ToMASZxD 0 Napisano 30 Marca 2020 Siema , zauważyłem że dolny liść po jednej stronie zrobił się żółty , liść zwinął się do środka tak do góry , są brązowe plamki i dookoła nich białe , dziwne pachnie czy to pleśń? Ściąć tego liścia? Pod nim jest jeszcze jeden ale bardzo mały i też się zrobił żółty . może jakiś niedobór albo przelanie? Dodam że roślina jest przy końcu kwietnienia @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 30 Marca 2020 Niedobór czy przelanie to musisz sam sobie odpowiedzieć bo tylko Ty wiesz ile czego lejesz. Pojemnik po lodach i keramzyt? Kurde niedługo będziemy uprawiać w pudełkach po butach ? 2 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 30 Marca 2020 @ToMASZxD naturalna kolej rzeczy że starsze liście usychają to normalne i ona nie jest przy końcu bardziej w połowie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ToMASZxD 0 Napisano 30 Marca 2020 Testuje coś bo pod tym jest drugi pojemnik , w tym górnym pojemniku jest sama ziemia i są porobione dziury na korzenie a w dolnym sama woda i roślina sama sobie dobiera ile wody a jednocześnie powietrze z ziemi @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 30 Marca 2020 Mnie interesuje inny eksperyment, a mianowicie Octopot Uzupełnia się dolny zbiornik wodą, a ziemia sama ciągnie wodę jak z naturalnego źródła. Korzenie rosną tak jak chcą mieć wilgotno 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ToMASZxD 0 Napisano 30 Marca 2020 No to taka sama zasada działania @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Legalize@LLBanditos 73 Napisano 30 Marca 2020 5 godzin temu, Bimbrownik napisał: Mnie interesuje inny eksperyment, a mianowicie Octopot Uzupełnia się dolny zbiornik wodą, a ziemia sama ciągnie wodę jak z naturalnego źródła. Korzenie rosną tak jak chcą mieć wilgotno Bardzo dobry patent ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sanczo 35 Napisano 30 Marca 2020 @Bimbrownik a korzenie w wodzie się znajdują? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HolenderskiGrower 139 Napisano 30 Marca 2020 (edytowane) @Bimbrownik jakiś czas temu ktoś uprawial w pudełku z algidy ?. I chyba to z tobą cislem bekę bimber ?? @ToMASZxDCo to za kokon Ci wyrósł? Pod czym ja trzymasz i w czym? Edytowane 30 Marca 2020 przez HolenderskiGrower @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 31 Marca 2020 @HolenderskiGrower pamiętam ? @Sanczo one dojdą sobie do wody. Chodzi o to, że im niżej tym ziemia jest bardziej mokra i roślina sama szuka wody. Donica z materiału by tlen przepuszczała @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Legalize@LLBanditos 73 Napisano 1 Kwietnia 2020 Ja to jakiś profesjonalista nie jestem w uprawie no ale kurwa coś tam czytam nawet dużo a nie jeden wysieje coś później ganjia mafija a wykielkowac nie potrafią i wtedy POMOCY ? TYLE PORADNIKÓW jest i forum ale lepiej iść na łatwiznę niejednemu wyjebane w edukację bo przecież można się spytać a doświadczeni odpowiedzą... Pozdro dla tych,, TROLI,, ? ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MisterZielskoXD 19 Napisano 1 Kwietnia 2020 @HolenderskiGrower ja od algidy ? w takim pojemniku szybciej roście ? hah 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach