mirecki 755 Napisano 20 Marca 2020 Witam. Przeczytałem jakiś czas temu, że mogę podlać lodowatą wodą roślinę na ok tydzień /1,5 przed planowaną ścinką. Ma to na celu wprowadzenie jej w lekki stres co ma się przyczynić na zwiększenie kwiatostanów już na tej ostatniej prostej. Prawda czy fałsz? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
doominik 933 Napisano 20 Marca 2020 @mirecki o wodzie nie słyszałem, ale słyszałem o obniżaniu temperatury w nocy na koniec celem poprawy jakości i uzyskania pięknych kolorów-te odmiany purpurowe wyglądają mega jak się tak wybarwią. @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tester 1,408 Napisano 20 Marca 2020 @mirecki raczej mit, tak jak z suszeniem roślin z korzeniami do góry nogami 1 @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirecki 755 Napisano 21 Marca 2020 @Tester dla tego właśnie pytam. Dzięki za rozwijanie wątpliwości ? @Wspomnij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach