MyszoJeleń 8 Napisano 8 Kwietnia 2020 Kwitnienie przebiega raczej zgodnie z planem(1 tydzień). Mam tylko pytanie odnośnie odcinania dolnych gałęzi z których raczej topy nie urosną, lepiej je zostawić i nie męczyć roślinki czy uciąć je i dać więcej pokarmu górnym partią? 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andi 428 Napisano 8 Kwietnia 2020 @MyszoJeleń czasem można odciąć w twoim przypadku raczej bym zostawił bo tam też topy powinny być niezłe w twoim przypadku 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MyszoJeleń 8 Napisano 8 Kwietnia 2020 O to dobra wiadomość. Przy następnym podlewaniu dam trochę nawozu na kwitnienie (planuje 1/2 dawki na początku). Zobaczymy jak wystrzeli ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HolenderskiGrower 139 Napisano 13 Kwietnia 2020 Przeczekaj 2 tygodnie jeszcze aż nabiorą mocy łodygi itd, później zobaczysz które są zbędne tzw popcorny @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MyszoJeleń 8 Napisano 17 Kwietnia 2020 Hej, już 2/3 tygodnie flo za mną. Jak oceniacie pomidorka? 3 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 17 Kwietnia 2020 @MyszoJeleń Ladny zdrowy, nie ma sie do czego przyczepic. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HolenderskiGrower 139 Napisano 17 Kwietnia 2020 Jak na dwa tygodnie to na prawdę ładny ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MyszoJeleń 8 Napisano 4 Maja 2020 Hejka, to juz 4/5 tydzien FLO i wystapił mały problem, gdyż końcówki liści zrobiły się jasne i chyba jest to oznaka przenawożenia a podlewam tylko oragniczny nawoz bio bizz 5ml/1 litr wody. Podlewam czesto bo codziennie pozniewac moja donica jest dosyc mała ma 7l a kwiat jest dosyć duży. Jak nie podlewalem go 2 dni to już było widać jak liscie opadaja. Myslicie ze to problem przenawożenia? Lać czystą wode juz do końca? To jest Fast Version wiec pewnie zostaly dwa tydnodnie FLO tak na oko. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 4 Maja 2020 Dobrze zobserwowales, to przenawozenie. Krzakowi jeszcze troche brakuje, tak ze jak podlewasz codziennie, to przez tydzien podawaj sama wode. Zobaczymy jak to bedzie po tygodniu wygladalo. Potem staraj sie podawac na przemian sama wode i wode z nawozem. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MyszoJeleń 8 Napisano 4 Maja 2020 Okej będę się trzymał tego co mi zaproponowałeś. Za tydzien lub dwa sie odezwę czy coś się zmieniło. I tak na twoje oko ile mniej wiecej czasu zostało do ścięcia? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 4 Maja 2020 @MyszoJeleń Cztery tygodnie, moze kilka dni dluzej. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MyszoJeleń 8 Napisano 10 Maja 2020 @CheMsKuN Jest trochę gorzej. Podlewam tylko czystą wodą a mimo to na liściach które zostały dotknięte jako pierwsze zaczęły pojawiać się malutkie brązowe plamki. Na dolnych liściach zero oznak jakiegokolwiek przenawożenia. Do końca podlewać wodą? Może to wina tego że ziemia juz oryginalnie była nawożona chociaż minęło 90 dni odkąd rośnie w tej ziemi i dotychczas nic jej nie było. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MyszoJeleń 8 Napisano 10 Maja 2020 Zrobiłem flusha przelałem z 3 litry wody przez doniczkę. Woda, która wyleciała dnem miała kolor pomarańczowy... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CheMsKuN 683 Napisano 10 Maja 2020 Jak jest gorzej to napewno nie podawalbym nawozu. Daj ziemi przeschnac, a potem lej sama wode. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bomasz 1 Napisano 10 Października 2020 Witam Mam pytanie odnosnie mojej roślinki jakby mógł mi ktoś pomóc. Sytuacja jest taka że pierwszy taz posadziłem krzak i trzymałem go na ogrodku w nasłonecznionym miejscu ogólnie ma juz z 6 miesięcy i nie wiem co dalej z nim robic bo chyba jeszcze nie zakwitł. Dzięki z góry za pomoc!! @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano 14 Października 2020 @Bomasz wydaje mi się, że on ma trichomy na tych liściach dziwne włoski się nigdy nie pojawiły, z tego co rozumiem, tak? coś może w genach nie tak zrób zdjęcie całego krzaka gdybyś wsadził go pod lampę to by chyba nawet nie pomogło, sadź nowego na indoor, albo czekaj na następny sezon PS jeśli na liściach są trichomy, a na 99% są, to zrób z tych liści + z łodyg masło konopne (przepis łatwo znaleźć w internecie) @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bomasz 1 Napisano 14 Października 2020 @Groovebusters dokładnie włoski sie nigdy nie pojawiły dzięi za info własnie tez tak myślałem żęby zrobić masło:) pozdro @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach