Andi 428 Napisano 7 Maja 2020 @przemiły azotu raczej mają wystarczająco 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemiły 174 Napisano 12 Maja 2020 Siemanko, dziś 36 dzień wega. W zasadzie wszystko idzie pomyślnie, jedynie jedna sztuka Criticala okazała się być słabsza od pozostałych. Trochę ją podniosłem, żeby mniej więcej wypoziomować z resztą ekipy. Kontynuuję fim i lst, trochę też przycinam liści no bo coż, jest gęsto. Fundnąłem sobie w międzyczasie stelaże z drutu i pałeczek z chinola, warto było, wygodniej i praktyczniej można cisnąć z lst. Wczoraj wleciało 3cie podlanie z prawie całą zalecaną dawką terra vega, w międzyczasie podlewam wyregulowaną wodą z odrobiną azotu i potasu z recyklingu. Decyzję o długości wega będę podejmował w zależności od progresu, ale jeszcze chwilke to raczej potrwa. Czy planty sporo dobijają wzrostu w czasie kwitnienia? Nie miałem do tej pory doświadczeń z sezonówkami. W zaktualizowanym albumie 4 pierwsze fotki są z niedzieli w trakcie lst i fim, kolejne dwie sprzed pół godzinki. Do następnego, piona! 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 13 Maja 2020 6 godzin temu, przemiły napisał: Czy planty sporo dobijają wzrostu w czasie kwitnienia? zależy, sativy ponoć potrafią sporo podrosnąć na kwitnieniu @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemiły 174 Napisano 17 Maja 2020 Cześć i czołem, dziś 41 dzień vega, wygląda na to, że jutro odpalam 12/12. Planty rosną bezproblemowo poza jedną sztuką Criticala jak wspomniałem wcześniej; jest ok 10 cm niższa od pozostałych ma mniejsze listki, ewidentnie słabsza. Zgodnie z planem wjechała lampa wspomagająca diy: + 8 żarówek 14,5 W o nibymocy 100W każda + łącznie ponad 12 000 lumenów + barwa 2700 k Temperatura w boxie szybko wzrosła do 29*C, ale zrobiłem lekki przeciąg tj. odpaliłem wentylację na II bieg i otworzyłem kolejny wlot pasywny. Teraz temp wynosi ok 26* 4 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 17 Maja 2020 @przemiły dobrze Ci idzie 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
glodek18 132 Napisano 17 Maja 2020 Fajnie to wykombinowałeś dla chcącego nic trudnego 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemiły 174 Napisano 22 Maja 2020 (edytowane) Czołem! Dziś mija 3 dzień od przełączania na 12|12. Podlałem dziś towarzystwo biohumusem domowej roboty i odrobiną nawozu ze skórek ???. Musiałem nieco zbić ph bo wyżej wymieniony mix miał ph ok 7. W międzyczasie pozbyłem się sporej ilości liści. Planty trochę to odczuły bo dopiero wygrzebują się na dobre po ostatnich fimach, ale myślę, że idę w dobrym kierunku. Niestety troszkę zaczyna być czuć interes poza boxem, zamierzam wymienić węgiel w filtrze a o ile pamiętam nie jest zbyt łatwo rozbieralny. Nieco mnie to dziwi, filtr ma za sobą jeden niewielkie grow. Cóż, się zobaczy. Do następnego! Edytowane 22 Maja 2020 przez przemiły 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zielarka 271 Napisano 22 Maja 2020 @przemiły Naprawdę ładne dziewczyny, oby tak dalej ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemiły 174 Napisano 29 Maja 2020 (edytowane) No elko. Dziesiąty dzień kwitnienia za nami. Wczoraj po raz pierwszy było karmione canną na flo - pół dawki zalecanej, odrobinę canny vega, do tego boost i rhizotronick w niepełnych dawkach. Słabsze sztuki trochę się ogarnęły, ale nadal odstają. Nie za bardzo mam mimo to póki co powody do narzekania. Jestem jednak zdecydowany na hydro przy kolejnym strzale. Wyglada mi to na znacznie wygodniejszą opcję. Z myślą o kolejnym grow za jakiś czas mam w planach pobrać klony z najsilniejszej sztuki Criticala i z tej jednej ? Cookie - obydwie rosną podobnie, dają radę. Jestem bardzo ciekaw jak pójdzie monster w hydro, oby obficie A no i jeszcze jedno, zmieniłem soczewkę w lampie z płaskiej na tę jajowatą, daje bardziej skupione światło, jest go teraz mniej przy ścianach boxa, ale niby ma mocniej infiltrować doły. Zobaczymy. Mój panelik samoróbka ma się dobrze, zobaczymy czy doświetlone przez niego boki pokażą coś więcej niż popkorn. Z fartem! Edytowane 29 Maja 2020 przez przemiły 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemiły 174 Napisano 4 Czerwca 2020 Pomału kurczy się miejsce w boksie, pomyślałem więc że podzielę się tym obrazkiem. Na dniach cala wentylacja prócz filtra idzie poza namiot. Przyda się dodatkowe paręnaście cm. Z fartem! 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 5 Czerwca 2020 @przemiły mieszaka usuwasz ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemiły 174 Napisano 5 Czerwca 2020 Nieprecyzyjnie się wyraziłem, mieszak oczywiście zostaje, myślę nawet o drugim. Poza namiot idzie wyciąg i tłumik wraz z przewodami, w środku zostanie jedynie filtr. Pozwoli mi to podciągnąć lampę o te kilkanaście cm. Może nie będzie takiej potrzeby, ale wolę opcję mieć. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemiły 174 Napisano 14 Czerwca 2020 Mały update przy niedzieli, 36 dzień świecenia 12\12. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 14 Czerwca 2020 @przemiły wszystko pod kontrolą 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Legalize@LLBanditos 73 Napisano 14 Czerwca 2020 Bajka rośliny zdrowe w chuj ? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemiły 174 Napisano 14 Czerwca 2020 Dzięki za miłe słowa! faktycznie raczej nie mam większych zmartwień odnośnie zawartości namiotu. Jedynie różnice między tymi 3ma criticalami z dinafemu dają do myślenia, a są całkiem znaczące moim zdaniem. Pobrałem już klony z dwóch najsilniejszych sztuk. Mam nadzieję, że ładnie się ukorzenią i porosną piękne monstery. Sprzęt do hydro na kolejny grow już niemal skompletowany, będzie zabawa. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Legalize@LLBanditos 73 Napisano 14 Czerwca 2020 Powodzonka ja tylko mogę się Przygladac i uczyć na przyszłość. Mi tylko oudoor zostaje warunki domowe mi nie po, walaja 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EneDue 446 Napisano 15 Czerwca 2020 Piękne kwiatki 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemiły 174 Napisano 18 Czerwca 2020 Coraz bliżej święta. 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemiły 174 Napisano 25 Czerwca 2020 Siemanko. Jesteśmy około w połowie 5 tygodnia kwitnienia. Do namiotu wleciała siatka, żeby pomóc utrzymać cięższe pały, a także odsłonić te biedniejsze, niższe partie. Do ścinki bliżej niż dalej, więc zastanawiam się czy to dobry ruch żeby te wyższe partie opitolic wcześniej i dać niższym kilka dni więcej na ogar. Ma to sens Waszym zdaniem? W kolejnym grow optymalne będą chyba 2 rośliny, 4 to way too much. Klony w bublerze już puściły pierwsze korzonki, więc nie będzie przestoju, nie licząc krótkiego urlopu. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach