielarka 271 Napisano 11 Kwietnia 2020 Witam w mojej pierwszej fotorelacji ? Jako, iż od pewnego czasu zaczęłam interesować się uprawą konopi, postanowiłam rozeznać się w temacie i w końcu nadszedł ten długo wyczekiwany przeze mnie moment, czyli rozpoczęcie własnej uprawy. ?Trochę o moim sprzęcie Growbox : 30x30x70Oświetlenie : Początkowo CFL ProStar 125W 2100K, a później wymieniony wyżej w tytule philips tornado 60w. Zamówiłam philipsa, ponieważ aktualna lampa jest za duża i zajmuje za dużo miejsca, a wydaje mi się, że te 60w w zupełności wystarczy. ProStar przyda się w przyszłości.☺️Wentylacja : Aktualnie wyciągający wentylator komputerowy 12V u góry, wiatrak mieszający i wlot pasywny na dole.Ziemia : Zwykła ziemia kwiatowa.Doniczka : Okrągła 4l.Woda : Kranowa odstana ponad 24 h z dodatkiem soku z cytryny, aby ph wynosiło okolo 7.Nawozy : 3pak biobizza Trening : LstTemperatura w dzień oscyluje między 27-30°C, a w nocy między 23-28°C. Gorzej z wilgotnością, wszędzie stoją pojemniki z wodą i wiszą mokre szmaty, a i tak wilgotność waha się między 25-35%, co jest dramatycznym wynikiem na wegu. ☹️ Nasiono dostałam od znajomego i jest to Auto Ak47 2.0 z bulk feminized. Dobra koniec tych pierdół i czas przejść do konkretów ?08.04 rozpoczęłam kiełkować nasionko na chusteczkach, 10.04 trafiło do ziemi i 11.04 wyszło na powierzchnie. 1 dzień Macie może jakieś pomysły jak pozbyć się tej niskiej wilgotności? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HolenderskiGrower 139 Napisano 11 Kwietnia 2020 @Morenn kup nawilżacz jakiś okolo 100 zeta i koniec po problemie w takim małym boxie to starczy. A jak to nic nie pomoże to ustaw wodę z pojemnikiem przy wciągającym i może to coś da? Nie wiem próbuj ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 12 Kwietnia 2020 Wyłącz wyciąg albo ustaw timer to 1-2h. Teraz nie będzie ich czuć, a jak nabierze masy liściowej to się podniesie wilgotność 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 12 Kwietnia 2020 Szkoda że perlitu nie masz w ziemi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielarka 271 Napisano 12 Kwietnia 2020 @mirecki Wypadło mi z głowy kupno perlitu, ale w następnej uprawie na pewno go nie zabraknie @Bimbrownik Zastosowałam się do twojej porady i widać znaczną poprawę. Z wyłączoną lampą wilgotność wynosi około 83%, a z włączoną oscyluje między 55-65%, wiec jest o wiele lepiej dzięki ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 12 Kwietnia 2020 @Morenn Jak podrosną to po nocy bez wentylatora przekroczy 90%. Timer sobie ustaw i załatwi sprawę. Mi się włączał co 2h na 15min na początku i było cacy 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielarka 271 Napisano 13 Kwietnia 2020 Szybki wpis z pytankiem. W mojej okolicy była dzisiaj awaria prądu i roślinka z przymusu musiała stać 3h na parapecie. Teraz już jest wszystko dobrze, trafiła do boxa i zastanawiam się czy dzisiaj nie naświetlać zamiast 18stu to 21 godzin, aby zrekompensować ten brak światła przez czas awarii. Co o tym myślicie? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 13 Kwietnia 2020 Nie rob tego, swiec normalnie 18h. Jak bedziesz kombinowal z fotoperiodem to schermisz planta. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wentyl 218 Napisano 13 Kwietnia 2020 @CheMsKuN Kombinowała Mamy tu kobietę ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 15 Kwietnia 2020 Zaczynam oglądać twoją relację bo też mam 4 nasiona ak47 2.0 i ciekawi mnie jak wyjdzie z growboxa a jak potem moja na outdoorze @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Legalize@LLBanditos 73 Napisano 15 Kwietnia 2020 Będę zaglądać ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 15 Kwietnia 2020 W końcu kobieta na forum. Dominika nas olała chyba ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Legalize@LLBanditos 73 Napisano 15 Kwietnia 2020 Kobieta na forum to świętość az mile widziane ? super widać że oczytane jest ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielarka 271 Napisano 16 Kwietnia 2020 6 dzień Miał być philips tornado, ale zrezygnowałam z niego i zamówiłam Panel CREE CXA2520 35w, który już ładnie wisi w boxie. Myślę, że jeszcze 2/3 dni i zacznę lać BioGrow. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 16 Kwietnia 2020 @Morenn odpuść sobie na razie nawozy. Ziemia wygląda na przyzwoitą i na razie jest w niej wszystko, co roślinka potrzebuje. Ja bym poczekał nawet z 3 tygodnie z tym nawozem. Spalić krzaczka możesz bardzo szybko, a na tym etapie, to już mogłabyś go nie odratować. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wentyl 218 Napisano 17 Kwietnia 2020 (edytowane) @Morenn no i pięknie, szybko przyszedł, niepotrzebnie się martwiłaś ? Rośliny mamy w tym samym wieku i stadium, pod tym samym słońcem. Zawody czas zacząć ? Edytowane 17 Kwietnia 2020 przez Wentyl 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 17 Kwietnia 2020 @Wentyl @Morenn trzymam za was kciuki. Mi dzisiaj przyjdzie lampa i też wrzucam do boxa 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wentyl 218 Napisano 17 Kwietnia 2020 @EneDue Dzięki, ale to nie będzie równa walka. Morenn ma auto a ja foto @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielarka 271 Napisano 17 Kwietnia 2020 8 godzin temu, Wentyl napisał: @Morenn no i pięknie, szybko przyszedł, niepotrzebnie się martwiłaś ? Tak, jak najbardziej mogę polecić gościa od tych paneli, zamówiłam paczkę w Poniedziałek Wielkanocny, a następnego dnia rano była już wysłana, także wczoraj trafiła do mnie. 8 godzin temu, Wentyl napisał: Rośliny mamy w tym samym wieku i stadium, pod tym samym słońcem. Zawody czas zacząć ? Jestem ciekawa jak to wyjdzie ? Kurcze cały czas żałuję, że nie zdążyłam kupić przed świętami większej donicy np 7l, ale już trudno zobaczymy co będzie. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wentyl 218 Napisano 17 Kwietnia 2020 Jak to co będzie? Będzie dobrze ? Mniejsza doniczka to mniejszy plant, co akurat w tym przypadku ma znaczenie bo wysokość namiotu ogranicza. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach