MyszoJeleń 8 Napisano 25 Marca 2020 Cześć, Moja roślinka ma juz około 50 dni. Jest to ak 420 f1 fast version od Pana Pestki. Opis: -50cm wzrostu -gęsta -preflowery są juz od jakiś 20 dni -7,5l doniczka - LED 300W(20/4) -ph 6,5 Ale nadal brak kwiatów to juz dosyć długo na stronie napisali ze to półautomat czyli powinien teoretycznie juz mieć kwiaty z kolei na innej stronie napisali ze to nie jest automat. Myślicie ze przełączenie światla na 12/12 pomoże? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Legalize@LLBanditos 73 Napisano 25 Marca 2020 Wstaw foty nawozy jakieś dajesz? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 25 Marca 2020 @MyszoJeleń jak to nie automat to tak 12/12 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MyszoJeleń 8 Napisano 25 Marca 2020 Używam ziemi już z nawozem composanta super lekka. Słyszałem, że jest to ziemia wysokiej jakości i nie trzeba juz do końca nic dosypywać. No własnie na stronie Pan Pestka jest napisane nasiona konopi półautomatycznej @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 25 Marca 2020 @MyszoJeleń Ustaw jej światło 12/12. Jak to nic nie da to znaczy że masz chłopca @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MyszoJeleń 8 Napisano 25 Marca 2020 (edytowane) Ale to jest dziewczynka preflowery są już od 20 dni, wychodzą te białe nitki na głównej gałęzi i bocznych ale kwiaty sie nie formują Edytowane 25 Marca 2020 przez MyszoJeleń @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 25 Marca 2020 @MyszoJeleń to światło zmień i musi pójść do przodu. Musiałbyś mieć strasznego pecha, żeby się nie udało. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HolenderskiGrower 139 Napisano 25 Marca 2020 Światło 12/12 i powinna wystartować jak nie to kupiłeś brzozę ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MyszoJeleń 8 Napisano 25 Marca 2020 hahaha no dobra to trzymajcie kciuki zobaczymy za tydzień 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 25 Marca 2020 @MyszoJeleń Półautomaty, Fast Version, F1... Jeden pies. To fotoperiod, kwitnie zależnie od długości dnia. F1 od pełno sezonowej rośliny różni się tylko krótszym okresem kwitnienia o ok 2-3tyg. Przełącz na 12h i za kilka dni zakwitnie @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Filozof 38 Napisano 25 Marca 2020 @Bimbrownik przecież f1 może też być pełnosezonowa. Nasiona nazywamy nasionami pokolenia F1 kiedy powstają one z dwóch różnych linii wsobnych krzyżowanych po raz pierwszy. 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bimbrownik 702 Napisano 25 Marca 2020 @Filozof tego nie wiedziałem, sugerowałem @Filozof się tym co czytałem w necie i na stronach producentów gdzie często to jest pisane razem F1 Fast Version. Tak czy inaczej autor ma Fast Version/ półautomat i chyba nie wiedział że to fotoperioid Sorry za 2x nick, na tel czasem tam nie się robi. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MyszoJeleń 8 Napisano 28 Marca 2020 Kurczę mineły już 3 dni od zmiany swiatła na 12/12. Część dolnych liści na samym dole zaczeła odpadać(były lekko żółtawe) i dodatkowo przybyło niewiele preflowerów. Nie mam pojęcia o co chodzi... @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 28 Marca 2020 @MyszoJeleń fotke jakąś daj 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MyszoJeleń 8 Napisano 28 Marca 2020 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 28 Marca 2020 @MyszoJeleń dobrze jest kontroluj ph i bedzie git @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HolenderskiGrower 139 Napisano 28 Marca 2020 Na moje oko jest bardzo dobrze. U mnie po przełączeniu na 12 też zaczęły zolkniec i odpadać to normalny proces ponieważ szczyty pobierają więcej jedzonka z liści niż w czasie wega Miłego weekendu ?️ @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MyszoJeleń 8 Napisano 28 Marca 2020 Oki doki dzięki za dobrą wiadomość i rownież życzę miłego weekednu! 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MyszoJeleń 8 Napisano 2 Kwietnia 2020 Chyba się udało ? preflowery wychodzą ze szczytów łodygi jak i gałęzi 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sanczo 35 Napisano 2 Kwietnia 2020 @MyszoJeleń zaczyna kwitnąć @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach